Descoperire șoc în Oceanul Pacific. Paza de Coastă americană a intrat în alertă după ce a interceptat obiectul bizar: Nu există cuvinte pentru așa ceva… / Pablo și El Chapo ar fi fost „foc și pară” după un asemenea fiasco

Publicat: 26/09/2019, 10:50

Un submarin care transporta șase tone de cocaină, cu o valoare de stradă de 133 milioane lire sterline, a fost capturat de către Paza de Coastă americană în Oceanul Pacific, scrie mirror.co.uk.

„Narcosubmarinul” a fost interceptat de un avion de recunoaștere, care lucra cu două bărci de mici dimensiuni ale diviziei Valiant a Pazei de Coastă americane.

În imagini se vede cum drogurile sunt scoase din semi-submarinul cu o lungime de 12 metri. Echipele asistate de marina columbiană au arestat patru suspecți de trafic cu stupefiante, în urma operațiunii extraordinare, care a avut loc la începutul acestei luni.

Matthew Waldron, comandantul diviziei Valiant, a declarat: „Nu există cuvinte care să descrie starea echipei Valiant. În doar 24 de ore, oamenii mei au traversat Ecuadorul și au interceptat un semi-submarin cu elice. E ceva nemaiîntâlnit.

Polițiștii au fost nevoiți să lase câteva pachete de cocaină la bordul submarinului, deoarece acesta risca să se scufunde.

Narcotraficanții din America de Sud sunt celebri pentru utilizarea submarinelor pentru transportul mărfurilor ilegale.

Cartelurile de droguri din Columbia sunt cunoscute pentru această metodă, folosind vase pentru transportul cocainei din Mexic.

BONUS: Documentar Netflix excepțional despre „Operațiunea Odessa”, în urma căreia a fost destructurată o grupare bizară, care dorea să ajute traficanții columbieni să cumpere un submarin de la amiralii sovietici corupți, în anii 1990. Un mafiot rus, un playboy de Miami și un spion cubanez joacă dur cu mafia rusă, cartelul din Cali și DEA, pentru a cumpăra un submarin militar rus, contra unei sume de 35 milioane de dolari.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult