Dar din dar se face Rai. Povestea emoționantă a gunoierului care își doneză de peste 30 de ani o bună parte din micul salariu

Dar din dar se face Rai. Povestea emoționantă a gunoierului care își doneză de peste 30 de ani o bună parte din micul salariu
Publicat: 15/04/2019, 20:03

Zhao, un gunoier care locuiește în regiunea de nord a Chinei, are un stil de viață foarte modest. Majoritatea meselor lui sunt foarte simple, constând în mare parte din tăiței fierți, iar de peste 30 de ani nu și-a mai cumpărat o haină nouă. De asemenea, casa în care locuiește împreună cu familia lui este una foarte modestă, aproape sărăcăcioasă. Însă, chiar dacă are un salariu destul de mic, probabil că ar fi putut avea un stil de viață mai bun dacă nu își dona mare parte din el unei cauze nobile.

Originile lui modeste și contactul cu sărăcia l-au determinat pe Zhao să se dedice, în ultimele trei decenii, copiilor cu posibilități reduse sau săraci, și, în același timp, să aibă grijă de propria familie.

Poveste lui de viață este una înduioșătoare și tragică: tatăl său a murit când acesta era foarte mic iar mama avea probleme psihice, astfel, mare parte a copilăriei lui, Zhao s-a bazat pe bunătatea celorlalți. Știind ce înseamnă să fii neajutorat și sărac, bărbatul s-a hotărât să ajute la rândul lui, indiferent de puținul pe care îl avea.

Înainte, Zhao locuia împreună cu familia lui într-o casă pe care o dețineau, însă acesta a decis să o vândă acum câțiva ani. Soției lui nu i-a fost ușor să accepte dărnicia partenerului, astfel Zhao i-a arătat cu blândețe satul în care locuiesc copiii căruia el le donează banii, iar de atunci totul a fost limpede.

Potrivit publicațieiOddity Central, Zhao a declarat: „Și eu am fost ca acești copii, nu aveam ce să mănânc și mă simțeam neajutorat. Vreau să îi ajut să-și schimbe destinul”.

Una dintre cele mai prețioase „comori” deținute de Zhao este colecția de certificate de donații pe care le-a strâns de-a lungul a celor 30 de ani.

Chiar dacă bărbatul nu a cerut niciodată nimic în schimb pentru ajutorul pe care l-a oferit copiilor, totuși, roata destinului s-a întors iar Zhao a fost sprijinit de unii dintre cei pe care i-a ajutat de-a lungul timpului – în decembrie anul trecut când a fost internat în spital, chiar dacă soția lui nu era în oraș, bărbatul nu a fost singur deoarece copiii pe car el îi ajutase i-au fost alături.

Zhao are aproape 60 de ani iar munca grea de gunoier își pune amprenta asupra corpului și a sănătății sale, însă nu vrea să renunț deoarece știe că doar așa îi va putea ajuta în continuare pe micuții care au nevoie de el.

Foto: Captură Oddity Central