Din istoria argoului. Cum au apărut abrevierile „OMG” și „LOL”. FOTO

Din istoria argoului. Cum au apărut abrevierile „OMG și „LOL. FOTO
Publicat: 06/04/2013, 17:42
Actualizat: 29/07/2014, 19:27

În zilele noastre, foarte mulți tineri folosesc diverse abrevieri ale cuvintelor și expresiilor atunci când comunică în mediul online sau când trimit un SMS, însă puțini știu că această „tehnică” a fost utilizată cu mult timp înaintea apariției Internetului, și nu doar în telegrame .

Dovada este chiar o scrisoare pe care amiralul britanic John Arbuthnot Fisher i-a trimis-o lui Winston Churchill în anul 1917, informează Daily Mail.

Relatând despre unele articole „supărătoare” din unele publicații germane, Fisher a folosit – se crede că pentru prima dată – prescurtarea „O.M.G” („Oh! My God!”/ „O, Doamne!”, n. red).

„Am auzit că se lucrează la un nou ordin al cavalerilor – O.M.G. (Oh! My God!/ >)”, scria amiralul.

De atunci însă, expresia a început să fie fie folosită tot mai des, astfel că după ce a intrat în limbajul uzual, a fost adăugată și în Oxford English Dictionary.

O alta, „L.O.L” („Laughing Out Loud”) a început și ea să fie utilizată în anii ”80, pe primele forumuri apărute online și ale căror utilizatori erau de obicei tineri pasionați de calculatoare și tehnologie.

„Fenomenul” prescurtării cuvintelor a căpătat însă amploare în ultimii ani, studiile arătând că multe persoane au tendința de a folosi abrevierile chiar și în timpul comunicării verbale, nu doar al celei scrise.

„Acest lucru demonstrează impactul pe care trimiterea SMS-urilor și telefoanele mobile îl au asupra societății”, a explicat Andy Kemshall, de la SecurEnvoy, potrivit sursei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase