De la chelneriță la actriță în cel mai popular serial britanic. La 21 de ani, Ruxandra a plecat peste hotare, pentru a-și urma visul: „Nu aveam nicio idee despre cum merg lucrurile aici”

Redactor:
Silviu Bănilă
De la chelneriță la actriță în cel mai popular serial britanic. La 21 de ani, Ruxandra a plecat peste hotare, pentru a-și urma visul: „Nu aveam nicio idee despre cum merg lucrurile aici”
Într-un interviu exclusiv acordat presei britanice, actrița de origine română Ruxandra Porojnicu, care joacă rolul unei angajate dintr-un salon de manichiură, victimă a traficului de persoane, a vorbit despre viața sa de film: „Aș fi putut fi eu în locul ei", a mărturisit Ruxandra.

Ruxandra, în vârstă de 25 de ani, a plecat din România cu destinația Marea Britanie, la vârsta de 21 de ani, pentru a-și urma visul de a deveni actriță, scrie dailystar.co.uk.

Aceasta avea o cunoștință care locuia în Londra, dar, cu 300 de lire sterline în buzunar, perspectivele nu erau tocmai optimiste și își căuta cu disperare de muncă.

Ruxandra a făcut curățenie pe un șantier, dar, în contextul experienței ei de chelneriță în România, dobândită pe când studia actoria, aceasta a trimis CV-uri la cele mai cunoscute restaurante din Marea Britanie.

A reușit să se angajeze la Pizza Express din Londra, unde a lucrat patru ani și a economisit bani și a mers la cursuri de actorie, chiar între turele de muncă. A vorbit cu victimele sclaviei, pentru a creiona cât mai bine personajul din Coronation Street, unul din cele mai populare seriale britanice, descoperind, cumva, că a fost ea însăși naivă, când a plecat de acasă.

În timpul unei ședințe foto desfășurată după participarea la evenimentul Anti-Slavery Collective din Londra, cu Prințesa Eugenie, Ruxandra a declarat: „Tocmai de aceea este o poveste importantă, deoarece aș fi putut fi eu în locul Alinei Pop (n.a, personajul interpretat în serial de Ruxandra). Eram disperată să găsesc de muncă și – când am ajuns aici – habar nu aveam cum merg lucrurile în Marea Britanie. Este atât de ușor să te încrezi în oamenii nepotriviți, mai ales când ai nevoie de bani.

Asta se întâmplă acum cu Alina, ea nu știe că este folosită ca sclavă. Este atât de credulă și crede în bunătatea oamenilor. Chiar crede că șefii au grijă de ea, că totul se va schimba. Lucrurile pe care le filmez sunt foarte greu de digerat, dar am vorbit cu o persoană care a fost în situația Alinei și m-a făcut să simt că am o responsabilitate.

A fost o întâlnire foarte emoționantă, mai ales în prisma modului în care eu însămi am ajuns în Marea Britanie. A fost copleșitor, dar sper că voi trage un semnal de alarmă.

Am fost norocoasă, deoarece vorbesc limba engleză și am știut să aplic la joburi în restaurante cunoscute, precum Pizza Express. Dar a fost greu și chiar m-am chinuit în primele luni. Din fericire, povestea mea a fost una pozitivă”, a povestit actrița din România.

Ruxandra lucra ca ospătăriță când a obținut rolul vieții ei, în Coronation Street, în luna februarie.

Din fericire, Ruxandra a avut parte de un șef foarte înțelegător, care a lăsat-o să meargă la audiții.

Într-o zi de duminică, Ruxandra a terminat ultima tură la restaurant, după care a ajuns în Manchester, unde a început filmările pentru Coronation Street.

„Învăț ceva în fiecare zi. Familia mea este foarte mândră de mine. Îmi trimit mereu mesaje. Îi trimit clipuri video mamei mele. Ea nu înțelege ce spun în serial, dar este mândră de mine, spune că arăt foarte bine. Sper ca serialul să câștige un premiu pentru cea mai bună soap-opera. Ar face-o mândră și pe mama mea”, a spus Ruxandra Porojnicu.

„Alina va descoperi că anumite lucruri nu sunt în regulă. Este fericită deoarece s-a îndrăgostit de Seb și se află în Marea Britanie, unde sunt numeroase oportunități, dar este atât de naivă. Din nefericire, fără să vrea, îl va pune în pericol pe Seb”, a dezvăluit actrița.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Organismul românilor, afectat GRAV în această seară. Ce se întâmplă sâmbătă, pe 24 octombrie
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide