Dan Bittman acuză ATACURI în timpul show-ului: SRI să spună CINE A BRUIAT microfoanele

Dan Bittman acuză ATACURI în timpul show-ului: SRI să spună CINE A BRUIAT microfoanele
Publicat: 17/09/2018, 17:07

Dan Bittmana povestit cum a trăit cele trei zile de spectacole organizate de Primăria Sectorului 5 de vineri până duminică: „Au fost trei zile în care mai mulți artiști au urcat pe scenă în fața Academiei Militare. În ziua a doua, a apărut marea problemă, pentru că primarul și-a prezentat o dare de seamă după doi ani de mandat și atunci au ieșit toate școlile, toate grădinițele, toate instituțiile de învățământ din sector care au venit. Au fost aproape 10.000 de oameni, nu aduși cu arcanul și afirmația mea că «se pare că aici, în Sectorul 5, lumea e fericită» a deranjat. Dar eu asta vedeam în fața ochilor. A fost chiar un moment în care a apărut primarul și nu a fost huiduit, cum se întâmplă la astfel de manifestări”.

Solistul trupei Holograf susține că atacurile au început încă din timpul evenimentului: „Un lucru a scăpat neobservat și cred că merită cercetat. În timpul spectacolului, cineva a venit cu un aparat de bruiat și a bruiat toate microfoanele din scenă – și pe discursul primarului, și pe alte momente. Cineva, în mod concertat, angajatul cuiva, a venit cu un aparat și a făcut lucrurile acestea. Cred că SRI, că tot vorbim atâta de el, cât și poliția ar trebui să dea un răspuns… «l-am găsit pe ăsta sau nu l-am găsit» sau «nu e adevărat». Asta vă pot spune cu siguranță, pentru că noi cu asta ne ocupăm de ani întregi și știm când microfoanele sunt bruiate”, a mai afirmat artistul pentru Mediafax.

Reacțiile vehemente legate de afirmațiile sale privindu-l pe primarul PSD din Sectorul 5, Daniel Florea puteau să fie legate de orice partid, consideră muzicianul: „Mie mi se pare penibil faptul că, dacă am prezentat un spectacol, indiferent al cărui primar, că putea să fie al oricărui alt partid, vina e a mea. Și nu văd care e vina. Probabil, vina de a fi cetățean în România. Când o să ajungă să-mi fie rușine de faptul că îmi câștig pâinea în mod cinstit, o să mă retrag. Dar acum, în niciun caz”.

Dan Bittman nu se va lăsa intimidat și că va prezenta și pe viitor spectacole organizate de instituții publice: „O să accept în continuare. Cântăm, asta e meseria mea… și nu numai asta. Cine vrea să se bucure de Holograf poate să o facă în continuare… și de mine vorbesc, nu vreau să îmi implic colegii în prostia asta. E o prostie”.

„E o mașinărie… 99% din conturile de pe care se scrie și care au început toată povestea sunt false. Sunt inventate… revin, sunt hackeri care intră pe Facebook, peste tot. Nu înțeleg rostul. Probabil că trebuia să se ajungă și la artiști, probabil că trebuia găsit un vinovat. Eu fac meseria asta de aproape 40 de ani. Nu mi-e rușine de ce fac, dimpotrivă, sunt chiar mândru. Și nu vreau să plec capul în fața unor descreierați care sunt puși, fiecare cu motivele lui, să dărâme câte ceva. Din punctul ăsta de vedere, mie lucrurile îmi sunt foarte clare”, a declarat Dan Bittman, despre cei care i-au făcut reproșuri pe contul său de Facebook, după ce au început să circule pe internet imaginile care îl înfățișau prezentând un spectacol organizat la sfârșitul săptămânii trecute, în fața Academiei Militare, de Primăria Sectorului 5 al Capitalei, pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la atestarea documentară a zonei.

„Cu cei care nu sunt conturi fake am putut să intru în dialog și să-mi explic și eu punctul de vedere. Cu cei care sunt postaci și sunt clar plătiți de cineva, este foarte clar că nu acceptă nimic… am ajuns de la «curva PSD-ului» până la «o jigodie penală» și inamicul public în România, că din cauza mea nu merge nimic… lucru pe care, sincer, nu-l cred. Așa că nu-mi rămâne decât să se aștearnă uitarea peste prostia asta”, a mai declarat muzicianul.

Artistul a explicat faptul că nu crede că Sectorul 5 este cel mai sărac din Capitală: „Eu nu știu cum se trăiește în Ferentari, deși trec destul de des. Dar în Sectorul 5 se află toate instituțiile de forță, sediile tuturor instituțiilor statului, de la Președinție la Parlament, de la Catedrala Neamului la Facultatea de Medicină. Eu nu cred că în Sectorul 5 s-a găsit buba, că e cel mai sărac sector. Dimpotrivă, la ce bani se vehiculează în sectorul ăsta, eu cred că vorbim aiurea, în necunoștiință de cauză”.

De altfel, a spus muzicianul, dedesubturile atacurilor îi scapă: „Nu știu de ce se leagă lucrurile. A fost un spectacol. Nu am cunoștință de subiect. Nu am cunoștință de dedesubturi. Nu sunt afiliat niciunui partid, nu fac politică. Pur și simplu am fost unul dintre protagoniștii acestui spectacol, cel care a prezentat acest spectacol. Faptul că am prezentat un primar în mod civilizat și nu m-am apucat să-l înjur pe scenă cred că a deranjat. Cred că o minimă decență ar trebui păstrată. Constat, însă, că suntem o țară bolnavă de ură și că, dacă nu ești cu unii, ești împotriva tuturor și așa mai departe. Cred cu tărie că boala asta a României trebuie cumva rezolvată. Și de dumneavoastră, de mass-media, de televiziuni, și de politicieni. Oamenii sunt tentați să ia partea unuia sau altuia și începe o vrajbă generală. Asta e o prostie, până la urmă, pentru că nu o să trăim mai bine dacă Dan Bittman prezintă sau nu un spectacol, nu de-acolo vine traiul bun al unei țări, să fim serioși”, a mai declarat Bittman pentru Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA