Cum poate fi ales bradul de Crăciun perfect

Cum poate fi ales bradul de Crăciun perfect
Publicat: 12/12/2013, 18:17
Actualizat: 12/12/2013, 19:24

Un profesor de matematică de la Universitatea Kingston din Londra a conceput o metodă pentru a alege bradul de Crăciun din diversitatea de varietăți propuse pe piață, care, cu ajutorul a patru întrebări-cheie, îi ajută pe clienți să facă cea mai bună alegere, informează AFP.

„Preferați un brad natural?”. Dacă răspunsul pentru această primă întrebare este „nu”, atunci se impune cumpărarea unui brad artificial. Dacă răspunsul este „da”, clienților le rămân trei etape, înainte de a-și alege bradul care le convine cel mai bine.

„V-ar plăcea un brad mare și stufos?”, „Doriți ca bradul vostru să aibă un parfum de Crăciun?”, „Doriți să vă decorați bradul din vârf și până jos?” – sunt celelalte trei întrebări.

„Arborele decizional de Crăciun”, conceput de profesorul Gordon Hunter, se bazează pe o metodă științifică utilizată în prezent pentru rezolvarea unor probleme complexe, fiind folosită de exemplu de medici pentru a pune un diagnostic sau pentru a prescrie un tratament personalizat.

În consecință, pentru bradul de Crăciun, formula ia în considerare factori-cheie, precum mirosul, stilul, culoarea și mărimea.

Gordon Hunter a răspuns provocării lansate de un lanț major britanic specializat în grădinărit, care dorea să își ajute clienții să aleagă varietatea corectă de brad, care era cel mai bine adaptat pentru gusturilor lor personale.

„A fost interesant să recurg la o metodă pe care o folosesc în cercetările mele și de a crea o aplicație sezonieră originală, accesibilă tuturor”, a declarat creatorul metodei, citat într-un comunicat al Universității Kingston.

„Acum, cu ajutorul arborelui decizional, clienții noștri vor pierde mai puțin timp examinând numeroasele varietăți disponibole pe piață și vor avea mai mult timp pentru a reflecta la maniera de a face ca bradul lor să devină spectaculos”, a declarat la rândul său Steve Guy, expert în brazi de Crăciun la lanțul de grădinărit Dobbies.

În 2012, doi studenți de la Societatea de matematică a Universității Sheffield din Marea Britanie au pus la punct o formulă matematică pentru a determina cantitatea ideală de globuri și de ghirlande, în funcție de înălțimea bradului de Crăciun.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase