Cu câteva luni înainte să moară, le-a scris această scrisoare nepoților săi. Câteva sfaturi de viață memorabile care au devenit virale pe Internet

Cu câteva luni înainte să moară, le-a scris această scrisoare nepoților săi. Câteva sfaturi de viață memorabile care au devenit virale pe Internet
Publicat: 18/10/2014, 18:39
Actualizat: 03/02/2019, 09:39

Scrisoarea conține câteva sfaturi de viață memorabile, concluzii și învățăminte extraordinare venind din propria experiență de viață, și s-a viralizat în lumea întreagă, informează Huffington Post.

„Rachel, fiica mea cea înțeleaptă și atentă, m-a îndemnat să scriu pentru voi aceste sfaturi, lucrurile importante pe care le-am învățat despre viață. Le scriu astăzi, 8 aprilie 2012, în ajunul împlinirii a 72 de ani.

1. Fiecare dintre voi este un dar minunat al lui Dumnezeu atât către familia voastră, cât și către lume. Amintiți-vă acest lucru întotdeauna, în special atunci când vânturile reci ale îndoielii și ale descurajării se abat asupra vieții voastre.

2. Să nu vă fie teamă de nimeni și nimic când vine vorba de a va trăi viața cât mai mult. Încercați să vă realizați visurile și speranțele indiferent de cât de dificile și €œdiferite” pot părea celorlalți. Mult prea mulți oameni nu fac ceea ce vor sau ar trebui din cauza a ceea ce își imaginează că ceilalți ar putea gândi sau spune. Amintiți-vă, dacă nu vă aduc supă de pui când sunteți bolnavi sau nu vă sunt alături când sunteți în situații dificile, nu contează. Evitați-i pe acei pesimiști cu suflete acre care vă ascultă atunci când va împărtășiți visurile și apoi spun: „da, dar dacă”… La naiba cu „dar daca”! Faceți-le! Cel mai rău lucru în viață este să te uiți înapoi și să spui: „€œAș fi făcut, aș fi putut face, ar fi trebuit să fac.” Riscați, faceți greșeli.

3. Fiecare om din această lume este doar o persoană obișnuită. Unii oameni pot purta pălării luxoase sau pot avea titluri mari sau au (temporar) putere și vor ca tu să gândești că ei sunt deasupra tuturor. Să nu îi credeți. Au aceleași dubii, aceleași temeri și speranțe; mănâncă, beau și dorm ca oricine altcineva. Puneți întotdeauna la îndoială autoritatea, însă fiți înțelepți și precauți în legătură cu modul în care o faceți.

4. Faceți o Listă a Vieții cu toate acele lucruri pe care vreți să le faceți: călătoriți în diverse locuri, învățați să faceți ceva nou, învățați o limbă străină, întâlniți pe cineva special. Faceți o listă lungă și faceți anumite lucruri din ea în fiecare an. Nu spuneți o să fac maine” (sau luna viitoare sau anul următor). Acesta este modul cel mai sigur de a eșua în a face ceva. Nu există niciun mâine și nu există un timp mai potrivit pentru a începe ceva decât acum.

5. Practicați proverbul irlandez: „€œMoi an olge agus tiocfaidh”. „€œLaudă copilul și el va înflori.”

6. Fiți buni și abateți-vă din drumul vostru pentru a ajută oamenii,€“ în special pe cei slăbi, pe cei temători și pe copii. Fiecare poartă o durere specială. Ei au nevoie de compasiunea noastră.

7. Nu vă alăturați armatei și niciunei organizații care antrenează să omoare. Războiul este rău. Toate războaiele sunt începute de oameni bătrâni care forțează sau păcălesc tinerii pentru a urî și a se omorî unii pe alții. Bătrânii supraviețuiesc și, la fel cum au inițiat războiul cu pixul și hârtia, îl sfârșesc în aceeași modalitate. Atât de mulți oameni buni și inocenți mor. Dacă războaiele sunt atât de bune și nobile, de ce acei lideri care au inițiat războaiele nu sunt acolo, în toiul lor, luptând?

8. Citiți cât de multe cărți puteți. Sunt o sursă minunată de încantare, înțelepciune și inspirație. Nu au nevoie de baterii și conexiuni și pot merge oriunde.

9. Fiți sinceri.

10. Călătoriți întotdeauna, însă în mod special atunci când sunteți tineri. Nu așteptați până când o să aveți „€œdestul de mulți bani” sau până când totul este „€œașa cum trebuie”. Acest lucru nu se va întâmplă niciodată. Faceți-vă pașaportul astăzi.

11. Alegeți-vă jobul sau profesia fiindcă iubiți să faceți acel job. Sigur, vor fi unele lucruri dificile în legătură cu el, însă un job trebuie să fie o bucurie. Feriți-va să vă luați un job doar pentru bani a€“ vă va schilodi sufletul.

12. Nu țipați. Nu funcționează niciodată și vă rănește atât pe voi, cât și pe alții. De fiecare dată când am țipat, am eșuat.

13. Țineți-vă întotdeauna promisiunile pe care le-ați făcut copiilor. Nu spuneți €œvom vedea”, când de fapt în mintea voastră este un sigur €œnu. Copiii se așteaptă la adevăr, dați-le adevărul cu dragoste și bunătate!
14. Nu spuneți niciodată cuiva că îl iubiți când nu îl iubiți.
15. Trăiți în armonie cu natura: petreceți-va timp afară, în păduri, în munți, la mare, în deșert. Este important pentru sufletul vostru.
16. Vizitați Irlanda. Este locul în care s-a născut sufletul familiei noastre a€“ în special în Vest: Roscommon, Clare și Kerry.
17. Îmbrățișați oamenii pe care îi iubiți. Spuneți-le acum cât de mult înseamnă pentru voi; nu așteptați până când va fi prea târziu.
18. Fiți recunoscători. Un proverb irlandez spune: „€œAceasta este o zi în viețile noastre și nu o să vină iarăși”. Trăiți fiecare zi având acest lucru în minte.”
Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Magicianul american David Copperfield, acuzat de abuz sexual de 16 femei
×