Decizia macabră luată de părinți pentru această fetiță. Și-au pus toată speranța în progresul tehnologiei

Decizia macabră luată de părinți pentru această fetiță. Și-au pus toată speranța în progresul tehnologiei
Părinții unei fetițe din Thailanda au decis să îi criogeneze capul, după ce a murit de cancer, în speranța că o vor putea aduce la viață în câțiva ani grație progresului tehnologiei.

În ambele situații, o mare parte a familiilor defuncților speră la o minune. Acesta este și cazul unei familii din Thailanda care a recurs la o metodă neobișnuită în speranța că fetița lor, care a decedat la vârsta de trei ani, ar putea fi reînviată. Nu este vorba de Dumnezeu, ci de progresul tehnologiei și de teoria singularității.

Ce au făcut părinții în speranța că fiica lor va fi readusă la viață cu ajutorul tehnologiei.

Părinții au decis să îi criogeneze capul, după ce a murit de cancer, în speranța că o vor putea aduce la viață în câțiva ani grație progresului tehnologiei.

Fetița, poreclită Einz, a murit la trei ani în urma unei forme agresive de cancer la creier. Moartea sa i-a determinat pe părinți să apeleze la criogenare, în speranța că o vor vedea din nou peste câțiva ani. Einz este cel mai tânăr om, dar și unul dintre puținii asiatici, care au fost supuși acestui proces.

„Credem că moartea va fi depășită în viitor”, a declarat tatăl fetiței, în vârstă de 41 de ani. Ideea este familiară oricărei persoane care cunoaște teoria singularității, ce sugerează că următoarele decenii vor aduce cu sine descoperiri științifice majore, scrie USA Today.

Corpul fetiței a fost incinerat. Capul, umplut cu un lichid special, a fost depozitat în Arizona, Statele Unite. Pentru a-i păstra capul la fundația non-profit care conduce cea mai mare operațiune de criogenare din lume, thailandezii au plătit 80.000 de dolari.

Circa 300 de oameni din toată lumea au fost păstrați până acum prin criogenare în facilități speciale. Mai bine de 1.000 de oameni au făcut deja aranjamente pentru a fi criogenați după moarte. Einz a fost singura persoană prea tânără care nu și-a putut oferi consimțământul verbal în această problemă. Familia fetiței a considerat însă că buna sa dispoziție, în ciuda zecilor de proceduri dureroase la care a fost supusă, indica dorința sa de a trăi. Einz a suferit 12 operații chirurgicale, 40 de ședințe de chimioterapie și de radioterapie și, de multe ori, ieșea de la acestea zâmbind.

Părinții ei au fost uimiți în special de faptul că ea și-a revenit după o operație de extirpare a tumorii de pe creier, în ciuda tuturor previziunilor făcute de medici.

Copilul nu a fost conceput în mod natural. Ea și-a început existența ca embrion înghețat păstrat într-un laborator cu un an înainte de naștere pentru că mama sa avea o problemă medicală care nu îi permitea să aibă copii. Fetița a fost născută apoi de o mamă surogat.

Dacă va fi adusă la viață grație progreselor tehnologiei conștiința ei ar putea ajunge în corpul unui robot, potrivit experiților în inteligență artificială. Părinții săi speră, totuși, că progresele în sectorul regenerării de țesut îi vor permite lui Einz să obțină pe viitor un corp uman normal.

Părinții fetiței intenționează să se criogeneze la rândul lor pe viitor, dar realizează că șansele să o mai vadă pe fiica lor în viață vreodată sunt extrem de scăzute.

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
O localitate din Dâmbovița a fost carantinată deși nu avea niciun caz de COVID. Gafă...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Bianca Dragușanu, atac dur la adresa divelor din România. Blondina a făcut-o praf pe Carmen...
Inchide