Din ce familie provine, de fapt, George Becali. Ce avere are și cu ce s-a ocupat tatăl latifundiarului din Pipera

Din ce familie provine, de fapt, George Becali. Ce avere are și cu ce s-a ocupat tatăl latifundiarului din Pipera
Din ce familie provine, de fapt, George Becali. Ce avere are și cu ce s-a ocupat tatăl latifundiarului din Pipera
Publicat: 21/07/2020, 15:44

Gigi Becali provine dintr-o familie de aromâni, care s-a confruntat de-a lungul timpului cu represiuni comuniste. Locul nașterii actualului patron al FCSB a fost un lagăr de muncă în care familia acestuia a fost deportată. Totuși, restricțiile impuse familiei au fost ridicate în 1959, moment în care aceasta s-a mutat în Pipera. De atunci, Atanase, tatăl lui Gigi, a reușit să acumuleze o avere impresionantă. 

Familia din care provine George Becali

Bunicul lui Gigi Becali a fost originar din Albania, satul Pleasa, lângă oraşul „Corceaua”(Korce), în apropierea graniţei de azi cu Grecia.

Gheorghe Becali, bunicul latifundiarului din Pipera a avut 4 copii: Haralambie (tatăl lui Victor şi al lui Ioan Becali), Atanase (tatăl lui Gigi Becali), Toma şi Constantin. În 1928 familia Becali a decis să se stabilească în Cadrilater, pe atunci regiune care aparținea României. După tratatul de la Craiova din 1940 care presupunea cedarea Cadrilaterului de către România în favoarea Bulgariei, familia Becali a fost strămutată la Călărași, iar după Al Doilea Război Mondial familia de aromâni a fost mtată în Banat, în Săcălaz, pentru a locui în casa unor șvabi care fuseseră deportați în URSS.

Însă mutarea mai multor familii de aromâni oieri într-o zonă de câmpie șvabă a dus la conflicte interetnice, iar acest lucru, plus simpatiile legionare ale unora dintre aromâni, au condus la implicarea statului în deportarea aromânilor în Zagna, Brăila, un lagăr de muncă și locul în care s-a născut Gigi Becali. Atât bunicul lui George Becali, cât și unchii Haralambie și Toma au fost cercetați de autoritățile comuniste pentru simpatia față de legionari, Gheorghe și Haralambie trecând prin beciurile Securității.

Tatăl lui Gigi Becali, un punct de reper în satul deportaților

Deportarea familiei în lagărul de muncă  Zagna nu a fost una prea ușoară, chiar Gigi Becali povestind despre tatăl său, Tase, că nu și-a putut lua cu el întreaga avere pe care o acumulase până la momentul respectiv.

„Când a plecat din Săcălaz, tata n-a avut voie să ia cu el decât opt găini, doi cai, o vacă şi un porc”, a povestit Gigi Becali, care s-a născut, în 1958, chiar în Zagna.
Totuși, Tase se diferenția de ceilalți deportați, pentru că avea cea mai bogată casă din satul natal al lui Gigi Becali.

„Tatăl lui Gigi Becali, Tase, era un punct de reper pentru satul deportaţilor. Majoritatea caselor erau foarte sărăcăcioase, cu maximum două camere. A lui Tase avea cinci camere şi un balcon mare în faţă”, a povestit peste ani Traian Papazarcade, unul dintre vecinii de lagăr ai familiei.

În 1959 domiciliul forțat în Zagna al familiei Becali a fost ridicat, iar aromânii s-au mutat în Pipera.

Cum a făcut avere tatăl lui Gigi Becali

Tase Becali a reușit să-și facă în Pipera o avere din oierit. Tatăl lui Gigi furniza constant lapte și produse lactate pentru marile hoteluri bucureștene. (Intercontinental, Athénée Palace), dar vindea și oi unor cetățeni arabi care locuiau la noi în țară. Pentru a nu avea probleme cu autorităție, Tase oferea gratuit brânză şi carne unor persoane influente din Securitate și Miliție.

În carteaConfesiunile unui cafegiu”, scriitorul Gheorghe Florescu a povestit despre cum era cât pe ce ca Tase Becali să-și piardă turmele de oi, dar cu ajutorul fotbalistului Gică Hagi, care ar fi intervenit la Nicolae Ceaușescu, tatăl lui Gigi a ajuns să fie singurul furnizor de produse lactate naturale pentru structurile de Partid şi de Stat.

„Se spune că, la un moment dat, Nicolae Ceauşescu a dat ordin ca toate turmele ciobanilor din jurul Capitalei să fie desfiinţate, iar animalele să fie trimise la munte. Tase Becali a dus imediat oile într-o pădure din apropiere şi a apelat la fotbalistul machedon de talie internaţională Gică Hagi, care la rândul său a apelat la Nicu Ceauşescu. Şi astfel Tase Becali şi-a adus rapid animalele acasă, devenind în scurt timp singura sursă de iaurt – ca la mama acasă – din lapte de oaie, precum şi de caş dulce şi sărat pentru structurile de Partid şi de Stat”.

Averea pe care i-a lăsat-o Tase lui Gigi Becali

Atanase Becali a murit în 1989 și i-a lăsat fiului său o avere impresionantă pentru vremea aceea. Este vorba despre  150.000 $ pe care tase i-a agonisit din oierit și afaceri cu produse lactate și carne.

„Până la urmă, Tase Becali a reuşit să strângă suma de 150.000 $, pe care i-a lăsat-o cu limbă de moarte fiului său, care trebuia să aibă grijă s-o înmulţească, spre neîncrederea multora din neam, convinşi că tinerelul Gigi numai grija asta n-o avea”, scrie în cartea Confesiunile unui Cafegiu.

Și Gigi Becali a fost uimit de moștenirea primită și a acceptat să-i îndeplinească dorința tatălui, aceea de a înmulți banii și nu de a-i risipi.

„Era un șoc, pentru ca nu îmi închipuiam că cineva poate să strângă atâția bani pe vremea aia”, a scris Gigi Becali în cartea „Becali şi politica”.

 

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
O nuntă din Botoșani a avut loc fără mire, după ce s-a infectat cu COVID
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Rețete inedite de varză murată. Cum procedează alte țări din Europa: ar trebui să le...
La Constanța este deja Halloween, dar... FĂRĂ petreceri!
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit. Cum a fost găsit...
Șoc total pentru cei cu mașini DIESEL! Vestea venită acum este absolut incredibilă. E record...
Iarna 2021-2022 va fi apocaliptică! Meteorologii se uită în arhive, să vadă dacă a mai...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021