Cum arată moștenitoarea imperiului Zara. GALERIE FOTO

Publicat: 13/04/2017, 13:26

Ortega este un mogul care a pornit de jos. Biografii săi spun că a renunțat la școală la vârsta de 12 ani pentru a face livrări pentru un croitor, scrie Business Magazin.

Apoi a deprins rapid meseria confecționării hainelor și a început să croiască rochii și lenjerie în propria sufragerie, alături de prima sa soție, Rosalia Mera. Aceasta a fost de altfel, alături de el, cofondatoarea Inditex, firma din spatele Zara.

Inditex a devenit cel mai mare retailer de modă din lume, dar nu prin originalitate, ci copiind modelele de îmbră­căminte propuse de marile case de modă, pe care apoi ei le ofereau la prețuri pe care să și le poată permite oamenii obișnuiți. Ortega a deschis primul magazin Zara în orașul La Coruna din Spania în 1975.

A fost căsătorit cu Rosalia Mera, cu care are doi copii, Sandra și Mark. Ulterior, a divorțat și s-a recăsătorit în anul 2001 cu Flora Perez, mama fetei lui, Marta.

Despre Marta Ortega-Perez se spune că este pregătită pentru a prelua frâierele imperiului după ce tatăl ei s-ar retrage. Ea nu a primit de la început o funcție importantă în companie, ci a început de jos, punând produse pe rafturi într-unul din magazinele tatălui său. Ea este pasionată de cai și este căsătorită cu Sergio Alvarez Moya, campion național al Spaniei la echitație.

La nici un an de la căsătorie Marta a născut un băiat botezat Amancio după numele bunicului său celebru. Marta Ortega Pérez care deține funcțiile de vicepreședinte la companiile tătălui „GARTLER SL” și „PARTLER 2006 SL” (cele două societăți fiind proprietare pe 59,294% din INDITEX).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase