De ce apar ridurile și cum pot fi combătute

De ce apar ridurile și cum pot fi combătute
Publicat: 20/02/2017, 17:32
Actualizat: 01/10/2018, 17:03

„Putem avea riduri de vârstă, de expresie sau de deshidratare. Ridurile de vârstă sunt cele mai greu de tratat. De regulă, acestea însumează atât ridurile de expresie, cât și pe cele de deshidratare, combinate cu acea alunecare a trăsăturilor care apare odată cu trecerea timpului”, precizează dermatologul Viviana Iordache pentru Gândul.

Ridurile de expresie sunt date de contracția repetată a mușchilor pielii. „Acestea trec de la faza în care se văd atunci când ne încruntăm, mijim ochii sau strâmbăm din nas, ajung apoi să sape și pot fi reperate și când stăm relaxați. Ridurile se tratează cel mai ușor cu botox și acid hialuronic. Relaxarea musculaturii are și un important rol preventiv, pentru că lasă trăsăturile să respire, iar asta ne ajută să îmbătrânim uniform”, adaugă specialistul.

Ridurile de deshidratare apar la cei cu pielea uscată. „Acesta poate fi urmarea unui mod de viață nesănătos, (nu bem apă, abuzăm de ultraviolete sau de saună, nu aplicăm cosmeticele corecte) sau poate avea la bază o cauză genetică. De asemenea, pielea uscată poate avea ca sursă anumite boli renale, tiroidiene, alergice etc. Ridurile de deshidratare pot fi estompate prin corecția factorilor favorizanți și prin rehidratarea cu acizi hialuronici speciali, precum și prin infuzia cu vitamine și minerale, care revitalizează zona afectată.

Ridurile de vârstă se tratează prin metode de repoziționare a trăsăturilor, volumizare și densificare a colagenului.

Să nu uităm și de prevenție! Metode moderene ca radiofrecvența ablativă, laserele și vitaminizarea ne pot ajuta să trecem cu grație peste ani”, concluzionează Viviana Iordache.