Maria Bîrnaure
06.06.2017
Magazin

De ce bărbații au orgasm mai des decât femeile. Explicația specialiștilor

De ce bărbații au orgasm mai des decât femeile. Explicația specialiștilor
În ultimii ani au apărut tot mai multe studii care încearcă să facă lumină în ceea ce privește diferențele frecvenței orgasmelor în rândul femeilor și bărbaților, explicând de ce orgasmul apare mai des la bărbați decât la femei în timpul partidelor de sex.

Și totuși, de ce există această diferență între femei și bărbați și ce poate fi făcut pentru ca și unii și alții să beneficieze de aceeași cantitate de plăcere? Se pare că 4 din 10 femei suferă de o disfuncție sexuală asociată unei dificultăți de a ajunge la orgasm. 

„Toate categoriile de bărbați, fie ei homosexuali, bisexuali sau heterosexuali, au orgasm mai des decât toate categoriile de femei. Chiar dacă femeile lesbiene ajung la plăcerea maximă mai mult decât femeile heterosexuale, și în cazul lor acest lucru se întâmplă mai rar decât la bărbați. Ce face posibil acest lucru în cazul femeilor a ajuns să fie punctul central al multor specualții. În fiecare lună, zeci de reviste și articole online prezintă diverse trucuri care să ajute femeile să ajungă la orgasm mai ușor. Aceasta este tema multor cărți. Pentru mulți oameni, orgasmul este cea mai importantă parte a vieții sexuale”, susține David Frederick, profesor de psihologie la Chapman University, care a studiat sexualitatea. 

El susține că motivul acestor diferențe poate fi fie de natură socioculturală, fie evoluționară. 

„Femeile au sunt mai nemulțumite de corpul lor decât bărbații și acest lucru interferează cu viața lor sexuală. Dacă acordă mai multă importanță acestui aspect decât actului sexual, asta poate avea impact asupra satisfacției sexuale și atingerii orgasmului. Există și stigmatul asupra femeilor care inițiază partidele de sex și exprimă ceea ce-și doresc din punct de vedere sexual. Un lucru pe care îl știm este acela că în multe cupluri există o discrepanță din punct de vedere sexual. Unul dintre parteneri își dorește mai mult sex decât altul. În cuplurile heterosexuale, această persoană este, în general, bărbatul”, explică psihologul. 

Astfel, femeile ajung, de multe ori, să facă sex deși nu își doresc asta și este clar că sunt mici șanse ca, în acestă situație, să ajungă la orgasm. 

Apare, de asemenea, explicația că orgasmul masculin facilitează reproducerea și că aceasta nu se poate implini fără ejaculare. Pentru femei, nu există o legătură clară între orgasm și funcția de reproducere. 

Unele femei ar putea fi anatomic predispuse la orgasm regulat, după cum explică Elisabeth Lloyd, profesor de biologie și filosofie la Universitatea Indiana-Bloomington, co-autorul unui studiu despre legătura dintre anatomia genitală și orgasm. O distanță mai mică între clitoris și deschiderea urinară, în cazul în care urina este eliberată, poate crește probabilitatea apariției orgasmului la femei, potrivit studiului. Dacă distanța este de sub 2 centimetri, șansele de atingere a orgasmului sunt mai mari. 

Specialistul a adăugat că studiul frecvenței orgasmului rămâne o zonă importantă de cercetare, deoarece orgasmele au fost asociate reușitei în relațiile de dragoste. 

Inchide