• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Descoperirea făcută la un secol de la scufundarea Titanicului. „Nu ne-a venit să credem”. VIDEO

O vioară a orchestrei de pe Titanic, scufundat în 1912, a fost găsită în podul unei case din Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Instrumentul muzical aparținea dirijorului și violonistului Wallace Hartley, despre care se spune că a cântat melodia „Nearer my God to thee” alături de orchestră până în momentul scufundării Titanic.

Deși multă vreme s-a crezut că vioara lui Hartley este pierdută în ocean, aceasta a fost descoperită în urmă cu șapte ani în podul casei unui muzician din Marea Britanie, într-o cutie cu numele dirijorului gravat pe ea.

După șapte ani de teste, specialiștii au stabilit că vioara, care prezintă urme clare de deteriorare din cauza umezelii, este autentică și a aparținut lui Hartley.

Vioara, pe care Hartley și-ar fi legat-o de corp în momentul scufundării Titanicului, este cel mai important obiect recuperat de pe vapor și ar putea fi vândută la licitație pentru mai multe sute de mii de lire sterline, notează sursa. „Când am văzut prima dată vioara, nu ne-a venit să credem. Era prea frumos să fie adevărat”, a declarat unul dintre angajații casei de licitații care va vinde vioara.

sursa foto captură Daily Mail

Daily Mail scrie că vioara a fost recuperată de pe Titanic la scurt timp după scufundarea acestuia, înmânată logodnicei lui Hartley, apoi donată orchestrei unui ONG de caritate și intrată în posesia unui muzician din Bridlington. Deoarece nu se putea cânta la vioară, din cauza stării acesteia, ea a fost uitată în pod.

Vioara de pe Titanic va fi expusă în Belfast, acolo unde s-a construit vaporul, apoi va fi expusă în cadrul unui turneu mondial și ulterior vândută la licitație.

Inchide