Cum s-au schimbat preferințele bărbaților în materie de femei de-a lungul anilor. Care erau cele mai importante calități ale doamnelor în anii ’30

Cum s-au schimbat preferințele bărbaților în materie de femei de-a lungul anilor. Care erau cele mai importante calități ale doamnelor în anii '30
Publicat: 28/05/2017, 12:47
Actualizat: 29/05/2017, 15:28

Cercetătorii au aruncat o privire în trecut și au identificat lucrurile pe care le căutau bărbații la partenera lor de viață în urmă cu aproape 80 de ani.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că în 1939 bărbații considerau esențiale alte lucruri față de cele care sunt considerate atractive în ziua de astăzi.

Spre exemplu, la nivelul anului 2008, atracția sexuală și iubirea erau primele două caracteristici esențiale pe care bărbații le căutau la partenera lor. În top 10 intrau aspectul fizic, educația, inteligența și sociabilitatea. În 1939, aceste lucruri erau foarte puțin importante.

În urmă cu aproape 80 de ani, cea mai importantă calitate a unei femei în ochii unui bărbat era aceea ca ea să fie o persoană demnă de încredere, calitate urmată de stabilitatea emoțională și maturitate. Aceste caracteristici și-au pierdut din popularitate în prezent. Dacă în 1939 virginitatea era a 10-a cea mai importantă calitate a unei femei, acest aspect căzuse, în 2008, pe locul al 18-lea.

De asemenea, odată cu trecerea anilor, sănătatea partenerei a devenit un aspect deosebit de important în viziunea bărbaților. Și inteligența, educația și caracterul deschis și plăcut au câștigat teren. Bărbații nu au mai acordat atât de multă atenție originii femeilor din viața lor, astfel că nu mai este necesar ca ele să fi beneficiat de aceeași educație ca și ei sau să aibă aceleași orientări religioase.

Totodată, o creștere semnificativă în importanță se simte și în ceea ce privește aspectul fizic.

Deloc surprinzător, calitățile de bucătar și acelea de pricepere la îngrijirea casei au pierdut teren în zilele noastre față de situația din secolul trecut, în mare parte și datorită mișcării feministe.