Cum poți petrece Dragobetele într-un oraș european, pe bani puțini

Publicat: 22/04/2017, 18:42
Actualizat: 01/10/2018, 22:28

Suma alocată de îndrăgostiții care aleg să petreacă sărbătoarea de Dragobete în afara țării variază în funcție de destinația aleasă și facilitățile incluse.

Roma – Orașul Etern, Praga – Orașul celor o sută de clopotnițe, Paris – capitala dragostei și a luminii – sau Veneția, supranumită Orașul Podurilor, se numără printre cele mai frumoase destinații pentru îndrăgostiți. „Chiar dacă cele mai populare sezoane pentru city break-uri sunt primăvara și toamna, foarte mulți români aleg să călătorească în luna iubirii, fie că își doresc să se relaxeze, fie că își doresc să descopere frumusețea și cultura locurilor, scopul final fiind același, celebrarea iubirii într-un mod special”, spune, pentru Gândul, Raluca Vărăreanu, Chief Operational Officer în cadrul Paravion.

Cei care vor să petreacă un city break romantic în Roma alocă 360 de euro pentru un pachet de două persoane, tarif ce include două nopți de cazare la hotel de 3*, cu mic dejun inclus și transport cu avionul dus-întors. Îndrăgostiții care zboară spre Praga plătesc 400 de euro pentru aceleași facilități.

Roma, muzeul în aer liber al Europei, este una dintre destinațiile preferate de îndrăgostiți datorită romantismului pe care îl emană, dar și bogăției culturale. Cei care aleg să viziteze capitala Italiei pot admira apusul de pe Colina Gianicolo, unul dintre locurile care asigură cele mai bune priveliști asupra Orașului Etern, iar apoi se pot plimba pe Aleea Îndrăgostiților („Vialetto degli Innamorati”).

Amoreziii care vor să se bucure de o cină romantică într-un loc special pot vizita Trastevere, al 13-lea district al Romei. Alcătuit din străduțe înguste, pietruite și clădiri istorice și elegante, Trastevere, tradus „Dincolo de Tibru”, este recunoscut pentru frumusețea sa aparte și pentru restaurantele cu specific local. Cu această ocazie, seara romantică se poate încheia cu o croazieră nocturnă pe Tibru.

Praga este o destinație ofertantă pentru cupluri, de la plimbările cu vaporul pe Vltava, cel mai lung râu din Cehia, până la străduțele boeme ce înalță turle, turnuri și turnulețe, ca într-un oraș de poveste.

Podul Carol, construit peste Vltava, împodobit cu statui și lămpi, poate fi locul potrivit pentru o plimbare romantică seara, în aer liber. Romanticii își pot rezerva și o croazieră pe râu, care se poate încheia cu o cină romantică la bordul vaporașului.

Cuplurile care optează pentru Paris au nevoie de până în 500 de euro pentru un sejur de două nopți cu mic dejun inclus, respectiv zborul dus-întors. „Dacă îndrăgostiții vor un sejur prelungit la Paris, pot include și vizita la Disneyland, unde biletele de intrare încep de la tariful de 47 euro de persoană”, precizează Raluca Vărăreanu.

Paris rămâne simbolul romantismului și locul unde orice cuplu își dorește să ajungă cândva. Îndrăgostiții care vor să aibă parte de intimitate și liniște se pot plimba prin grădinile din jurul Palatului Luxemburg.

„Printre atracțiile principale pentru îndrăgostiți se numără și Musee de la Vie Romantique, amplasat la poalele colinei Montmartre. Cuplurile pot opta și pentru o plimbare pe străduțele boeme ale colinei, care adăpostesc cafenele intime și clădiri elegante”, spune Raluca Vărăreanu.

Seara se pot bucura de o cină romantică la restaurantul Jules Verne, unul dintre cele mai bune restaurante din Franța. Situat la etajul doi al Turnului Eiffel, restaurantul are o priveliște fascinantă asupra orașului.

Sunt și îndrăgostiți care aleg să petreacă mai multe zile în afara țării de Dragobete. Astfel că, cei care vor să viziteze Veneția și să participe la Carnavalul din Veneția, ce se desfășoară în această perioadă, trebuie să își pună de-o parte circa 1.000 de euro pentru două persoane, având incluse bilete de avion tur-retur, transfer de la și către aeroport și patru nopți de cazare la hotel de 4*, cu mic dejun inclus.

Cuplurile cu un buget generos, care vor o vacanță exotică de Dragobete, pot alege ca destinație Seychelles, țara insulară din Oceanul Indian. Cu 4.000 de euro, aceștia își pot asigura o vacanță de 7 zile cu cazare la hotel de 4*, mic dejun inclus, bilete de avion dus-întors și transfer de la și către aeroport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Meteorologii au anunțat până când mai ține vremea rece