De ce vor femeile mai mult să se căsătorească și la ce se gândesc bărbații când fac marele pas

De ce vor femeile mai mult să se căsătorească și la ce se gândesc bărbații când fac marele pas
Publicat: 17/09/2016, 17:45
Actualizat: 01/10/2018, 18:58

În general, femeile își doresc stabilitate, visează să întâlnească o persoană cu care să împartă totul. De fapt, statistic, ele sunt cele care își doresc mai mult actul de consfințire a relației decât bărbații.”Femeile vor să aibă pe cineva doar pentru ele, dar, mai mult decât atât, doresc să aibă un tată pentru copiii lor, o persoană caldă cu care să împartă un cămin, nu o casă. Pe parcurs descoperă că partenerul nu renunță la prieteni, dorința de a avea un partener de discuție rămâne doar un vis, iar ajutorul în gospodărie nu există. Pentru că așa a fost învățat acasă, pentru că așa spune societatea, pentru că este leneș și nu are niciun gând să se schimbe.

Bărbații se căsătoresc pentru că au parte de sex când vor, pentru că au nevoie de cineva care să aibă grijă de casă, de copii, de el însuși. Dacă își permite financiar să întrețină familia, devine periculos și arogant. Dacă nu, pretinde din partea femeii toate cele, susținând că nu a avut noroc, chiar dacă nu face nimic pentru a schimba situația”, precizează psihologul pentru Gândul.

Partenerul de viață nu trebuie ales în funcție de circumstanțe. „Traumele trecutului vă pot face să credeți că el vă salvează de tot ce ați pățit până atunci. Sentimentele lui vă închid rănile, cuvintele lui vă măngâie sufletul pângărit, iar mângâierile lui vă stârnesc trupul, așa cum v-ați dorit dintodeauna. Tot acel timp sec, în care nu ați dormit cu nimeni, nu ați mâncat cu nimeni, nu ați visat pe nimeni și nu ați vorbit cu nimeni, vă poate face să credeți că el este cel ales,” spune Constantin Cornea pentru Gândul.

Așteptările nerealiste, traumele trecutului și singurătatea sunt cei trei avocați ai diavolului care vă pot schimba viitorul. „Dacă aveți aceste trei probleme, încercați, chiar dacă nu veți reuși, să treceți totul prin prisma minții. Cereți păreri și ascultați-le! Aveți răbdare. Nu oferiți totul. Nu primiți în sufletul vostru un cal troian”, adaugă specialistul.

Dacă iubirea se împletește cu prietenia, dacă certurile duc la soluții, iar libertățile proprii sunt respectate, dar nu contravin ideii de cuplu, cei doi pot avea șansa să rămână cât mai mult timp împreună. „Dacă căutați să oferiți ce aveți mai bun și știți și ce să cereți în schimb, chiar dacă nu se întâmplă așa cum vreți voi, atunci căsătoria poate fi o poveste frumoasă. Dacă certurile stârnesc orgolii, dacă familia de origine află de neînțelegerile voastre și nu mai suportă să își vadă copilul trasformat în rău de o relație, înseamnă că legătura a eșuat, pentru că cei doi nu au învățat să meargă mai departe”, mai spune psihologul.

În general, căsătoria, ca și o relație, are nevoie de timp. „Nu încercați schimbări majore peste noapte. Pot apărea și acestea, dar în timp. Căsătoriți-vă doar când vă cunoașteți îndeajuns partenerul. Comunicați cât mai mult. Tonul face muzica. Cu un ton adecvat puteți face adevărate minuni. Lăsați orgoliul deoparte. Orice problemă trebuie să nască rezolvări, nu frustrări. Cereți și lăsați de la voi pentru binele cuplului. Cuplurile stabile și fericite sunt cele în care cei doi sunt prieteni, dar au și amici adevărați în afara cuplului. În concluzie, fericirea nu există. Ea este formată din mici bucurii. Cu cât aveți mai multe bucurii, și cu cât acestea sunt mai dese, cu atât sunteți mai fericiți. Bucuriile nu se nasc doar în cuplu. Se nasc în relația cu familia, cu partenerul, cu copiii, cu prietenii, cu hobby-urile, cu sportul sau cariera”, concluzionează psihologul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la...
Vine vijelia peste România. Aduce și ninsori
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Un joc video popular din anii ’80 a inspirat o invenție surprinzătoare