CONSPIRAȚIA MH370. La patru zile de la dispariția avionului, telefoanele victimelor ÎNCĂ MAI SUNAU. Un tată îndurerat acuză Franța de MUȘAMALIZARE

CONSPIRAȚIA MH370. La patru zile de la dispariția avionului, telefoanele victimelor ÎNCĂ MAI SUNAU. Un tată îndurerat acuză Franța de MUȘAMALIZARE
Publicat: 25/10/2018, 17:36

Ghyslain Wattrelos și-a pierdut soția – Laurence – și doi copii – Hadrien și Ambre – când cursa MH370 aparținând Malaysia Airlines a dispărut, în data de 8 martie 2014, cu 239 de oameni la bord. El dezvăluie că Jandarmeria de Transport Aerian a Franței (GTA) i-ar fi spus că există „neconcordanțe” în investigația celebrului caz, scrie dailystar.co.uk. Acesta crede că avionul a fost doborât, iar autoritățile franceze ascund adevărul.

Tatăl îndurerat a trimis o scrisoare președintelui Emmanuel Macron, dar oficialii francezi susțin în continuare că nu dețin nicio informație în plus față de ce se cunoaște deja.

Căutările au reînceput luna trecută, după ce un anchetator britanic a susținut că a găsit epava avionului pe Google Maps. Descoperirea a luat o turnură și mai interesantă când un alt individ a anunțat că are fotografii cu epava, aflată în jungla cambodgiană, la circa doi km distanță de locul indicat de primul cercetător.

Anchetatorii francezi vor să analizeze datele colectate de Boeing și FBI, după ce au găsit informații confuze în raportul guvernului malaezian, care a fost remis în luna iulie.

Francezii au identificat „o a treia entitate” care ar putea avea date utile și ar fi putut produce software capabil „să spargă” unitatea satcom de comunicații prin satelit a aparatului de zbor. Astfel, printre pasagerii „dubioși” care vor fi investigați în lipsă se numără un expert malaezian în aeronautică, al cărui loc era situat chiar sub unitatea satcom. Antena unui asemenea sistem comunică cu o serie de sateliți Inmarsat și datele ar putea fi folosite pentru a identifica ruta cursei MH370, înainte de prăbușire.

Dacă unitatea respectivă a fost atacată de hackeri, aceștia ar fi manipulat sau ar fi șters datele, astfel încât MH370 s-ar fi prăbușit departede locul în care se desfășoară eforturile de căutare.

Wattrelos susține că mai existau alți pasageri suspecți, cum ar fi un iranian care le-a cerut prietenilor săi de pe Facebook „să se roage pentru el”, înainte de zborul fatidic, precum și doi ucrainieni și un american „cu profil atipic„.

Aeronava MH370 a decolat din capitala Malaeziei și se îndrepta spre cea a Chinei, când a dispărut fără urmă. La ora 12:14 AM, avionul comercial a pierdut legătura cu insula Phuket din Strâmtoarea Malacca.

În ciuda celor două căutări de amploare pe fundul mării, cercetătorii au identificat doar câteva resturi de epavă irelevante. O teorie populară susține că însuși căpitanul Zaharie Shah, care pilota aeronava, ar fi plănuit și executat „genocidul”, din cauza unor probleme personale. Ultimul mesaj al lui Shah a fost „Noapte bună, Malaysia 370″, pe măsură ce avionul părăsea spațiul aerian malaezian.

O echipă formată din 19 anchetatori nu a găsit însă niciun motiv să-l suspecteze pe căpitanul Shah de asemenea intenții. Totodată, orice problemă tehnică a fost scoasă din calcul. „Nu putem determina cauza dispariției MH370,” este concluzia raportului autorităților, care a îndurerat și mai mult rudele celor dispăruți.

Raportul a fost catalogat însă drept „o mușamalizare” de către unii experți aviatici, care susțin că informații vitale au fost omise din document. Potrivit Daily Star Online, avionulNUs-a prăbușit în mare, deoarece telefoanele mobile ale victimelor au sunat alte patru zile după accident. Guvernul francez nu a dorit să comenteze informațiile privind posibila mușamalizare a cazului MH370.

foto: Facebook /Ghyslain Wattrelos

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer