CURĂ DE SLĂBIRE. Regimul Dukan – 4 pași pentru o siluetă ideală

CURĂ DE SLĂBIRE. Regimul Dukan - 4 pași pentru o siluetă ideală
Publicat: 08/06/2012, 11:59
Actualizat: 01/01/2013, 17:48

Regimul Dukan se deosebește de numeroase alte cure prin faptul că, deși asigură o pierdere rapidă în greutate, presupune și o perioadă de menținere, pe care persoana în cauză trebuie să o respecte. Specialiștii în nutriție spun că această dietă este o cură de slăbire bogată în proteine, iar datorită abundenței acestor nutrienți slăbești fără să te înfometezi sau să pierzi din masa musculară.

Regimul Dukan seamănă cu o cură hiperproteică, dar reușește să se diferențieze prin etapa de menținere. Această dietă presupune 4 pași:

● Etapa de ATAC – trebuie urmată 9 zile. În această fază, persoanele vor mânca numai proteine. Printre alimentele cu un conținut ridicat de proteine se numără carnea, laptele și produsele lactate, brânzeturile, ciupercile, fasolea, ouăle, mazărea și lintea. În prima fază, legumele și dulciurile de orice natura sunt interzise. În plus, alimentele permise nu trebuie prăjite.

Acestea se vor fierbe, prepara la aburi sau pe grătar. În acestă fază este obligatoriu să beți între 1,5 și 2 litri de apă pe zi. Dimineața se va face o excepție, fiind recomandat să beți o cană de lapte cu două-trei linguri de fulgi de ovăz.

● Etapa de CROAZIERĂ – 5 zile. În această fază se alternează zile de regim în care se mănâncă doar proteine cu zile în care, pe lângă proteine, sunt incluse și legumele. Morcovul, porumbul, cartofii și orezul trebuie evitate. De asemenea, sunt interzise și făinoasele.

Specialiștii recomandă recomandă ca legumele să fie introduse treptat în dieta Dukan, câte una la o masă. De asemenea, se va menține regula ca la micul dejun să nu lipsească laptele cu fulgi de ovăz.

● Etapa de CONSOLIDARE. Această fază durează 10 zile, fix numărul de kilograme pe care ar fi trebuit să reușiți să-l pierdeți până acum. Nutriționiștii spun că, în această perioadă, organismul are tendința de a pune la loc kilogramele pierdute. În primele zile trei-cinci zile se introduc fructele și cerealele, precum și trei felii de pâine pe zi.

De asemenea, în această fază se recomandă introducerea în dietă a orezului, a porumbului, a mazărei și a cartofilor. Printre alimentele contraindicate se numără mezelurile, preparatele din carne afumate, conservele și mâncărurile prăjite. Untul și alte grăsimi se vor folosi cu moderație în prepararea alimentelor. Joia însă va deveni ziua de regim strict proteic. Astfel că în această zi a săptămânii se va renunța la glucide și lipide.

Etapa de STABILIZARE DEFINITIVĂ. După 25 de ani de studii, dr. Dukan a observat că avem nevoie de un plan global de slăbire care asigură nu doar pierderea kilogramelor, ci și menținerea greutății pentru tot restul vieții. În aceasta constă etapa definitivă de stabilizare. Stabilizarea se bazează pe trei măsuri simple:

● O zi pe săptămână, mai exact joia, va fi pentru tot restul vieții o zi de atac. Adică în această zi veți mânca doar proteine exact ca și în perioada de atac.

● Include sportul în stilul de viață. 30 de minute de mers pe jos zilnic, sau urcatul scărilor ori de câte ori ai ocazia sunt câteva metode eficiente de face un pic de mișcare.

● În fiecare zi trebuie să mănânci trei linguri de tărățe de ovăz pe zi.

Avantajele și punctele slabe ale regimului Dukan

Regimul include o fază de consolidare foarte lungă, ceea ce înseamnă că pierderea kilogramelor se face foarte rapid, dar este pe deplin controlată. Acest avantaj se poate transformă, în viziunea unor specialiști, într-un inconvenient, întrucât un stil de viață prea rigid nu poate fi urmat de multe persoane.

Printre punctele slabe ale acestui regim se numără faptul că dieta Dukan predispune la apariția carențelor nutritive, care pot apărea încă din prima fază a curei. Astfel, este mai bine că persoanele care urmează acest regim să-și asigure un aport suplimentar de vitamine.

Un alt punct slab demn de remarcat este acela că din regim lipsesc cu desăvârșire alimentele grase; un aport minim de grăsime vegetală ar spori energia organismului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului