Dacă ești mai aproape de GARD, ți se iartă mai multe PĂCATE? RISTEI i-a criticat pe cei care s-au ÎMBULZIT la Catedrala Mântuirii Neamului

Redactor:
Silviu Bănilă
Dacă ești mai aproape de GARD, ți se iartă mai multe PĂCATE? RISTEI i-a criticat pe cei care s-au ÎMBULZIT la Catedrala Mântuirii Neamului
Florin Ristei a criticat, pe Facebook, comportamentul celor care s-au îmbulzit, duminică, la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Artistul a distribuit o fotografie de pe pagina de Facebook a GÂNDUL, în care credincioșii „se calcă în picioare”, pentru a prinde un „loc în față”.

Ristei nu înțelege SPIRITUL DE TURMĂ și îi critică dur pe enoriași: „Vă rog să mă faceți să înțeleg spiritul ăsta de turmă. Am ales poza asta, fiind cea mai recentă. Este de azi, de la inaugurarea edificiului. Oamenii se călcau în picioare pentru un loc în față. Hai să mai zic o dată: un loc în față. De ce? Din același motiv din care se îmbulzesc și la poarta de îmbarcare și stau în picioare doar ca să fie primii, din același motiv din care claxonează în trafic când sunt în spatele tău și alte situații similare. De ce? Dacă ești mai aproape de gard ți se iartă mai multe păcate? Dacă nu stai 20 minute în picioare la coadă, nu te mai urci în avion? De unde «dorința» asta arzătoare de a fi primul, de a te îmbulzi și de a te călca în picioare? Nu o pot înțelege!”

Cântărețul și prezentatorul tv i-a criticat și pe preoții care au venit cu mașini scumpe la sfințirea Catedralei Neamului:

„După toate pozele cu catedrala, cu mașinile scumpe, cu opulența asta, mi-am dat seama că, de fapt, este vorba despre altceva.

Cu toții ne dorim mașini scumpe, cu toții am merge cu ele dacă am putea, însă este vorba despre adaptarea la o situație dată. Este vorba despre puterea exemplului. Credeți că Papa de la Roma nu merge unde are treabă cu cea mai scumpă mașină? Ba fiți siguri. Dar când își exercită rolul său, dă dovadă de modestie, de bun simț, de valori pe care vrea să le vadă și la ceilalți, automat influențându-i prin exemplul propriu.

 

E ca și cum tu stai în cămin cu 3 colegi de cameră în 8 metri pătrați și mănânci pâine cu parizer, iar profesorul tău și-a construit lângă geamul tău un hotel de 8 etaje în care stă singur. Pentru că poate. Poate și nu-l interesează nimic altceva. A avea bani nu e un lucru rău, mai ales dacă sunt munciți. Dar a-ți bate joc de semenii tăi, făcând o demonstrație de putere, e josnic. Dacă i-ar fi dus capul măcar să facă puțin teatru și să mimeze modestia și bunul simț, cu siguranță stăteau altfel lucrurile. Pentru că nu e vorba de material, ci de principii”.

Florin Ristei este un cântăreț și prezentator de televiziune, care a intrat în atenția publicului, când avea în jur de 13 ani, ca solist al trupei Amici, cu hitul „Dana”.

În 2013, a câștigat emisiunea X Factor, fapt care l-a relansat în piața muzicală. Cântărețul în vârstă de 30 de ani, se află în topul celor mai îndrăgiți cântăreți, remarcându-se în duete cu alți artiști precum Vescan („Las-o”), sau Andra („Între noi nu mai e nimic”).

foto: youtube.com

Inchide