Cum ne îngrijim tenul în anotimpul călduros

Cum ne îngrijim tenul în anotimpul călduros
Publicat: 26/04/2016, 17:40

1. Curățare în profunzime. Primăvara este anotimpul perfect pentru pregătirea tenului și „imunizarea” în fața agresiunilor ulterioare. Primul pas este o curățare în profunzime a pielii, minim invazivă, printr-un peeling chimic superficial sau mediu cu acid glicolic, pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii. „Procedeul are ca efect stimularea regenerării celulelor. De asemenea, peelingul chimic acționează inclusiv asupra pigmentului pielii (melanina), ameliorând petele pigmentare, cauzate în special de soare sau de acnee”, explică dermatologul Florentina Zaharia pentru Gândul.

Alte tratamente cu efect benefic asupra elasticității și tonicității pielii sunt microdermabraziuni cu infuzie de acid hialuronic, acid salicilic sau vitamina C, în funcție de tipul de piele. Dacă aveți cicatrici post-acnee sau riduri superficiale, dermatologul recomandă rejuvenarea cu Laser Fracționat Fraxel, care stimulează intens colagenul. Pentru petele pimentare, specialistul rpropune terapia cu lumină intens pulsată. O altă procedură de reîmprospătare a tenului este mezoterapia cu aminoacizi, acid hialuronic și vitamine. Procedura este indicată în refacerea tonusului pielii, estomparea ridurilor și hidratarea tenului.

2. Protecție solară ridicată. Cremele cu factor de protecție 50 sunt indicate încă de la începutul primăvării, chiar și în zilele înnorate. „Razele UV trec prin stratul de nori, așa că nu vă lăsați păcăliți. Cremele cu fotoprotecție ridicată sunt indicate cu atât mai mult dacă alegeți să faceți diverse proceduri dermatocosmetice”, adaugă medicul dermatolog Florentina Zaharia de la clinica Bioderm.

3. Evitați solarul! Solarul este contraindicat, mai ales dacă avem nevi pigmentari (alunițe). Acesta poate declanșa un melanom, cea mai agresivă formă de cancer de piele, pe leziuni preexistente (nevi). „De asemenea, solarul îmbătrânește pielea, alterând ADN-ul celular, și conduce la uscarea excesivă a pielii și la apariția ridurilor”, explică dr. Florentina Zaharia.

4. Alegeți cu grijă produsele cosmetice. Pe piață se găsește o gamă extrem variată de produse cosmetice, ceea ce face alegerea și mai dificilă. Cel mai bine este să cereți sfatul unui medic dermatolog, care va alege cele mai bune produse pentru nevoile dumneavoastră, ținând cont de tipul de ten și de alte afecțiuni ale pielii. „Recomandarea mea este să folosiți produse de igienă și creme hidratante cu texturi ușoare, care să conțină acid hialuronic, eventual seruri care să nu încarce tenul prea mult”, adaugă dermatologul.

5. Încercați o terapie inovatoare pentru reîntinerire. Având la bază o tehnologie dezvoltată în decursul a 12 ani, terapia cu lumină roșie reprezintă o soluție de ultimă generație pentru vindecarea a numeroase probleme ale pielii, dar și pentru reîntinerire. „Eliminarea ridurilor fine de expresie, diminuarea ridurilor profunde, regenerarea pielii, ameliorarea cuperozei, reducerea cicatricilor și grăbirea vindecării după proceduri agresive – acestea sunt doar câteva dintre beneficiile acestei terapii inovatoare, disponibile și în România”, mai spune medicul dermatolog Florentina Zaharia pentru Gândul Pielea devine mai fermă, mai fină și vizibil întinerită după doar o săptămână de tratament, acesta fiind și motivul pentru care este preferată de multe vedete de la Hollywood.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Guvernul schimbă Codul Fiscal. Reguli noi la plata impozitului pe anumite clădiri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”