Disney a cumpărat franciza „Războiul stelelor”. Când va lansa un nou film

Disney a cumpărat franciza Războiul stelelor. Când va lansa un nou film
Publicat: 31/10/2012, 12:49
Actualizat: 10/02/2019, 09:42

Studiourile Disney au achiziționat compania de producție Lucasfilm și franciza „Războiul stelelor” – una dintre cele mai de succes francize din istoria cinematografiei -, și a anunțat, la scurt timp după încheierea tranzacției că va lansa un al șaptelea film din această serie, în 2015, potrivit AFP.

Reprezentanții studiourilor Disney au anunțat, marți, că vor cumpăra compania de producție cinematografică înființată de George Lucas, creatorul francizei „Războiul stelelor”, pentru suma de 4,05 miliarde de dolari.

„Această tranzacție combină un portofoliu de conținuturi de clasă mondială, ce include «Războiul stelelor», una dintre cele mai mari francize de divertisment familial din toate timpurile, cu creativitatea unică a grupului Disney, pe mai multe platforme”, a declarat într-un comunicat de presă patronul grupului Disney, Robert Iger.

Trecerea companiei Lucasfilm în subordinea grupului Disney marchează totodată retragerea lui George Lucas, în vârstă de 68 de ani, de la conducerea companiei pe care a creat-o în 1971. Mâna lui dreaptă, Kathleen Kennedy, o producătoare cu care colaborează de mult timp și regizorul Steven Spielberg, va prelua președinția Lucasfilm, care va deveni una dintre diviziile de la Walt Disney Company.

„A venit vremea pentru mine să predau «Războiul stelelor» unei noi generații de regizori. Întotdeauna am crezut că «Războiul stelelor» va trăi mai mult decât mine și cred că a fost important pentru mine să fac această tranziție în timpul vieții mele”, a declarat George Lucas..

Odată cu franciza „Războiul stelelor”, ale cărei șase filme au generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari pe plan mondial, grupul Disney a achiziționat una dintre cele mai puternice mărci din cinematografie, profitabilă pe toate suporturile, conform strategiei grupului: cinema, televiziune, media interactive, parcuri tematice, fără a uita nici produsele derivate (șepci, tricouri, insigne, brelcuri, etc.) – George Lucas a fost unul dintre „pionierii” acestor produse în Statele Unite.

Totodată, Disney a anunțat, odată cu achiziționarea companiei Lucasfilm, că va lansa un al șaptelea film din această serie în 2015, ce va fi urmat de alte două producții, la un interval de „doi sau trei ani” între ele.

Niciun detaliu nu a fost dezvăluit despre identitatea regizorului noului film, nici despre actorii din distribuție, însă Disney a precizat că George Lucas va fi implicat în producție, în calitate de „consultat creativ”.

Odată cu Lucasfilm, Disney a achiziționat și franciza „Indiana Jones” și unul dintre liderii mondiali în efecte speciale și în postproducție, care a lucrat la fracize și filme de succes, precum „Pirații din Caraibe”, „Star Trek”, „Deasupra tuturor”, „Avatar” și „Avengers”.

Disney și Lucasfilm aveau deja stabilite anumite legături financiare, prin parcurile tematice lansate de uriașul grup american, care adăpostesc tot felul de atracții – printre cele mai apreciate fiind parcurile inspirate din francizele „Războiul stelelor” și „Indiana Jones”.

Achiziționarea companiei Lucasfilm marchează pentru Disney continuitatea unei politici foarte agresive în domeniul achiziționării de conținuturi, ilustrată în ultimii ani prin achiziționările succesive a companiei Pixar (specializată în filmele de animație) și a diviziei de super-eroi ai grupului Marvel (Iron Man, Captain America, Thor…), surse inepuizabile de filme, seriale televizate, jocuri video și produse derivate.

Aceste investiții s-au dovedit extrem de rentabile pentru grupul Disney. Doar în cinematografie, filmul „Povestea jucăriilor 3”, produs de Pixar în 2010, și „Avengers” inspirat de eroii grupului Marvel, lansat în 2012, au generat încasări de 1,06 miliarde de dolari respectiv 1,5 miliarde de dolari pe plan mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
ȘOCANT: cum arată Mara Bănică, după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Regula OBLIGATORIE pentru toți românii! S-a anunțat astăzi, 3 Mai
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care dintre polii Pământului este mai cald decât celălalt?