Decizie imprevizibilă a designerului Alexander McQueen. Ce ar fi vrut să facă pe podium

Decizie imprevizibilă a designerului Alexander McQueen. Ce ar fi vrut să facă pe podium
Publicat: 03/02/2015, 17:15

Sebastian Pons, prieten și fost coleg al designerului Alexander McQueen, a povestit despre planurile de sinucidere pe care creatorul de modă britanic i le-a împărtășit în timpul unei vacanțe din 2009, pe insula Mallorca din marea Mediterană, cu un an înainte de moartea lui McQueen, care s-a spânzurat în februarie 2010, după decesul mamei sale.

Pons a declarat că Alexander McQueen, care devenise în ultimii ani foarte preocupat de moarte și se droga foarte mult, i-a spus că are în minte ultima colecție de modă pe care o va realiza vreodată și că vrea ca în cadrul prezentării acelor creații să se sinucidă. McQueen ar fi dat detalii despre utilizarea unei cutii, cu pereți dubli, din sticlă, care urma să apară pe scenă la finalul prezentării, ieșind din podea. În interioul cutiei de sticlă ar fi urmat să se afle chiar designerul care a spus că voia să se împuște în cap, „iar sângele și creierul să se prelingă pe pereții din sticlă”.

Relatarea morbidă apare într-o nouă carte biografică intitulată „Alexander McQueen: Blood Beneath The Skin”, scrisă de jurnalistul britanic Andrew Wilson.

Trupul neînsuflețit al designerului în vârstă de 40 de ani a fost descoperit în apartamentul său din cartierul londonez Mayfair, pe 11 februarie 2010, cu o zi înainte de înmormântarea mamei sale, Joyce. Designerul britanic se afla sub o imensă presiune pe plan profesional și era „copleșit de durere” pe plan personal, din cauza morții mamei sale.

Alexander McQueen s-a sinucis la trei ani după ce prietena sa apropiată, Isabella Blow – care l-a scos din anonimat și l-a ajutat să devină celebru – și-a luat viața.

Alexander McQueen suferea de depresie, anxietate și insomnie. Designerul britanic a mai avut câteva tentative de sinucidere ratate, iar în mai și iunie 2009, McQueen s-a aflat la un pas de moarte, în urma unor supradoze de droguri.

Născut în East End-ul londonez, fiu al unui șofer de taxi, McQueen a învățat meseria de croitor la Savile Row, unde a făcut și costume pentru prințul Charles. Între anii 1996 și 2003, el a primit de patru ori distincția de cel mai bun designer britanic.

McQueen a devenit „copilul teribil” al modei după ce a fost descoperit de Isabella Blow, care era redactor la revista de specialitate Tatler. Ea a cumpărat toate hainele realizate de acesta pentru show-ul său de absolvire, contra sumei de 5.000 de lire sterline.

Născut Lee Alexander McQueen, designerul a fost cel mai tânăr dintre cei șase copii ai familiei. McQueen, homosexual declarat, s-a descris ca fiind „oaia roz a familiei”, el părăsind școala la vârsta de 16 ani. După stagiul la Savile Row’s Anderson & Sheppard, el a lucrat pentru Gieves & Hawkes, apoi în Japonia și în Italia. S-a întors la Londra în 1994, unde s-a înscris la școala de modă Central Saint Martins. După absolvire, McQueen și-a lansat propriul label în cartierul East End, Londra.

În 1996, el a devenit designerul principal de la Givenchy, succedându-i lui John Galliano, înainte de a-și uni forțele cu Gucci, care i-a cumpărat 51% din companie. Până la sfârșitul lui 2007, Alexander McQueen avea magazine în New York, Londra, Los Angeles, Milano și Las Vegas. Rihanna și Lady Gaga se numără printre celebritățile care au purtat frecvent ținute create de McQueen, în viața de zi cu zi sau în videoclipuri. Pe 14 iulie 2008, Alexander McQueen și-a lansat un magazin virtual pe site-ul companiei sale, cu linii pret-a-porter și accesorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”