Costel Corduneanu, după de instanța a decis cercetarea sub control judiciar: „Cine râde la urmă, râde mai bine”

Costel Corduneanu, după de instanța a decis cercetarea sub control judiciar: Cine râde la urmă, râde mai bine
Publicat: 19/10/2014, 15:54
Actualizat: 21/03/2019, 09:06

Curtea de Apel Iași a decis vineri seara cercetarea sub control judiciar a lui Costel Corduneanu, reținuți pentru constituire de grup infracțional organizat, contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Într-un comentariu postat pe Facebook, Corduneanu îi acuză pe procurori că nu au dovezi, adăugând că „cine râde la urmă, râde mai bine”, scrie România Liberă.

„Acum 2 zile procurorii DIICOT au emis o ordonanță de reținere pe numele meu pe motiv >. Băi voi sunteți sănatoși? Pe ce dovezi mă rețineți? Mi-ați devastat mașina mi-ați luat actele, lucrurile personale, îmi ascultați telefoanele… Băi nebunilor fiecare om are dreptul la LIBERTATE în vorbire. La dosar NU EXISTĂ dovezi pt care aș fi facut eu așa ceva nici convorbiri nici fapte NIMIC. Și fac eu rău că vă cer despăgubiri și daune morale? Scriu aici pt că știu că citiți voi ăia, vă știți voi, de acolo de sus care îmi vreti răul… Dar pot să zic un lucru doar, cine râde la urmă râde mai bine! DISTRIBUIȚI MAI DEPARTE să vadă lumea de cine e condusă țara asta și NU mă refer la președinte, mă refer la cei care conduc DIN UMBRĂ (magistrat, procurori și așa mai departe) RUȘINE DIICOT, RUȘINE JUSTIȚIA ROMÂNĂ,BĂGAȚI OAMENI PE AREST NEVINOVAȚI!! ȘI VĂ PLÂNGEȚI CĂ A CRESCUT RATA INFRACȚIUNILOR…/// RUȘINE!”, a scis Corduneanu pe Facebook.

În luna februarie a acestui an, Constantin Corduneanu a înregistrat o cerere la Tribunalul Iași, solicitând statului român să îi achite daune morale de două milioane de lei și daune materiale de 100.000 de lei în dosarul în care a fost arestat preventiv, în 10 octombrie 2004, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, organizarea, coordonarea și finanțarea filialei de trafic ilicit de droguri, el fiind eliberat în 23 iunie 2005.

În cererea înaintată instanței acesta reclamă și durata procesului, care a trecut prin toate instanțele, în nouă ani, el susținând că i-a fost încălcată „în mod flagrant și sistematic prezumția de nevinovăție”.

În noiembrie 2013, Constantin Corduneanu a fost achitat, printr-o decizie definitivă a instanței supreme, în dosarul în care era acuzat de trafic de droguri și de constituire a unui grup infracțional organizat, după ce dosarul fusese înaintat instanței în 2005.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut, astfel, soluția dată de instanțele de fond și de apel.

Până să fie trimiși în judecată, în 2005, membrii grupării Corduneanu au fost monitorizați timp de un an de către anchetatori, în grupul lor fiind infiltrați investigatori sub acoperire, iar convorbirile lor despre afacerile ilegale cu ecstasy au fost interceptate, informa Ministerul Public.

În acest dosar, anchetatorii au găsit, în urma unor percheziții domiciliare în Iași, droguri de risc și mare risc.

Într-un alt dosar, Constantin Corduneanu, doi dintre frații săi și alte două persoane au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru trafic de influență.