De la animație amuzantă până la dramă românească. Ce premiere rulează în cinematografe – VIDEO

Redactor:
Ana Obretin
De la animație amuzantă până la dramă românească. Ce premiere rulează în cinematografe – VIDEO
O animație amuzantă și o dramă românească despre iubire și dor de casă sunt cele două premiere ale sfârșitului de săptămână în cinematografele românești.

„Singuri acasă 2″, de Chris Renaud și Jonathan del Val, este continuarea imensului succes din 2016 și duce spectatorii iar în lumea secretă a animăluțelor de companie, cu noi peripeții și aventuri atunci când sunt lăsați singuri acasă, potrivit cinemagia.

Terrierul Max (voce Patton Oswalt) se confruntă cu mari schimbări în viața lui. Stăpâna lui (Ellie Kemper) s-a căsătorit și acum are un copil, Liam. Max este atât de grijuliu cu Liam, că a dezvoltat un tic nervos. Într-o excursie cu familia, Max și Duke (Eric Stonestreet), fratele și prietenul lui adoptat, întâlnesc vaci care nu tolerează câinii, vulpi ostile și un curcan înfricoșător, întâlniri ce nu fac altceva decât să sporească anxietatea lui Max. Din fericire, Max este îndrumat de câinele morocănos de la fermă Rooster (Harrison Ford, care debutează în industria filmelor animate), care îl ajută pe Max să-și învingă fricile, să găsească masculul alpha din interior și să-l mai lase pe Liam în pace. Cu noi aventuri se confruntă și felina Chloe (Lake Bell), pomeranianul Gidget (Jenny Slate), dar și iepurașul Snowball.

Animația arată cam așa:

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Tudor Giurgiu, „Parking”, a fost proiectat în premieră mondială în deschiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2019, iar vineri intră în cinematografe. „Parking”, inspirat de volumul „Apropierea”, de Marin Mălaicu-Hondrari, spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Ajuns în Cordoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto, iar existența lui pendulează între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă, de familie. Din distribuție fac parte actori spanioli precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar și români – Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet, Paul Cimpoieru. În rolul principal este Mihai Smarandache, unul dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Odeon din București.

Inchide