Cristian Tabără s-a făcut de râs la o televiziune în Moldova și a stârnit un scandal politic uriaș

Redactor:
Adrian Macarie
Mai multe pe gandul.info

Practic, Tabără a prezentat drept reală o imagine trucată, apărută pe varianta moldovenească a site-ului de satiră Times New Roman. După ce și-a dat seama de confuzia pe care a făcut-o Tabără și-a recunoscut public greșeala, informează Pagina de media.

Este vorba despre o imagine surprinsă în timpul unei conferințe de presă susținută de fosta candidată la președinția Republicii Moldova, Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). În timpul conferinței cu pricina, în spatele Maiei Sandu se aflau mai mulți tineri care țineau în mână niște foi cu diverse mesaje.

Acele texte au fost trucate de cei de la Times New Moldovan. În locul mesajului „Abrogați, apoi plecați!” a fost pus textul „Free Petrenco”, un alt mesaj a fost înlocuit cu un colaj făcut din imagini în care lângă Maia Sandu actorul Nicolas Cage îmbrăcat într-un costum kazah, iar un alt mesaj a fost înlocuit cu textul „Renato Usatîi, We miss you, We need you”.

Astfel, în cadrul emisiunii Fabrika, Cristian Tabără a prezentat drept reală imaginea trucată, deși aceasta avea inclusiv „watermark-ul” TNM (Times New Moldovan).

„Sunt niște oameni acolo care țin în mână tot felul de hârtii și undeva în colțul din stânga sus apare, iată, un domn care se scarpină la nas și pe hârtiuța lui scrie „Free Petrenco”. Problema lui este să-l elibereze pe Petrenco, probabil un personaj pozitiv din istoria Republicii Moldova care trebuie neapărat eliberat cu ajutorul celor de la PAS”, a comentat Tabără.

Ulterior acesta a recunoscut că a făcut o greșeală.

„Se pare că ne-am lăsat păcăliți, am căzut în capcană și trebuie să recunosc că s-a întâmplat asta. Fotografia pe care am arătat-o s-a dovedit a fi o fotografie trucată. Ne-am păcălit, așa că îmi retrag afirmațiile cu privire la ea și la fel și trimiterea către (site-ul n.r.) jurnalul.md, era de fapt o trimiere către un site de satiră. Așa că m-a păcălit.
Îmi retrag și acea afirmație, dar numai acestea, restul rămân valabile din tot ce am spus în emisiune. Sunt obligat de deontologie să recunosc și când mă înșel. De data asta m-am înșelat”, a spus Cristian Tăbără.

Totuși, greșeala nu a scăpat netaxată. Maia Sandu a avu o reacție extrem de dură și a anunțat că va da în judecată postul de televiziune.

„Vedeți în pozele de mai jos cum Publika, într-un buletin de știri și analiză politică, a trucat în mod mizerabil imaginile, iar „analistul” Cristi Tabără a mințit în cel mai josnic mod. Partidul Acțiune și Solidaritate nu va acorda interviuri și nu va participa la emisiunile acestora. De asemenea, vom sesiza CCA și Consiliul de Presă și vom acționa în judecată Publika TV.

Îndemnăm toți susținătorii noștri să nu urmărească aceste canale. Aceste posturi de televiziune nu sunt presă, ele sunt instrumente de propagandă, iar instrumentele de propagandă trebuie oprite”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Foto: www.telegraph.md

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Noul simptom cheie care poate indica infecția cu SARS-CoV-2. Ce spun cercetătorii
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Adevărul despre vaccinul anti-covid-19. Imaginile VIDEO care arată de ce s-a făcut atât de repede,...
Tzancă Uraganu dă replica după ce și-a maltratat soția
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Gabriela Prisăcariu, cum arată complet naturală! Imaginea surprinsă chiar de iubitul ei / FOTO
Inchide