Cum era Andreea Esca în copilărie. Ce poreclă avea pe atunci vedeta

Publicat: 21/06/2014, 18:51
Actualizat: 18/05/2015, 18:57

Zeci de persoane de toate vârstele au venit la librăria Humanitas pentru a o vedea, asculta și, mai ales, pentru a-i lua un autograf Andreei Esca. Sâmbătă dimineața, prezentatoarea Știrilor ProTv și-a lansat cartea „Ce-am făcut când am tăcut”. Printre personalitățile prezente la eveniment s-au numărat Dan C. Mihăilescu, prezentatorul rubricii „Omul care aduce cartea”, scriitorul Gabriel Liiceanu, Dana Rogoz, Alexandre Eram, soțul Andreei Esca, dar și fosta învățătoare a vedetei, Marea Stavăr, căreia i-a dedicat un capitol din carte.

„În cartea ‚Ce am făcut când am tăcut” există o serie de povești despre mine care au apărut și în revista The One. Am scris aceasta carte pentru aceia care nu au acces la o revistă glossy, pentru aceeia care vor să le aibă pe toate adunate. În cartea asta sunt multe povești despre viața mea”, a declarat Andreea Esca în timpul evenimentului de lansare.

Andreea Esca, poreclită de învățătoarea ei „piticot”

Prezentatoarea Știrilor ProTv le-a dezvăluit celor prezenți câteva dintre poveștile scrise în paginile cărții. „Am scris despre bunica mea de la Brașov, mama tatei, care era o femeie severă și care ne punea la teme, despre bunicul meu care mi-a spus că trebuie să învăț un sport de iarnă și unul de vară, pentru că îmi va prinde bine când o să fiu studentă. Pe vremea aia aveam 4 ani. Nu înțelegeam ce vrea de la mine, dar odată cu trecerea anilor mi-am dat seama că a avut dreptate. Am învățat să schiez, să patinez, să înot”, a povestit vedeta.

A dedicat un capitol întreg și învățătoarei ei, despre care spune că i-a influențat viața și că a avut un rol decisiv în ceea ce privește dezvoltarea ei ca om. „După părinții mei, doamna învățătoare a fost persoana care a avut cea mai mare încredere în mine”, a mărturisit Andreea.

Foto:Marea Stavăr, învățătoarea Andreei Esca, și fiica ei, Mihaela, care s-a stabilit, împreună cu fratele său, în Anglia

Marea Stavăr și-o amintește pe Andreea Esca ca și cum ar fi fost ieri, chiar dacă au trecut aproape 30 de ani de atunci. „Era un copil minunat și ascultător. Îi spuneam ‚piticot”. Azi dimineață, când mă pregăteam să mă duc la mânăstire am primit un telefon. Era Andreea. Mi-a spus: ‚Îmi lansez cartea, trebuie să veniți” și iată-mă”, a declarat pentru gândul învățătoarea prezentatoarei Știrilor ProTv. Nu a venit singură, ci însoțită de fiica ei Mihaela, alături de care Andreea a copilărit.

Foto:Marea Stavăr, învățătoarea Andreei Esca

„Obișnuiam să mergem deseori la teatru. Într-o zi am prezentat-o pe Andreea drept nora mea. Eram la teatru și m-am întâlnit cu o cunoștință care venise cu fiica ei ca să îmi cunoscă băiatul. În ziua respectivă fiul meu nu a venit, deși fusesem anunțată că trebuie să îl aduc, ca să le facem cunoștință. Am spus că băiatul învață pentru treapta a doua, așa era pe vremea aia, și că nu a putut veni. Dar, le-am spus că, în schimb, am adus-o pe nora mea, adică pe Andreea, care avea pe vremea aia un pic peste 6 ani”, își amintește amuzată Marea Stavăr.

Cel mai frumos Revelion și cele mai frumoase vacanțe

În cadrul evenimentului de lansare a cărții, Andreea Esca a vorbit despre cel mai frumos Revelion și cele mai frumoase vacanțe. „Deseori sunt întrebată care este cel mai frumos Revelion din viața mea. Cei mai mulți se așteaptă să le povestesc de unul plin de glamour, dar, pentru mine cel mai frumos era atunci când ne adunam la bunica, la Brașov, și stăteam cu toții, cu părinți, cu bunici, cu verișori într-o singură cameră, care servea atât drept sufragerie, cât și dormitor. Acolo dormeam și de abia așteptam acel moment pentru că noi copiii dormeam pe jos. Era așa de frumos. A doua zi ne trezeam de dimineață, ne puneam cu toții în pat și ne uitam la televizor la emisiunea ‚Dacă doriți să revedeți””, își amintește Esca.

Vacanțele de iarnă și le petrecea la Brașov, la cele de vară într-un sătuc de pe lângă Sibiu. „Acolo era libertatea absolută. Plecam de acasă dimineața și ne întorceam seara pentru a ieși din nou la petreceri. Petrecerile le dădeam în case părăsite, unde ne adunam cu toții. La un moment dat ne-am dat seama că trebuie să aduce și de mâncare, astfel că fiecare venea cu ce apuca de prin grădini: un cartof, o roșie”, mai povestește prezentatoarea Știrilor ProTv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Cursul valutar BNR pentru 16 aprilie 2024: Ce se întâmplă pe piața valutară?
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Românii mai pot beneficia de ea doar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
AJUTOR PE CARD pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii de la bloc primesc banii din 15...
Meghan, criticată din nou. Ce a făcut cu Harry în public e șocant
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Mesajul emoționant al Alinei Ceușan pentru fiul cel mare, Rock, dupa ce a anunțat ca...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Iată cele mai căutate trăsături la un partener, potrivit științei