De ce fug copiii de acasă? Explicația lui Jody Johnston, unul dintre cei mai apreciați specialiști în parenting

De ce fug copiii de acasă? Explicația lui Jody Johnston, unul dintre cei mai apreciați specialiști în parenting
Publicat: 20/02/2014, 20:39
Actualizat: 29/07/2014, 17:17

Jody Johnston Pawel și Urania Cremene, expert Parent”s Toolshop România au dezvăluit în cadrul unei conferințe câteva ponturi pentru părinții interesați de o gestionare cât mai bună a relațiilor cu copiii lor, care nu de puține ori intră în impas.

Un astfel de caz este și cel al Iuliei Ionescu, adolescenta care săptămăna trecută a fugit de acasă și s-a refugiat la o mănăstire. Jody Johnston Pawel a explicat pentru gândul care sunt motivele pentru care copiii recurg la astfel de gesturi. „Eu am lucrat într-un adăpost cu copii care fugeau de acasă, deci m-am confruntat cu astfel de situații. Unii părinți sunt foarte stricți cu copiii, dar nu sunt atât de stricți pe cât ar vrea ei să creadă, având în vedere că cei mici tot fug de acasă. O mare parte dintre minorii care recurg la aces gest o fac pentru a atrage atenția părinților”, a explicat experta în parenting.

Foto: Jody Johnston Pawel

În opinia sa, fuga de acasă a copiilor reprezintă o modalitate prin care aceștia „cerșesc” iubirea părinților. „Acești copii provin din familii care le-au oferit minorilor tot ceea ce ei și-au dorit din punct de vedere material”, a punctat Jody Pawel. Aceasta a mai spus că și abuzul fizic din partea părinților poate reprezenta un motiv de a fugi de acasă.

Experta în parenting a menționat că o relație bună între părinți și copii se poate construi prin comunicare. „Ca adult trebuie să înțelegi că copiii nu ne aparțin. Îi creștem ca pe niște ființe individuale”, a menționat și Urania Cremene.

„Copiii se maturizează când învăța să accepte treptat responsabilitatea pentru alegerile și faptele lor”

„Responsabilitatea este abilitatea de a accepta consecințele alegerilor pe care le facem. Nu putem aștepta până când copiii ating maturitatea pentru a începe procesul transferării responsabilității către ei. Copiii se maturizează când învăța să accepte treptat responsabilitatea pentru alegerile și faptele lor. Procesul transferării implica o serie de deprinderi pe care părinții să le poată transmite mai departe, iar independența sănătoasă se construiește lărgindu-le orizontul și observându-le continuu abilitățile”, explică Jody Pawel, Parent”s Toolshop USA.

„Dacă există un ingredient pe care îl au toți oamenii satisfăcuți cu viața lor, acesta este stima de sine, încrederea în propria persoană. Dacă nu ai încredere în propria persoană, nu ai cum să depășești mediocritatea în niciun domeniu. Metodologia Parent”s Toolshop, nu vine să ofere rețete perfecte sau modalități rapide pentru părintele aflat în impas – pentru că așa ceva nu există. Vine mai degrabă să îți spună că, atâta timp cât îți iubești copilul necondiționat și accepți că este o altă persoană care are alte nevoi, alte dorințe și face alte alegeri decât ai vrea tu să facă, relația ta cu el se va îmbunătăți considerabil”, a declarat Urania Cremene, Expert Parent”s Toolshop România.

Jody Johnston Pawel unul dintre liderii mondiali în educarea părinților din ultimii 30 de ani, facilitând cursuri pentru mii de părinți, educatori, consilieri, profesori și psihologi din SUA și din întreaga lume, membru al „Advisory Board of the National Effective Parenting Initiative” încă de la înființare, din care fac parte cei mai bine cotați autori de metodologii de parenting din Statele Unite, a sosit în România ca invitat special la prima conferință de parenting din acest an din București.

Ea va susține pe 22 februarie 2014, la Crystal Ballroom Palace, alături de Urania Cremene, Expert Parent”s Toolshop România, o conferință cu o abordare echilibrată a conceptului de parenting, adresată părinților, cadrelor didactice și mediului jurnalistic. Conferința „Parenting prin ochii copilului”, organizată de Urania Cremene, și Lumea lui MOMO, face parte dintr-o serie de evenimente dedicate, printre care și lansarea oficială a Parent”s Toolshop în România.

Conferința din 22 februarie, propune două teme părinților care își doresc consolidarea relației cu propriul copil „Eu vreau libertate – ai mei mă vor responsabil” – despre cum să crești un copil independent și responsabil, și Mami, tati, nu o să fiu fetița toată viața. Cum o să fiu eu, ca femeie?” – despre cum să crești o fată care să ajungă o femeie împlinită și cu încredere în propria-i persoană – pentru a rămâne conectați unul la celălalt, pentru ajunge la el fără metode coercitive, sprijinindu-l să crească independent, responsabil și cu stimă de sine.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cele mai populare destinații în minivacanța de 1 mai și Paște