Concertul susținut de Sarah Brightman Sala Palatului. Artista a cucerit publicul prin voce și atitudine

Concertul susținut de Sarah Brightman Sala Palatului. Artista a cucerit publicul prin voce și atitudine
Publicat: 14/11/2014, 09:43
Actualizat: 14/11/2014, 13:03

Joi seară, la puțin timp după ora 20.00, o orchestră formată din peste 50 de muzicieni a urcat pe scena Sălii Palatului din București pentru a deschide concertul sopranei Sarah Brightman. Show-ul susținut de cântăreața britanică la București face parte din turneul mondial „Dreamchaser”, început în 2013 și care va include peste 100 de spectacole pe cinci continente.

După ce orchestra a interpretat prima piesă, pe scenă a urcat Sarah Brightman, în aplauzele publicului. Îmbrăcată într-o rochie lungă, roșie, cântăreața britanică a arătat publicului, încă de la primele acorduri – prin interpretarea piesei „Fleurs Du Mal” -, pasiunea și creativitatea care aveau să transforme concertul de la București într-unul „nepământean”, așa cum, de altfel, și-a dorit Sarah Brightman.

Albumul „Dreamchaser” este inspirat de antrenamentele pentru misiunea în spațiu pe care Sarah o pregătește pentru 2015, care intenționează să cucerească și lumea nepământeană, devenind prima artistă care va înregistra un cântec în spațiu.

„Bună seară, doamnelor și domnilor! Sunt foarte, foarte fericită că sunt din nou aici, în București. Mulțumesc foarte mult că ați venit”, a fost mesajul transmis de Sarah Brightman publicului din România, la zece ani după primul concert susținut de cântăreața britanică în țara noastră.

Au urmat piesele „Symphony”, „Who Wants to Live Forever”, „Anytime, Anywhere”, „Eperdu”, „Hijo De La Luna”, timp în care cântăreața a schimbat mai multe rochii, fiecare dintre ele fiind asortate cu frumoase diademe.

Show-ul complex, modern și spectaculos pe care Sarah Brightman l-a anunțat i-a determnat pe români să vină, cu mic, cu mare, la Sala Palatului, pentru a petrece două ore în compania cântăreței britanice, ascultând muzică de calitate. La concert au participat tineri, persoane trecute de prima tinerețe, dar și copii. Fetițe de 3 – 4 ani au ascultat-o pe soprană interpretând piese mai ritmate sau mai lente, au dansat, au aplaudat și la sfârșitul concertului i-au oferit buchete de flori.

Unul dintre momentele frumoase ale spectacolului a fost când luna „a intrat” în Sala Palatului. Pe un proiector instalat în spatele scenei, o lună plină „a acompaniat-o” pe Sarah Brightman în timp ce a interpretat piesa „La Luna”.

„It’s a Beautiful Day” le-a mai cântat soprana britanică românilor, înainte de a-l invita pe scenă pe tenorul Erkan Aki, pentru a cânta împreună „Canto Della Terra”. „Nessun Dorma” a fost ultima piesă cântată de Sarah Brightman înainte de pauză și una dintre cele mai apreciate melodii ale concertului, publicul aplaudând îndelung.

Au urmat piesele „Closer”, cântată de orchestră, „Harem”, „Breath Me”, „Figlio Perduto”, „Scarborough Fair” și „A Song of India”. Tenorul Erkan Aki s-a întors pe scenă pentru a interpreta cu Sarah Brightman melodia „The Phantom of the Opera”, moment care s-a bucurat de ropote de aplauze din partea celor aproximativ 4.000 de spectatori de la Sala Palatului. Apoi, Sarah Brightman a decis că este timpul să-și ia la revedere de la publicul din România. „Time to Say Goodbye” a fost ultima piesă din concert. Sau ar fi trebuit să fie, dar aplauzele, timp de câteva minute, venite din partea publicului, au determinat-o pe cântăreața britanică să revină pe scenă. A mai interpretat piesa „A Question of Honour”, după care a părăsit scena, dar s-a întors după câteva momente pentru o ultimă piesă. „Dust in the Wind” a fost melodia care chiar a încheiat show-ul susținut de soprana Sarah Brightman la București.

Publicul din România a călătorit în univers împreună cu Sarah Brightman, de-a lungul unui spectacol emblematic. „Vânătorul de vise” – titlul concertului în traducere – s-a dovedit a fi un show în care fiecare piesă a fost o poveste.

Sarah Brightman este considerată soprana cu cele mai mari vânzări din lume și singurul artist care a cucerit simultan topurile Billboard Dance și Classic. Sarah Brightman este pioniera genului „classic crossover” și unul dintre marii artiști ai lumii, însumând peste 30 de milioane de discuri vândute și având un palmares care cuprinde peste 180 de discuri de aur și de platină, în peste 40 de țări.

Single-ul „Time to Say Goodbye”, înregistrat împreună cu tenorul Andrea Bocelli, a fost vândut în peste 12 milioane de copii în întreaga lume. Albumele următoare au urcat în topurile Billboard și au fost urmate de turnee mondiale. Sarah Brightman este prima artistă invitată să cânte la Jocurile Olimpice de două ori: în 1992 la Barcelona și 16 ani mai târziu, la Beijing.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini de la concert)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee