Diferența esențială dintre înfometare și un regim drastic: Este un pericol

Redactor:
Oana Despa
Diferența esențială dintre înfometare și un regim drastic: Este un pericol
Nutriționiștii atrag atenția că între un regim drastig și înfometare este o diferență mare. Specialiștii au explicat, în cadrul evenimentului „Be Fit" organizat de csid.ro, că regimul drastic presupune respectarea cu strictețe a regulilor și cantităților, pe când înfometarea este un pericol.

„Între un regim drastic și înfometare este o distanță foarte mare. Există diete drastice, în sensul regulilor foarte stricte, cantităților, nu riști nimic, acolo trebuie respectat. Dietele periculoase sunt cele în care oamenii se înfometează și, din păcate, lumea încă aleargă după ele. Riscurile sunt de la deshidratare până la pierderea masei musculare pentru că organismul își mănâncă proprii mușchi, în lipsa mâncării, practic, ce scădem pe cântar, nu este grăsime, ci apă pierdută. Riscul este ca în momentul în care ne întoarcem la haosul alimentar, pentru că dieta prin înfometare nu ne învață nimic, să punem de trei ori cât am reușit să dăm jos”, a declarat pentru MEDIAFAX, Irina Reisler, jurnalist și promotor al vieții sănătoase.

Irina Reisler, prezentă la evenimentul „Be Fit” organizat de csid.ro, a reușit, prin forțe proprii, să slăbească 50 de kilograme, în anul 2002. Aceasta spune că pentru a obține silueta dorită este nevoie de o bună documentare și de o dietă personalizată.

„Fiecare dintre noi slăbește cu dieta care i se potrivește. Eu nu cred în dietele ideale și universale, o dietă care să se potrivească tuturor. Este important să îți cunoști corpul, să fii atent la semnalele lui și să alegi, în funcție de acest lucru, ceea ce ți se potrivește. Avem la îndemână nutriționiști, diete vechi, cu rezultate, recunoscte și dovedite deja. Ca să slăbești, un lucru important este să ții dieta. Nu să spui mă apuc luni și miercuri abandonez. Consecvența este extrem de importantă și determinarea aceea de a face lucrurile bine până la capăt. Eu, pe perioada mea de slăbire, acum 15 ani, m-am informat de pe site-urile străine pentru că în România, zona de nutriție era aproape inexistentă. Acum, avem la îndemână site-uri, specialiști, numai să nu vrei nu poți să capeți informația de care ai nevoie”, a adăugat Irina Reisler.

Nutriționiștii au explicat că sportul sau chiar simpla mișcare poate duce la completarea unei diete reușite.

„Pentru mișcare, putem porni de la simplele plimbări înainte și după masă, putem continua cu antrenamente cu greutatea corpului, o putem face pe cont propriu acasă, bineînțeles, putem continua cu clasele de grup, sunt atâtea clase de fitness, clase de grup la săli și, sigur, regina claselor de antrenament este sala de fitness, de culturism, pentru cei care au o anumită experiență, care vor rezultate deosebite. (…) Este foarte important ca atunci când consumăm alcool, să consumăm și apă lângă. În ceea ce privește alcoolul, vinul rose, într-o cantitate limitată, este permis, are chiar și beneficii pentru sănătate, dar întotdeauna le dublăm cu apă. Trebuie să fim foarte bine hidratați”, a explicat pentru MEDIAFAX, Cristian Mărgărit, nutriționist.

„Be Fit” este un eveniment organizat de csid.ro, la care peste 500 de participanți au putut primi sfaturi de la nutriționiști despre adoptarea unui stil de viață sănătos.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Carmen de la Sălciua, prima imagine alături de noul iubit! Iubirea pluește în aer /...
Inchide