• Publicat:
Magazin

Cum poți reduce cheltuielile de vacanță. Micile trucuri care te pot ajuta să călătorești la jumătate de preț

Cum poți reduce cheltuielile de vacanță. Micile trucuri care te pot ajuta să călătorești la jumătate de preț
Detalii în Gândul

În primul rând, potrivit Brightside, alegeți să călătoriți cu un bagaj cât mai ușor, de mână și veți beneficia de prețurile reduse pe care multe companii aeriene le pun la bătaie. De exemplu, un zbor de la Billund la Berlin cu Ryanair poate costa și doar un euro, în timp ce dacă alegeți să vă luați bagaj de cală, poate costa și de 15 ori mai mult.

În al doilea rând, alegeți să vă cazați în apartamente. Așa veți avea o bucătărie unde vă puteți găti și salvați, astfel, banii pe care i-ați fi dat la o masă, la restaurant. Cele mai populare site-uri pentru astfel de rezervări sunt:  Airbnb, HomeAway, 9Flats și Thehomelike.

În al treilea rând, căutați să vizitați muzeele care au intrare liberă. Colosseumul, de exemplu, poate fi vizitat pe gratis în fiecare primă zi de duminică a lunii, în timp ce Prado, din Madrid, aplică aceeași tactică zilnic, între orele 6 și 8 seara.

În al patrulea rând, dacă nu aveți în plan să vizitați mai multe orașe și trebuie să vă asigurați deplasarea între ele, evitați închirierea unei mașini într-o metropolă. Alegeți transportul public sau bicicleta.

În al cincilea rând, nu alegeți cursele directe către destinația de vacanță și combinați mai multe mijloace de transport. De exemplu, zborul până la Roma, completat de o cursă cu trenul până în Veneția este mai ieftin decât un zbor direct către Veneția. 

 

Inchide