DIETA DUKAN, DIETA SOUTH BEACH și DIETA SCARDALE. Top trei cure de slăbire populare la români

DIETA DUKAN, DIETA SOUTH BEACH și DIETA SCARDALE. Top trei cure de slăbire populare la români
Publicat: 17/12/2013, 16:39
Actualizat: 07/04/2019, 10:31

DIETA DUKAN, DIETA SOUTH BEACH și DIETA SCARDALE. Dieta Dukan, dieta South Beach și dieta Scardale promit scăderea unui număr impresionant de kilograme între-un timp relativ scurt. Nutriționiștii spun că aceste diete par simple, însă, în realitate, persoanele care le urmează trebuie să respecte întocmai îndicațiile. În caz contrar riscă să se îngrașe la loc.

Dieta Dukan, concepută de nutriționistul francez cu același nume, este asemănător cu dieta hiperproteică. Pe parcursul regimului, vei pierde din kilograme, însă fără să fie afectată musculatura. Această cură de slăbire promite pierderea a 10 kilograme în două săptămâni.

Dieta Dukan este împărțită în patru faze.

● Etapa de atac – trebuie urmată 9 zile. În această fază persoanele care încep cura vor mânca numai proteine. Printre alimentele cu un conținut ridicat de proteine se numără carnea, laptele și produsele lactate, brânzeturile, ciupercile, fasolea, ouăle, mazărea și lintea. În prima fază, legumele și dulciurile de orice natura sunt interzise. În plus, alimentele permise nu trebuie prăjite. Acestea se vor fierbe, prepara la aburi sau pe grătar. În aceste zile este obligatoriu să beți între 1,5 și 2 litri de apă pe zi. Dimineața se va face o excepție, fiind recomandat să beți o cană de lapte cu dou-trei linguri de fulgi de ovăz.

● Etapa de croazieră – 5 zile. În această fază se alternează zile de regim în care se vor mânca doar proteine cu zile în care, pe lângă proteine, sunt incluse și legumele. Morcovul, porumbul, cartofii și orezul trebuie evitate. De asemenea, sunt interzise și făinoasele. Specialiștii recomandă recomandă ca legumele să fie introduse treptat în dieta Dukan, câte una la o masă. De asemenea, se va menține regula ca la micul dejun să nu lipsească laptele cu fulgi de ovăz.

● Etapa de consolidare . Această fază durează 10 zile, fix numărul de kilograme pe care ar fi trebuit să reușiți să-l pierdeți până acum. Nutriționiștii spun că în această perioadă, organismul are tendința de a pune la loc kilogramele pierdute. În primele zile trei-cinci zile se introduc fructele și cerealele, precum și trei felii de pâine pe zi. De asemenea, în această fază se recomandă introducerea în dietă a orezului, a porumbului, a mazărei și a cartofilor. Printre alimentele contraindicate se numără mezelurile, preparatele din carne afumate, conservele și mâncărurile prăjite. Untul și alte grăsimi se vor folosi cu moderație în prepararea alimentelor. Joia însă va deveni ziua de regim strict proteic. Astfel că în această zi a săptămânii se va renunța la glucide și lipide.

● Etapa de menținere și stabilizare a greutății. Această fază presupune o singură regulă care trebuie respectată toată viața: joi se va ține un regim proteic. Ultima etapă ne permite să mâncăm dulciuri și făinoase, dar nu mai mult de o porție pe săptămână. De asemenea, prăjelile trebuie mâncate cu moderație.

Mai multe despre dieta Dukan găsiți aici.

Dieta South Beach este o cură de slăbire atipică. Dacă în mod normal, un regim care promite săderea în greutate presupune reducerea conținutului caloric, dieta South Beach permite persoanelor care vor să slăbească să mănânce pe săturate.

Regimul South Beach este destinat atât persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus, dar și celor care suferă de diabet sau care sunt prediabetice, deoarece această dietă reglează nivelul glicemiei din sânge.

Cura de slăbire South Beach presupune trei faze. Mai jos puteți găsi care sunt pașii pe care trebuie să îi respectați pentru a slăbi cu această dietă.

● Prima fază ține două săptămâni. Această etapă a curei South Beach are rolul de a elimina pofta de dulciuri și de carbohidrați. În prima fază sunt permise alimente precum carnea de pui, curcan, peste și fructe de mare. De asemenea, legumele, ouăle, brânza și nucile sunt și ele alimente permise în această etapă.

În primele 14 zile de regim este contraindicat să mâncați pâine, orez, cartofi, paste făinoase, produse de patiserie și produse de cofetărie. Fructele sunt și ele trecute pe lista alimentelor contraindicate în această etapă a dietei South Beach.

● Prima fază este una mai restrictivă, deoarece în cele două săptămâni organismul este stimulat să ardă grăsimile. La sfârșitul acestei etape se vor pierde între 4 și 7 kilograme.

● A doua fază trebuie ținută cel puțin două luni. În această etapă vor fi reintroduse în dietă fructele, pâinea, pastele, orezul și cerealele. Fructele vor fi mâncate pe post de gustare. De exemplu, un măr, o pară, un pumn de cireșe sau o felie de pepene. La fiecare masă se va mânca cel mult o felie de pâine. Orezul sau pastele vor fi mâncate cel mult de două ori pe săptămână. În această etapă regimul zilnic este unul mai permisiv, în condițiile în care persoanele dependente de dulciuri pot mânca inclusiv ciocolată. Atenție însă, ciocolata trebuie să fie neagră și se vor mânca cel mult o pătrățică pe zi.

În această fază a dietei South Beach se vor pierde în jur de 2 kilograme pe săptămână. Specialiștii în nutriție recomandă persoanelor care vor să urmeze acest regim să mențină această fază până când va ajunge la greutatea dorită.

● A treia fază trebuie urmată toată viața. În această ultimă etapă sunt permise toate alimente, cu o singură condiție, toate mâncate cu moderație. Dulciurile sunt alimentele care ar trebui mâncate cel mult o dată pe lună, în cazul în care nu puteți sta departe de ele. Alimentele de tip fast-food trebuie și ele evitate pe cât posibil.

Mai multe despre dieta South Beach puteți citi aici.

Dieta Scarsdale promite pierderea în greutate a 9 kilograme în doar 14 zile, cu o singură condiție: dacă regulile acestui regim sunt urmate ad literam, susțin specialiștii în nutriție.

Cura de slăbire Scarsdale a fost creata de medicul cardiolog Herman Tarnower, din SUA, iar numele regimului vine de la orașul în care specialistul l-a studiat și l-a conceput.

Mai jos regăsiți câteva reguli de bază ale dietei Scarsdale.

● Evitați să beți băuturi alcoolice. Singurele băuturi permise atunci când începeți acest regim sunt: cafeaua – care trebuie băută fără zahăr, frișcă sau lapte, ceaiul și apă.

● Morcovii și țelina reprezintă singurele gustări admise între mese. Acestea pot fi mâncate ori de câte ori vi se face foame.

● Salatele nu trebuie să conțină ulei, maioneză sau alte tipuri de sosuri. Atunci când vă preparați o salată puteți pune doar oțet sau zeama de la o lămâie.

● Legumele pe care le mâncați nu trebuie preparate în ulei. Acestea trebuie mâncate în stare crudă sau ușor înăbușite.

● Carnea de vită, miel sau porc trebuie eliminată din dieta zilnică. Carnea de pește, pui sau de curcan sunt singurele sortimente acceptate. Aceasta nu trebuie preparată în ulei. Se mănâncă fiartă sau pe grătar.

● În cele două săptămâni de regim trebuie să vă monitorizați greutatea. Specialiștii recomandă să vă urcați pe cântar în prima zi de regim, de preferat dimineața, iar apoi din două în două zile. Este de preferat să aveți un cântar electronic, pentru a ține o evidență mai bună a greutății.

● Dieta Scarsledale trebuie întreruptă după două săptămâni. Chiar dacă v-ați propus să dați mai multe kilograme jos, organismul va continua să ardă grăsimile și după ce ați terminat cele 14 zile de regim.

Mai multe despre dieta Scarsdale citiți aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”