De câți bani au nevoie românii pentru a petrece vacanța de Paște în Maramureș, Bucovina sau Valea Prahovei

Publicat: 12/04/2017, 15:57
Actualizat: 01/10/2018, 17:59

Bugetul mediu alocat de români pentru vacanța de Paște pe meleagurile autohtone este de 100 de lei pentru o noapte de cazare cu demipensiune, la hotel de 3 stele. În topul stațiunilor preferate de cei care petrec Paștele în țară se situează Cavnic, Gura Humorului, Vatra Dornei, Predeal și Băile Tușnad, acestea generând circa 35% din totalul vacanțelor interne vândute de Paravion pentru perioada aferentă.

Pentru un pachet de Paște în Cavnic, Maramureș, cu două nopți de cazare în cameră dublă, la hotel de 3 stele, cu demipensiune și masa pascală, românii care s-au organizat din timp au plătit 307 lei/persoană.

În aceeași zonă a țării, în Baia Sprie, o vacanță de Paște de trei nopți, cu servicii adiționale incluse, s-a ridicat la 574 lei/persoană, cu loc de cazare în cameră dublă. După micul dejun, urmează o plimbare cu telescaunul la Cota 1000, apoi turiștii vor fi încântați de o demonstrație de olărit cu Daniel Leș și o expoziție cu vânzare. Nu va lipsi o degustare de păscuțe tradiționale maramureșene coapte pe vatră. Oaspeți pot merge de Înviere la una dintre bisericile din Baia Sprie. Cina pascală maramureșeană va fi acompaniată de un program folcloric live. Pe tot timpul vacanței, este asigurat accesul gratuit la saună, jacuzii, fitness, biliard, tenis de masă, darts și urcări cu telescaunul la Cota 1000, în funcție de programul de funcționare.

Alte stațiuni căutate cu mare interes de români în această perioadă sunt Călimănești -Căciulata, Baile Herculane, Moeciu de Sus, Bușteni și Predeal.

Astfel, pentru o vacanță de Paște pe Valea Oltului, la Călimănești-Căciulata, românii au plătit 350 de lei de persoană pentru un loc în cameră dublă, timp de patru nopți, fiind asigurat și accesul la bazinul termal. În preț sunt incluse și mesele în regim de pensiune completă, inclusiv o cină festivă în seara de Paște, iar în zilele de 14 și 15 aprilie, la solicitarea clienților, se pot servi și preparate de post.

Cei care au ales să se bucure de peisajele bănățene s-au orientat către stațiuni precum Băile Herculane (Caraș Severin), achitând 408 lei/persoană pentru un pachet special de Paște. Prețul include locul de cazare în cameră dublă pentru patru nopți, mic dejun și un prânz în ziua de Paște, cu meniu tradițional și bauturi locale incluse (țuică și vin). În serviciile din pachet mai sunt incluse sauna și accesul la bazinele cu apa termosulfuroasă.

Minivacanța de Paște pe Valea Prahovei este și în acest an o alegere accesibilă pentru majoritatea românilor. Spre exemplu, cei care își vor petrece Paștele la Bușteni au rezervat pachete de 406 lei de persoană, în care sunt incluse 3 nopți de cazare cu mic dejun în cameră dublă la hotel de 3 stele, un atelier de confecționat decorațiuni, desfășurat în Sâmbăta Mare, tratație după slujba de Înviere și masa de prânz în ziua de Paște.

La Predeal, prețul pentru un pachet de Paște cu 3 nopți de cazare în cameră dublă tot la hotel de 3 stele s-a ridicat la 421 lei de persoană, fiind incluse și mesele de dimineață, primire cu cozonac, ouă roșii și vin în noaptea de Înviere, masa pascală.

Cei care au preferat Sinaia pentru minivacanța de Paște au scos din buzunar sume puțin mai ridicate, prețurile pe pachetele turistice situându-se în jurul a 481 lei/pers, pentru un loc de cazare în camera dublă, timp de 3 nopți, cu mic dejun tip bufet. Vacanța de Paște include și primirea tradițională cu ouă roșii, vin și cozonac în Noaptea Învierii, dejun pastoral în ziua de Paște, cu meniu tradițional și program artistic diversificat.

Pentru cei care preferă o zonă mai liniștită, mai aproape de inima munților, Moeciu de Sus a fost o alegere inspirată, chiar dacă mult mai piperată în ceea ce privește costurile. Românii au scos din buzunar 1200 lei pentrul pachetul turistic de Paște, care include un loc de cazare în cameră dublă, timp de patru nopți, precum și mesele și alte servicii asociate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii