„Cu Caragiale de la Washington la București”, expoziție dedicată Anului Caragiale

Cu Caragiale de la Washington la București, expoziție dedicată Anului Caragiale
Imagini din piesa de teatru "O noapte furtunoasă" jucată la Washington și la București, alături de pagini din volumul "O scrisoare pierdută" în benzi desenate vor putea fi admirate, între 9 și 31 octombrie, la Biblioteca Națională a României, în seria de manifestări dedicate Anului Caragiale.
Publicat: 07/10/2012, 15:38
Actualizat: 29/03/2019, 16:51

Imagini din piesa de teatru „O noapte furtunoasă” jucată la Washington și la București, alături de pagini din volumul „O scrisoare pierdută” în benzi desenate vor putea fi admirate, între 9 și 31 octombrie, la Biblioteca Națională a României, în seria de manifestări dedicate Anului Caragiale.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, evenimentul organizat de Biblioteca Națională a României împreună cu Danaart Gallery, va continua seria de manifestări culturale dedicate anului Caragiale, printr-o expoziție de fotografie și bandă desenată, care va avea loc în perioada 9 – 31 octombrie.

Astfel, imagini din piesa de teatru „O noapte furtunoasă”, jucată la Washington (regia Toma Enache, actori ai Teatrului Național București) și la București (Teatrul Masca), alături de pagini din volumul „O scrisoare pierdută” în benzi desenate vor putea fi admirate la mezaninul bibliotecii.

Fotografiile aparțin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu, iar benzile desenate sunt semnate de Mihai Grăjdeanu, aceasta fiind prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale.

Mădălina Corina Diaconu s-a născut și a crescut în București. Este absolventă a secției de Grafic Design de la Universitatea Tibiscus din Timișoara și a Academiei de Artă din București. A locuit 16 ani în Washington, unde s-a dedicat jurnalismului, devenind corespondent de presă atât pentru ziarele din România, cât și pentru ziarele românești din SUA. În prezent este președinta Clubului Presei Transatlantice, reporter la Radio România Cultural, redactor la Radio Prodiaspora și s-a restabilit în orașul natal, București.

„Fotografiile mele nu sunt artistice! Sunt imagini de care un jurnalist se folosește la ilustrarea articolelor sale! Ele pot fi împărțite în două categorii: fotografii făcute intenționat, atunci când am povestea și-mi trebuie doar ilustrarea ei, și fotografii făcute la inspirație, spontan, atunci când ochiul surprinde un moment, din care se naște povestea”, spune Mădălina Corina Diaconu.

Născut la Mangalia și stabilit în București, Mihai Grăjdeanu a început să deseneze încă din timpul grădiniței. Copil fiind, a participat la concursurile de desene pe asfalt de la Constanța, iar mai târziu la saloanele și festivalele naționale și locale de benzi desenate. În prezent, este autorul a câtorva volume de benzi desenate: „Legendele Dacilor – Piatra Sacră”, „Ciutanul (vol. 1)”, primul roman grafic românesc despre fotbal, „Istoria alternativă a literaturii române în benzi desenate”, După gratii”, prima bandă desenată pentru deținuții din penitenciarele din România, „O scrisoare pierdută”, revista online pentru copii Atelier BD și programul Artă la Pachet. Recent, a definitivat volumul al doilea al romanului grafic „Ciutanul”, urmând ca acesta, odata cu găsirea unei edituri, să vadă lumina tiparului.

Vernisajul expoziției „Cu Caragiale de la Washington la București” va avea loc joi, de la ora 18.00, la sediul Bibliotecii Naționale a României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine