De ce stau femeile atât de mult când folosesc baia unui restaurant? Răspunsul a devenit viral

Redactor:
Mădălina Chițu
De ce stau femeile atât de mult când folosesc baia unui restaurant? Răspunsul a devenit viral
Mersul la toaletele publice reprezintă o provocare pentru femei. O argentiniancă a descris, într-o postare pe Facebook, întregul proces care se petrece în spatele ușilor închise a unei toalete publice, iar mesajul ei a devenit viral pe Internet.

De ce stă o femeie mult când se duce la toaletă într-un loc public? Răspunsul la această întrebare a devenit unul dintre cele mai dezbătute subiecte din Argentina, asta după ce o femeie a descris pe Facebook, pas cu pas și cu umor, ce se întâmplă în spatele ușilor închise ale unei toalete publice, mesajul fiind distribuit de peste 110.000 de ori, scrie BBC, amuzant de acest „manifest în numele femeilor neînțelese”.

Lucia Ochoa spune că totul începe de la o voce interioară, cea a mamei fiecărei femei, care avertizează necontenit: „Niciodată, dar niciodată, să nu te așezi pe colacul unui WC public!”. În aceste condiții, în funcție de facilitățile de care dispui într-o astfel de cabină, ai două opțiuni: să acoperi colacul cu hârtie igienică sau să adopți „poziția ninja”, adică să te urci cu picioarele pe vasul de toaletă.

Lucrurile devin mult mai complicate dacă ușa de la cabina toaletei publice nu se închide. „Acesta este momentul în care mușchii încep să tremure. Ești suspendată în poziția ghemuit, cu o mână care ține de ușă și cu o geantă de cinci kilograme atârnată de gât”, scrie argentinianca pe contul de socializare.

În postarea de pe Facebook, Luciana Ochoa oferă detaliu după detaliu despre ce fac persoanele de sex feminin atunci când se duc la toaletă și vorbește și despre momentul în care femeia reapare epuizată și transpirată și aude inevitabila întrebare a partenerului: „De ce ți-a luat atâta timp?”- „‘A fost coadă'”, este răspunsul pe care i-l oferi”, mai scrie femeia. 

Postarea a primit sute de comentarii atât din partea femeilor, cât și din partea bărbaților, fiecare descriindu-și propria experiență din cabina unei toalete publice. „Ai uitat să spui că atunci când nu e hârtie ca să te ștergi pe mâini își usuci mâinile ștergându-te pe păr”, este mesajul lăsat de o femeie la postarea Lucianei Ochoa.

Inchide