CONCERTELE ANULUI 2014: Mireille Mathieu și Peter Gabriel vor concerta pentru prima dată în România, în 2014

CONCERTELE ANULUI 2014: Mireille Mathieu și Peter Gabriel vor concerta pentru prima dată în România, în 2014
Publicat: 02/01/2014, 15:04
Actualizat: 28/07/2014, 18:34

Mireille Mathieu, una dintre cele mai populare cântărețe franceze, celebrul artist britanic Peter Gabriel și cântărețul american Marc Anthony vor concerta pentru prima dată în România, în 2014, un an care se anunță a fi plin de evenimente interesante pe piața muzicală.

Elliphant, unul dintre cele mai noi nume ale underground-ului, vine la București și deschide seria de evenimente Deck Sounds, cea mai nouă platformă destinată muzicii live, printr-un concert care va avea loc pe 25 ianuarie, în Atelierul de Producție.

Originară din Stockholm, Elliphant, pe numele real Ellinor Olovsdotter, a devenit cunoscută în aprilie 2012, odată cu lansarea single-ului „Tekkno Scene” ce a marcat debutul său pe scena suedeză. Stilul său extrem de aparte, un amestec de beat-uri îndrăznețe pe ritmuri de indie electro și dancehall pop și influențe jamaicane asumate, a fost rapid adoptat de londonezi, Elliphant devenind unul dintre cei mai exotici noi artiști ce intrau în playlist-urile cluburilor din Marea Britanie.

De asemenea, legendara trupă britanică Deep Purple se întoarce în România, într-un concert la Sala Polivalentă din Capitală, pe 20 februarie. Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple este și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968, de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout, și cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor 1970, odată cu lansarea albumului „Deep Purple In Rock”. Au urmat „Fireball” și „Machine Head”, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima poziție în clasamentul britanic. „Highway Star”, „Space Truckin'”, „Lazy” și „Smoke on the Water” sunt doar câteva dintre piesele care aveau să devină reprezentative pentru cariera trupei.

Totodată, Richard Clayderman, unul dintre cei mai iubiți pianiști ai lumii, revine la București în 2014, pentru a susține un concert la Sala Palatului, pe 19 martie, de la ora 20.00. Pianistul va fi acompaniat de muzica magistrală a Cameratei Regale, întregul spectacol fiind condimentat de percuționistul Daniel Ciampolini. „Prince of Romance”, așa cum este supranumit celebrul pianist, va oferi celor prezenți două ore feerice, în care va interpreta cele mai cunoscute și apreciate cântece ale sale. Dintre acestea nu va lipsi cea mai iubită piesă a artistului francez, „Ballade pour Adeline”.

Anul 2014 aduce pe scenele bucureștene artiști de renume internațional pe care publicul din România așteaptă cu interes să îi asculte live. Astfel, Mireille Mathieu, una dintre cele mai populare cântărețe franceze, va cânta pentru prima dată la București, pe 24 martie, la Sala Palatului.

Mireille Mathieu va veni la București alături de cei 26 de instrumentiști ai orchestrei sale. Audiența va beneficia de experiența unui spectacol grandios, două ore excepționale de muzică live presărate cu melodiile de succes lansate pe parcursul carierei sale precum „Mon Credo”, „C’est Ton Nom”, „Acropolis adieu”, „Ne me quitte pas”, „Santa Maria” și „Tous les enfants chantent avec moi”.

Max Cavalera, Phil Anselmo și Joey Belladona sunt câțiva dintre muzicienii care fac parte din proiectul Metal All Stars, care vine în premieră în România, pe 24 martie, în Pavilionul Central Romexpo din București. Pentru prima dată în România, titanii metalului se vor reuni într-un show de peste patru ore. Pe scenă vor cânta împreună artiști de calibru care au avut contribuții incontestabile la dezvoltarea muzicii metal: Phil Anselmo (Pantera, Down), ZakkWylde (Black Label Society, ex-Ozzy Osbourne), Max Cavalera (Sepultura, Soulfly), Joey Belladona (Anthrax), Udo Dirkschneider (Udo, Accept), Cronos (Venom), Rob Blasko Nicholson (Ozzy Osbourne), Brian Fair (Shadows Fall), Ross the Boss (Manowar), Jon Donais (Anthrax), Jasin Todd (ex-Shinedown), Matt Bachand (Shadows Fall), Nick Menza (ex-Megadeth), Aaron Rossi (Ministry, Prong) și Jesse Billson.

Mai mult decât atât, în 2014, cântărețul italian Al Bano revine la București, pe 7 mai, pentru un concert care va avea loc la Sala Palatului, alături de Alexander Simphony Orchestra.

Față de aparițiile anterioare pe scenele din România, show-ul din primăvară va beneficia de un plus de vitalitate, armonie și calitate sonoră excepțională. La inițiativa organizatorilor, Al Bano a acceptat provocarea de a concerta alături de profesioniștii ansamblului Alexander Simphony Orchestra.

Totodată, celebrul artist britanic Peter Gabriel vine pentru prima dată în România, pe 8 mai, când va susține un concert în pavilionul central din cadrul complexului Romexpo din București. Show-ul face parte din turneul „Back to Front”, care marchează 25 de ani de la apariția celui mai cunoscut album al artistului, „So”, material remasterizat și disponibil, începând cu luna noiembrie 2013, într-o ediție de colecție.

De asemenea, cântărețul american Marc Anthony, unul dintre cei mai influenți artiști ai timpului său și un adevărat ambasador al muzicii și culturii latino, va concerta pentru prima dată în România, pe 19 mai, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului din București.

Tot în 2014, trupa americană Thirty Seconds To Mars ajunge pentru prima dată în România, pe 4 iulie, pentru a susține un show exploziv în aer liber, la Romexpo în Capitală. Thirty Seconds To Mars, alcătuită din Jared Leto (voce/ chitară), Shannon Leto (tobe) și Tomo Miličević (chitară/ clape), și-a consolidat reputația ca fiind una dintre cele mai spectaculoase trupe live din lume, printr-un turneu mondial masiv, care va aduce cel mai recent album al ei, „Love Lust Faith + Dreams”, și în Romania, pentru ceea ce promite a fi unul dintre cele mai mari concerte din vara lui 2014.

Nu în ultimul rând, anul 2014 aduce o nouă schimbare pentru festivalul B’estfest. Ediția a opta va avea loc pe domeniul Palatului Mogoșoaia, în perioada 31 iulie – 2 august, într-un cadru feeric în care natura și istoria se îmbină perfect.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația