Despăgubiri record într-un proces de divorț în Marea Britanie

Redactor:
Ana Obretin
Despăgubiri record într-un proces de divorț în Marea Britanie
Fosta soție a unui om de afaceri englez a primit despăgubiri record pentru Marea Britanie - de 337 de milioane de lire sterline (425 de milioane de euro) - în urma procesului de divorț, care a avut loc la o instanță londoneză, transmite AFP.

Jamie Cooper-Hohn, în vârstă de 49 de ani, născută în SUA, a fost căsătorită timp de 17 ani cu investitorul Chris Hohn, în vârstă de 48 de ani, iar cei doi au divorțat în 2012.

Ea a solicitat jumătate din averea lor comună, evaluată la 700 de milioane de lire sterline, însă Chris Hohn i-a oferit doar un sfert din avere și din acest motiv s-a recurs la procedura în justiție.

Foștii soți, care s-au cunoscut la Universitatea Harvard și au împreună patru copii, au fondat organizația caritabilă Children’s Investment Fund Foundation, în sprijinul populației din țările în curs de dezvoltare.

Având reputația unor persoane foarte generoase, care trăiesc totuși modest, cei doi au donat până în prezent aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,259 miliarde de euro).

Suma obținută de Cooper-Hohn în urma divorțului o depășește pe cea obținută în 2011 de Galina Besharova, fosta soție a miliardarului rus Boris Berezovski, decedat în martie 2013. Suma obținută de Besharova s-a ridicat la aproximativ 275 de milioane de euro.

Din 2000, legea britanică are ca principiu divizarea averii unui cuplu în părți egale în cazul unui divorț. Acesta este motivul pentru care multe persoane străine vin să ceară despăgubiri în fața instanțelor britanice, Londra fiind supranumită și „capitala divorțurilor”.

Inchide