Florin Badescu
10.12.2015
Magazin

Decizia unui tribunal indian, după ce Salman Khan a provocat un accident mortal în 2002

Decizia unui tribunal indian, după ce Salman Khan a provocat un accident mortal în 2002
Actorul indian Salman Khan, un star de prim rang la Bollywood, a fost achitat de Tribunalul Superior din Mumbai, joi, într-un proces în care artistul a fost acuzat de ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului, informează variety.com.

În septembrie 2012, un vehicul deținut de Salman Khan, în care se afla celebrul actor, a părăsit spațiul carosabil, a urcat pe trotuar și a ucis un pieton, rănind în același timp alte patru persoane. După un proces îndelungat, care a inclus numeroase audieri, o instanță inferioară indiană l-a găsit vinovat pe Salman Khan și l-a condamnat la cinci ani de închisoare, în mai 2015.

Starul bollywoodian a făcut recurs la acea decizie și a fost eliberat pe cauțiune.

Pronunțând verdictul, joi, judecătorul de la Tribunalul Superior din Mumbai, a declarat: „Hotărârea inițială este suprimată. Salman Khan a fost achitat de toate acuzațiile. Pe baza dovezilor prezentate de Procuratură, Salman Khan nu poate fi condamnat, indiferent dacă omul de rând are o părere diferită despre acest fapt”.

Tribunalul Superior a spus că Procuratura nu a putut să dovedească faptul că Salman Khan conducea acel automobil și că se afla în acel moment sub influența alcoolului. Tribunalul a decis, totodată, că declarația martorului-cheie, fostul bodyguard al starului, Ravindra Patil, care se afla și el în vehicul, „nu era pe deplin de încredere”. Ravindra Patil a murit în 2007.

Procuratura poate să facă recurs și, dacă acesta va fi acceptat, procesul se va muta la cea mai înaltă instanță din India, Curtea Supremă.

Salman Khan este unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood și a jucat în peste 80 de filme cu mare succes la public. El este însă și o vedetă controversată, fiind adesea descris ca „băiatul rău” al Bollywood-ului. Este de așteptat ca acest proces să îi afecteze cariera, care a urmat o traiectorie ascendentă în ultimii ani.

În 2006, Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a vânat o căprioară dintr-o specie protejată, dar a fost eliberat pe cauțiune, după ce a petrecut mai puțin de o săptămână după gratii.

În noiembrie 2013, Salman Khan a fost în Sibiu, unde a turnat mai multe scene pentru filmul „Jai Ho”, regizat de fratele său, Sohail Khan.

Starul indian a avut două filme de succes în 2015. Pelicula sa „Bajrangi Bhaijaan”, lansată în iulie, a obținut încasări de 95 de milioane de dolari, iar filmul „Prem Ratan Dhan Payo”, lansat în noiembrie, a generat încasări de 60 de milioane de dolari. Următorul lui film se intitulează „Sultan” și va fi lansat în 2016.

Inchide