CRISTIAN GOG, „Românii au talent”. Cât timp a lucrat mentalistul la numărul cu care a câștigat 120.000 de euro

CRISTIAN GOG, Românii au talent. Cât timp a lucrat mentalistul la numărul cu care a câștigat 120.000 de euro
Publicat: 12/05/2012, 17:20
Actualizat: 14/05/2012, 09:38

ristian Gog, marele câștigător al finalei „Românii au talent” și al premiului de120.000 de euro, și-a propus ca de acum înainte să promoveze mentalismul, pentru că „fiecare are nevoie de puțină magie în viața lui”, dar și să se dedice unor proiecte de voluntariat.

Într-un interviu acordat protv.ro, Cristian Gog a spus că și-a pregătit numărul pentru finala emisiunii „Românii au talent”, difuzată vineri seară la Pro TV, cu numai o zi înainte de marea competiție.

„Nici nu aveam numărul pregatit, l-am făcut pentru prima dată cu o zi înainte de finală”, a spus Cristian Gog, precizând că nu poate încă să se gândească la faptul că a câștigat ediția a doua a emisiunii „Românii au talent”. „Nu există cuvinte care să spună ce simt”, a afirmat el.

Cristian Gog a precizat că de acum înainte intenționează să promoveze ineditul său domeniu de activitate. „Voi încerca să promovez domeniul ăsta cât mai mult, pentru că fiecare are nevoie de puțină magie în viața lui. Este frumos să fim și noi copii, să credem în Moș Crăciun, să credem că există Superman. Eu asta vreau să transmit, chiar dacă suntem oameni maturi”, a spus Cristian Gog.

Întrebat ce va face cu banii câștigați în această competiție, Cristian Gog a spus: „În primul rând cred că o să îmi achit creditul la bancă și o să duc la un alt nivel un proiect de suflet al meu – www.nepotidecraciun.ro – și voi investi într-un alt mare proiect la care lucrez de ceva timp”.

Totodată, Cristian Gog a spus că nu își reconsideră opțiunile, după câștigarea marelui premiu la „Românii au talent”. „Chiar dacă nu câștigam aici acești bani, aș fi făcut tot posibilul să fac rost de sumele necesare pentru a duce mai departe proiectul www.nepotidecraciun.ro„, a spus Cristian Gog.

Când a intrat în competiția „Românii au talent”, Cristian Gog considera ca fiind cea mai mare reușită și împlinire personală proiectul „Nepoți de Crăciun”, demarat cu ajutorul comunității online din Cluj. „Nepoți de Crăciun” este un proiect de voluntariat care își dorește să ajute clujenii în vârstă, care nu au norocul să fie înconjurați de familie, să intre în atmosfera de basm a sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, o prioritate pentru Cristian Gog este și familia sa. El și soția lui, Adriana, așteaptă un copil. „Este băiat, dar nu ne-am gândit la nume. Nu am avut timp să mă gândesc la asta”, a spus Cristian.

Primul om pe care l-a sunat Cristian Gog după câștigarea competiției a fost mama sa. „Nu cred că a crezut că voi câștiga. Tata m-a susținut și a fost omul de la care am avut de învățat cel mai mult cu iluziile și magia. Mă gândeam la un moment dat câtă lume o să înțeleagă ce fac eu în seara asta pe scenă. Se pare că foarte multă lume și le mulțumesc tuturor și aș vrea, nu știu dacă mai contează sau nu, să strig un mare ‘Mulțumesc’ tuturor celor din online, care m-au susținut și m-au convins să particip la acest concurs”, a mai spus Cristian Gog.

Dintre cei 15 finaliști ai emisiunii „Românii au talent”, Cristian Gog a spus că a fost impresionat de trupa de dansatori hipoacuzici No Limit. „Pe mine m-au impresionat foarte mult și cineva ar trebui să le ridice o statuie oamenilor care se ocupă de ei”, a afirmat Cristian.

Cristian Gog s-a născut pe 27 august 1981, în orașul Câmpeni, județul Alba. Mama sa a fost, pe rând, croitoreasă, agent de asigurări și educatoare. În schimb, tatăl său a fost pompier, dar și-a schimbat locul de muncă atunci când Cristian a început școala generală. Atras de un salariu mai mare, el a ales să devină miner la mina din localitatea Baia de Arieș.

Cristian spune că a avut o copilărie fără evenimente majore, singurul lucru inedit fiind acela că la vârsta de aproximativ 4 ani a avut ghinionul să lovească o minge cu piciorul, nemaiputând călca pe acel picior câteva luni de zile. Potrivit lui Cristian, niciun medic nu a putut să-i vindece piciorul, el reușind să poată merge din nou după ce a apelat la „un leac băbesc – ața de scrântit”.

Acesta a fost primul incident „magic” din viața lui Cristian Gog, care a urmat clasele primare, școala generală și liceul (secția de informatică) la Baia de Arieș. A urmat cursurile Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, secția Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, dar și un master în Administrarea afacerilor, la aceeași universitate.

„Chiar dacă nu am fost studentul model, am reușit să fiu apropiat de anumiți profesori din cadrul universității. Aceștia au acceptat pasiunea mea pentru iluzii și nu erau deranjați că în timpul orelor de curs făceam mereu exerciții de prestidigitație cu monede sau cărți de joc”, spune Cristian Gog.

După terminarea masteratului și având în vedere „multiplele posibilități” care îi sunt oferite în România unui proaspăt absolvent de facultate și masterat, Cristian Gog a plecat din țară. A ales Grecia deoarece tatăl său se angajase acolo, după ce fusese disponibilizat de la mina din Baia de Arieș.

„Am lucrat împreună la o fermă de păsări lângă orașul Corinth, iar după aproximativ un an ne-am întors în țară. La nici două săptămâni, m-am angajat în Cluj-Napoca la o firmă de producție și vânzare de software, deoarece prietena mea tocmai începuse doctoratul în acest oraș”, a explicat Cristian Gog, precizând că ulterior s-a căsătorit cu prietena lui și urmează să aibă împreună un copil.

Cristian Gog a avut numeroase preocupări și pasiuni încă din copilărie. A fost atras pe rând de șah, schi, dans (în special breakdance), muzică și pescuit. Pasiunea pentru magie și iluzii o are tot de la o vârstă fragedă.

„Tatăl meu mi-a trezit interesul pentru acest domeniu arătându-mi niște mici trucuri cu cărți, monede și chibrituri. Erau exact acele trucuri știute de toată lumea, dar se pare că asupra mea au avut puțin mai mare impact. Prima carte de magie pe care am pus mâna a fost scrisă de Aurel Iosif (Iozefini tatăl). Am găsit-o când eram în clasa a zecea într-un anticariat din Cluj, după vreo doi-trei ani de căutări. Erau explicate anumite tehnici de bază în ceea ce ține de manipularea monedelor, a cărților de joc și a țigărilor (…) Marea mea pasiune au fost cărțile de joc deoarece erau cel mai accesibil lucru cu care puteam să fac magie (…) Aveam zile în care stăteam în fața oglinzii câte șase-șapte ore, încercând să fac să dispară din vârful degetelor niște mingi de ping-pong”, a explicat Cristian Gog.

În anul al doilea de facultate, Cristian Gog a descoperit, prin intermediul internetului, mentalismul. „Deși nu înțelegeam încă exact despre ce era vorba, am văzut ceva video-uri cu niște mentaliști, tot iluzioniști, dar unii ale căror iluzii erau ceva mai neconvenționale. Aceștia dădeau impresia că pot să citească gânduri, să prezică viitorul sau să demonstreze anumite fenomene considerate paranormale. Dintr-o dată au dispărut cărțile de joc, monedele sau alte obiecte special folosite în trucuri, deoarece tot ceea ce făceau oamenii respectivi „parea real”. Așa a apărut pasiunea mea pentru mentalism!”, a mai spus Cristian Gog.

Participarea sa la emisiunea „Românii au talent” a înseamnat în primul rând șansa de a-și arăta pasiunea unei țări întregi, după cum a mărturisit Cristian Gog.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
Ce avere a avut Petrică Cercel, de fapt, și cui rămâne moștenire
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Floarea CADAVRU, una dintre cele mai rare din lume. De unde îi vine numele și...
A căzut mitul celor 10.000 de paşi pe care trebuie să-i facem pe zi, pentru...
O nouă metodă de înșelăciune face ravagii printre șoferi. Pagube de zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Primul județ în care certificatul de vaccinare devine obligatoriu. Încă un județ a intrat în...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Adio, centrale de apartament! Cu ce vor fi înlocuite, facturile vin mult reduse
Care este vârsta la care devenim adulți, de fapt. 18 ani este total greșit, descoperirea...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului despre Florin Salam, la câteva zile după moartea lui Petrică Cercel
Doliu uriaș. A murit un fost președinte. Televiziunea națională a făcut anunțul
E DEZVĂLUIREA MOMENTULUI. Un politician important din PNL s-a înrudit cu un interlop feroce. Petrecere...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...