Descoperirea care poate rescrie istoria omenirii așa cum o știm noi: Nu știam că această populație a existat

Descoperirea care poate rescrie istoria omenirii așa cum o știm noi: Nu știam că această populație a existat
Publicat: 09/01/2018, 08:55

„Nu știam că populația a existat”, a precizat antropologul Ben Potter de la Universitatea Alaska Fairbanks, care a participat la acest studiu. „Este dificil de supraestimat importanța noului popor descoperit pentru înțelegerea noastră cu privire la modul în care oamenii au ajuns să locuiască în Americi”, a adăugat acesta.

Se crede că primii locuitori americani au trecut în Alaska venind din Siberia, trecând Strâmtoarea Bering, care acum mai bine de 10.000 de ani era înghețată și permitea trecerea de pe un continent pe altul. Savanții încă dezbat modul prin care acești călători au migrat și care sunt pașii călătoriei, scrie Science Alert.

Ce este și mai neclar constă în faptul că nu se știe cine erau acești primi oameni, câte grupuri au efectuat călătoria și cum au ajuns să se stabilească pe noul continent. În această problemă intervine fata de șase săptămâni, numită Xach’itee’aanenh T’eede Gaay, sau în traducere aproximativă „copila răsăritului”, care a trăit acum aproximativ 11.500 de ani.

Rămășițele sale, alături de ale unui alt nou-născut, numit YeÅ‚kaanenh T’eede Gaay, sau „copila apusului”, au fost găsite de Potter și colegii săi într-un sit arheologic din centrul statului Alaska, denumit Upward Sun River în 2013.

Citește continuarea în Descoperă!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase