Crăciunul la TVR: Liturghia de la Catedrala Patriarhală, transmisiuni de la Vatican și spectacole

Crăciunul la TVR: Liturghia de la Catedrala Patriarhală, transmisiuni de la Vatican și spectacole
Publicat: 19/12/2014, 18:59

Astfel, miercuri, de la ora 17.10, în spectacolul „Poveste de Crăciun”, telespectatorii TVR 1 și TVR HD se vor întâlni cu vedete precum Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi și Vlad Rădescu. „Poveste de Crăciun” este un spectacol mozaic, în regia lui Cristian Mihăilescu și scenografia Vioricăi Petrovici, realizat de Opera comică pentru copii. Programul spectacolului include colinde românești și din repertoriul internațional, interpretate de Corurile Symbol, Contrapunct și de soliștii Operei Comice pentru Copii, precum și secvențe celebre de operă și balet: „Frumoasa din Pădurea Adormită”, „Spărgătorul de Nuci”, „Pygmalion” și „Carmen”, informează Televiziunea Română.

În seara de Ajun, de la ora 21.00, Iuliana Tudor își anunță telespectatorii: „Noi umblăm și colindăm”. Vedeta TVR prezintă la TVR 1 un concert de colinde și muzică tradițională, structurat în două părți, la care participă Irina Loghin, Nicolae Furdui Iancu, Nicoleta Voica, Daniela Condurache, Cristian Pomohaci, Nicolae Sabău, Dumitru Dobrican și Dănțăușii din Groși, Narcisa Suciu, Marinel Petreuș, Ansamblul Folcloric Național Transilvania, Grupul Iza, Copiii din Budești, Copiii din Breb, Colindătorii din Agrieș. Acompaniază Orchestra Națională Jidvei România, dirijor Stelian Stoica.

Pe 24 decembrie, de la 23.00, Dragoș Pătraru vine la TVR 1 cu o ediție specială, de Crăciun, a emisiunii „Starea nației”.

Crăciunul începe la TVR 1 cu o ediție specială „Universul credinței”. Magazinul religios difuzat pe 25 decembrie, de la ora 9.00, cuprinde transmisiunea directă de la Catedrala Patriarhală din București a Sfintei Liturghii, oficiată cu prilejul praznicului Nașterii Domnului de Patriarhul Daniel, discuții în platoul emisiunii ale moderatorului Corneliu Vlad Matache cu invitații, colinde și cântari.

Tot pe 25 decembrie, de la 14.30, telespectatorii TVR 1 pot urmări concertul de iarnă „Colinde și cântece tradiționale”, susținut la Casa de Cultură din municipiul Sebeș de interpretul Ioan Bocșa și Ansamblul „Icoane” din Cluj.

La ora 16.40, în ziua de Crăciun, TVR 1 difuzează tradiționalul concert special de Crăciun al Corului Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin, găzduit de Ateneul Român. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul aduce în fața publicului tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.

„Unde este Moș Crăciun?”, se întreabă Iuliana Marciuc și Mihai Constantin, într-o poveste de Crăciun, difuzată pe 25 decembrie, de la 17.40, la TVR 1 și TVR HD. Copiii cuminți, ajutați de Omul de zăpadă, îi organizează lui Moș Crăciun o petrecere-surpriză într-un club de magie. Programul cu o durată de două ore îi va aduce în fața telespectatorilor TVR 1 pe Alexandrina Halic, Andreas Petrescu, Marian Stere, Camelia Andriță, Eveline Păuna, Liliana Cazacu, Bogdan Ghițulescu, Andras Demeter și pe copiii Bianca Lixandru, Maria Georgescu, Ilinca Dinu, Natalia Moise, Luca Iorgu, Matei Radu-Vasilescu, Alexandru Stănică și Mario Colen.

Seara de Crăciun aduce la TVR 1 concertul „iHeartRadio”s Jingle Ball 2014″. Spectacolul difuzat pe 25 decembrie, de la 22.45, se află la a patra ediție și s-a desfășurat la hotelul MGM din Las Vegas, pe parcursul a două zile. Evenimentul prezentat de Ryan Seacrest s-a bucurat de participarea unora dintre cei mai cunoscuți artiști ai momentului, dar și a unor talente noi, în dezvoltare, printre care Taylor Swift, Nicki Minaj, Ariana Grande și trupa Coldplay.

În a doua zi de Crăciun, Iuliana Tudor își așteaptă telespectatorii în platoul „O dată-n viață”, la o ediție de sărbătoare a celei mai populare emisiuni a Televiziunii Române. Emisiunea se difuzează vineri, 26 decembrie, la TVR 1, de la ora 21.00. Printre vedetele prezente în emisiune se numără Stela Popescu, Sofia Vicoveanca, Petre Geambașu, Oana Sârbu, Niculina Stoican și Andra.

Totodată, telespectatorii vor putea să urmărească „Let It Be Beatles” – Noaptea care a schimbat America (SUA, 2014), la TVR 1 și TVR HD, sâmbătă, la ora 10.25 (reluare 23.10), dar și evenimentul seriei „Eroi necesari”, realizat de Dana Deac și difuzat la TVR 1 și TVR HD, sâmbătă, ora 18.45, respectiv un interviu acordat în exclusivitate de inventatorul internetului, Vint Cerf.

În 28 decembrie, de la 15.00, Mircea Dinescu o are invitată la „Politică și delicatețuri” de la TVR 1 și TVR HD, pe cântăreața argentiniană Analia Selis.

În aceeași zi, la ora 22.00, TVR 1 va difuza concertul „A Very Grammy Christmas”, care celebrează magia Crăciunului având ca protagoniști renumiți artiști ai momentului, interpretand atât melodii de Crăciun, cât și cele mai cunoscute hit-uri ale lor. Evenimentul a avut loc pe 18 noiembrie la Shrine Auditorium din Los Angeles. Printre vedetele care apar în show se numără Pharrell Williams, Ariana Grande, trupa Maroon 5 și alții.

Printre filmele programate de TVR 1 în perioada sărbătorii Crăciunului se numără „Dorința de Crăciun”, „Să ningă de Crăciun!”, „Un copil de Crăciun”, „În apărarea lui Moș Crăciun” și „Cacealmaua”.

Pe de altă parte, de Crăciun, și TVR 2 a pregătit un program special. Ca în fiecare an, din programul TVR 2 nu vor lipsi transmisiunile speciale de Crăciun în direct de la Vatican: „Vigilia di Natale”, în noaptea de Ajun, și „Urbi et orbi”, mesajul Suveranului Pontif în prima zi de Crăciun.

TVR 2 va difuza și ediții speciale ale emisiunilor „Destine ca-n filme”, cu Iuliana Marciuc, „Hai – Hui”, cu Marina Almășan, „Omul cu chitara”, cu Eveline Păuna și Ducu Bertzi.

De asemenea, TVR 2 va difuza spectacolul „Folia, Shakespeare & Co” de Gigi Căciuleanu, show-urile „Rock în parc – The Animals”, „Rock în parc – The Troggs”, „Jingle Ball” și „Crăciun cu Michael Buble”, dar și filme ca „Spiritul Crăciunului”, „Crăciun în familie”, „Crăciun în Țara Minunilor”, „Crăciun la Riviera”.

Mare parte a acestor programe speciale difuzate de TVR vor fi preluate și de TVR HD, ele putând fi văzute, de asemenea, și online, pe TVR+. Toate producțiile dedicate Crăciunului difuzate la TVR se vor regăsi ulterior pe TVR+, în secțiunea „Crăciun 2014”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Regimul drastic al lui Teo Trandafir să nu se îngrașe deloc: consumă aceleași alimente zilnic
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Oameni buni, grijă mare la suflet, grijă mare la oameni". Sfârșit tragic pentru Teodor Popescu....
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum pot duce sărbătorile la conflicte în familie? Sfaturile unui psiholog