Cum a reușit un câine să schimbe viața unei familii. „Am cheltuit mii de dolari pe terapie, dar cel mai bun tratament a fost el”

Cum a reușit un câine să schimbe viața unei familii. „Am cheltuit mii de dolari pe terapie, dar cel mai bun tratament a fost el
Publicat: 24/09/2014, 18:27

Un câine abuzat adoptat de o familie din Georgia, SUA, a devenit erou după ce a reușit să schimbe în totalitate viața unui copil bolnav de autism.

Totul a început în anul 2012, când patrupedul a ajuns la un adăpost din orașul Johns Creek. Avea doar patru luni și fusese bătut și înfometat: „Lucrez de 12 ani în acest domeniu, dar niciodată nu am văzut un câine atât de mic într-o stare atât de gravă”, a povestit Chrissy Kaczynski, una dintre îngrijitoare.

În speranța că după ce se va pune pe picioare își va găsi un stăpân mai bun, reprezentanții adăpostului i-au făcut o pagină de Facebook, iar povestea câinelui a ajuns și la știri.

În momentul difuzării știrii, în fața televizorului se afla și Linda Hickey, mama unui băiețel diagnosticat cu autism. Impresionată, femeia a decis să adopte câinele, drept pentru care luat legătura cu Chrissy. După câteva săptămâni, patrupedul, botezat Xena grație felului în care a „luptat” pentru viața sa, a fost adus în casa familiei Hickey.

Jonny, băiețelul bolnav, s-a îndrăgostit pe loc de el: „Când l-a văzut, Jonny a fost foarte impresionat, râdea cu gura până la urechi”, și-a amintit mama copilului. „Într-o zi, când a venit de la școală, pentru prima dată i-am văzut interacționând unul cu celălalt, iar atunci am știu că am luat decizia corectă. Am cheltuit mii de dolari pe terapie, dar cel mai bun tratament a fost el”, a mai spus ea.

Treptat, prietenia dintre Jonny și Xena a început să dea roade neașteptate. Băiețelul a început să comunice mai ușor, să fie mai vesel și chiar să se descurce mai bine la școală.

„Acum, lui Jonny îi place să interacționeze cu cei din jurul său când mergem undeva, este foarte afectuos. Nu mai e ca înainte, când nu voia nici măcar să coboare din mașină…”, a explicat tatăl lui. „Își dorește să-i atingă pe copiii cu care se joacă, uneori alerg după el temându-mă că va lovi pe cineva, iar el, de fapt, le spune îmbrățișează-mă!„, a adăugat el.

În plus, băiețelul este și cel care se ocupă de îngrijirea patrupedului: „Se ocupă foarte mult de câine, sunt aproape tot timpul împreună. Jonny îl hrănește în fiecare zi, iar pentru el e lucru mare să facă asta”, a mai povestit tatăl.

Acum, soții Hickey spun că familia lor și Xena și-au dat reciproc șansa la o viață mai bună: ei i-au oferit câinelui o casă, iar el îi răsplătește prin tot ceea ce face pentru ca Jonny să fie fericit.