Maria Bîrnaure
13.07.2017
Magazin

Cum arată femeia perfectă în viziunea bărbaților

Cum arată femeia perfectă în viziunea bărbaților
Un studiu care a avut în vedere descoperirea preferințelor bărbaților atunci când vine vorba despre formele corpului unei femei a scos la iveală faptul că aceștia preferă forme care sugerează tinerețe, potrivit indy100.

În cadrul studiului au fost chestionați bărbați provenind din 10 țări, iar aceștia au fost rugați să construiască un clasament al formelor corporale feminine, pornind de la cel mai atractiv corp și ajungând la cel mai puțin atractiv. 

Astfel, a reieșit că tiparul preferat al bărbaților este corpul aferent unui indice de masă corporală 19. Acesta se situează la limita subponderabilității. 

Așadar, kilogramele în plus au condus la o apreciere negativă în ceea ce privește aspectul fizic. 

Specialiștii consideră că acest rezultat este influențat de faptul că populația a început să cunoască tot mai bine beneficiile unei greutăți corporale scăzute, față de o greutate care se încadrează în domeniul supraponderabilității sau tinde chiar spre obezitate. Informațiile din media, cultură și fashion au condus la apariția unei corelații între greutatea corporală scăzută și speranța de viață sau abilitatea de reproducere. 

Astfel, oamenii au ajuns să privească și să clasifice atractivitatea trecând-o prin acest filtru al gândirii.

Inchide