Dispariția albinelor ar duce la creșterea mortalității cu 3%

Dispariția albinelor ar duce la creșterea mortalității cu 3%
Publicat: 17/07/2015, 17:44
Actualizat: 04/08/2015, 03:31

Dispariția albinelor ar putea putea provoca pentru un milion de decese în fiecare an, la nivel global, adică o creștere a mortalității cu aproximativ 3%, informează Yahoo News, via AFP.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în revista „The Lancet”, dispariția polenizatorilor ar duce la scăderea vitaminei A și a acidului folic, fapt care duce la apariția unor boli și la scăderea imunității oamenilor.

Cele două vitamine sunt esențiale pentru copii și pentru femeile însărcinate, iar lipsa lor pot duce la orbire și pot provoca malformații ale sistemului nervos. În studiul citat, dacă toți polenizatorii ar dispărea, 71 de milioane de oameni ar putea suferi grav de pe urma dificitului de vitamina A și 2,2 miliarde de oameni, care deja au un consum neadecvat de aceste vitamine, ar fi și mai afectați.

În ce privește acidul folic, 173 milioane de oameni ar fi afectați din cauza unei deficiențe, iar 1,23 de miliarde de oameni s-ar confrunta cu probleme în asigurarea vitaminei.

Studiul a fost coordonat de doctorul Samuel Myers, profesor la Harvard H Chan School din SUA.