CRISTIAN GOG, „Românii au talent”. Cât timp a lucrat mentalistul la numărul cu care a câștigat 120.000 de euro

CRISTIAN GOG, Românii au talent. Cât timp a lucrat mentalistul la numărul cu care a câștigat 120.000 de euro
Publicat: 12/05/2012, 17:20
Actualizat: 14/05/2012, 09:38

ristian Gog, marele câștigător al finalei „Românii au talent” și al premiului de120.000 de euro, și-a propus ca de acum înainte să promoveze mentalismul, pentru că „fiecare are nevoie de puțină magie în viața lui”, dar și să se dedice unor proiecte de voluntariat.

Într-un interviu acordat protv.ro, Cristian Gog a spus că și-a pregătit numărul pentru finala emisiunii „Românii au talent”, difuzată vineri seară la Pro TV, cu numai o zi înainte de marea competiție.

„Nici nu aveam numărul pregatit, l-am făcut pentru prima dată cu o zi înainte de finală”, a spus Cristian Gog, precizând că nu poate încă să se gândească la faptul că a câștigat ediția a doua a emisiunii „Românii au talent”. „Nu există cuvinte care să spună ce simt”, a afirmat el.

Cristian Gog a precizat că de acum înainte intenționează să promoveze ineditul său domeniu de activitate. „Voi încerca să promovez domeniul ăsta cât mai mult, pentru că fiecare are nevoie de puțină magie în viața lui. Este frumos să fim și noi copii, să credem în Moș Crăciun, să credem că există Superman. Eu asta vreau să transmit, chiar dacă suntem oameni maturi”, a spus Cristian Gog.

Întrebat ce va face cu banii câștigați în această competiție, Cristian Gog a spus: „În primul rând cred că o să îmi achit creditul la bancă și o să duc la un alt nivel un proiect de suflet al meu – www.nepotidecraciun.ro – și voi investi într-un alt mare proiect la care lucrez de ceva timp”.

Totodată, Cristian Gog a spus că nu își reconsideră opțiunile, după câștigarea marelui premiu la „Românii au talent”. „Chiar dacă nu câștigam aici acești bani, aș fi făcut tot posibilul să fac rost de sumele necesare pentru a duce mai departe proiectul www.nepotidecraciun.ro„, a spus Cristian Gog.

Când a intrat în competiția „Românii au talent”, Cristian Gog considera ca fiind cea mai mare reușită și împlinire personală proiectul „Nepoți de Crăciun”, demarat cu ajutorul comunității online din Cluj. „Nepoți de Crăciun” este un proiect de voluntariat care își dorește să ajute clujenii în vârstă, care nu au norocul să fie înconjurați de familie, să intre în atmosfera de basm a sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, o prioritate pentru Cristian Gog este și familia sa. El și soția lui, Adriana, așteaptă un copil. „Este băiat, dar nu ne-am gândit la nume. Nu am avut timp să mă gândesc la asta”, a spus Cristian.

Primul om pe care l-a sunat Cristian Gog după câștigarea competiției a fost mama sa. „Nu cred că a crezut că voi câștiga. Tata m-a susținut și a fost omul de la care am avut de învățat cel mai mult cu iluziile și magia. Mă gândeam la un moment dat câtă lume o să înțeleagă ce fac eu în seara asta pe scenă. Se pare că foarte multă lume și le mulțumesc tuturor și aș vrea, nu știu dacă mai contează sau nu, să strig un mare ‘Mulțumesc’ tuturor celor din online, care m-au susținut și m-au convins să particip la acest concurs”, a mai spus Cristian Gog.

Dintre cei 15 finaliști ai emisiunii „Românii au talent”, Cristian Gog a spus că a fost impresionat de trupa de dansatori hipoacuzici No Limit. „Pe mine m-au impresionat foarte mult și cineva ar trebui să le ridice o statuie oamenilor care se ocupă de ei”, a afirmat Cristian.

Cristian Gog s-a născut pe 27 august 1981, în orașul Câmpeni, județul Alba. Mama sa a fost, pe rând, croitoreasă, agent de asigurări și educatoare. În schimb, tatăl său a fost pompier, dar și-a schimbat locul de muncă atunci când Cristian a început școala generală. Atras de un salariu mai mare, el a ales să devină miner la mina din localitatea Baia de Arieș.

Cristian spune că a avut o copilărie fără evenimente majore, singurul lucru inedit fiind acela că la vârsta de aproximativ 4 ani a avut ghinionul să lovească o minge cu piciorul, nemaiputând călca pe acel picior câteva luni de zile. Potrivit lui Cristian, niciun medic nu a putut să-i vindece piciorul, el reușind să poată merge din nou după ce a apelat la „un leac băbesc – ața de scrântit”.

Acesta a fost primul incident „magic” din viața lui Cristian Gog, care a urmat clasele primare, școala generală și liceul (secția de informatică) la Baia de Arieș. A urmat cursurile Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, secția Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, dar și un master în Administrarea afacerilor, la aceeași universitate.

„Chiar dacă nu am fost studentul model, am reușit să fiu apropiat de anumiți profesori din cadrul universității. Aceștia au acceptat pasiunea mea pentru iluzii și nu erau deranjați că în timpul orelor de curs făceam mereu exerciții de prestidigitație cu monede sau cărți de joc”, spune Cristian Gog.

După terminarea masteratului și având în vedere „multiplele posibilități” care îi sunt oferite în România unui proaspăt absolvent de facultate și masterat, Cristian Gog a plecat din țară. A ales Grecia deoarece tatăl său se angajase acolo, după ce fusese disponibilizat de la mina din Baia de Arieș.

„Am lucrat împreună la o fermă de păsări lângă orașul Corinth, iar după aproximativ un an ne-am întors în țară. La nici două săptămâni, m-am angajat în Cluj-Napoca la o firmă de producție și vânzare de software, deoarece prietena mea tocmai începuse doctoratul în acest oraș”, a explicat Cristian Gog, precizând că ulterior s-a căsătorit cu prietena lui și urmează să aibă împreună un copil.

Cristian Gog a avut numeroase preocupări și pasiuni încă din copilărie. A fost atras pe rând de șah, schi, dans (în special breakdance), muzică și pescuit. Pasiunea pentru magie și iluzii o are tot de la o vârstă fragedă.

„Tatăl meu mi-a trezit interesul pentru acest domeniu arătându-mi niște mici trucuri cu cărți, monede și chibrituri. Erau exact acele trucuri știute de toată lumea, dar se pare că asupra mea au avut puțin mai mare impact. Prima carte de magie pe care am pus mâna a fost scrisă de Aurel Iosif (Iozefini tatăl). Am găsit-o când eram în clasa a zecea într-un anticariat din Cluj, după vreo doi-trei ani de căutări. Erau explicate anumite tehnici de bază în ceea ce ține de manipularea monedelor, a cărților de joc și a țigărilor (…) Marea mea pasiune au fost cărțile de joc deoarece erau cel mai accesibil lucru cu care puteam să fac magie (…) Aveam zile în care stăteam în fața oglinzii câte șase-șapte ore, încercând să fac să dispară din vârful degetelor niște mingi de ping-pong”, a explicat Cristian Gog.

În anul al doilea de facultate, Cristian Gog a descoperit, prin intermediul internetului, mentalismul. „Deși nu înțelegeam încă exact despre ce era vorba, am văzut ceva video-uri cu niște mentaliști, tot iluzioniști, dar unii ale căror iluzii erau ceva mai neconvenționale. Aceștia dădeau impresia că pot să citească gânduri, să prezică viitorul sau să demonstreze anumite fenomene considerate paranormale. Dintr-o dată au dispărut cărțile de joc, monedele sau alte obiecte special folosite în trucuri, deoarece tot ceea ce făceau oamenii respectivi „parea real”. Așa a apărut pasiunea mea pentru mentalism!”, a mai spus Cristian Gog.

Participarea sa la emisiunea „Românii au talent” a înseamnat în primul rând șansa de a-și arăta pasiunea unei țări întregi, după cum a mărturisit Cristian Gog.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață