Doi actori de Oscar de la Hollywood vor să realizeze un film despre scandalul de corupție de la FIFA

Doi actori de Oscar de la Hollywood vor să realizeze un film despre scandalul de corupție de la FIFA
Publicat: 28/06/2015, 15:30
Actualizat: 28/03/2019, 15:59

FIFA se confruntă cu un scandal de corupție uriaș, după ce justiția americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreședinți FIFA și șapte oficiali ai forului.

Compania americană Warner Bros. a câștigat dreptul de a ecraniza cartea „Houses of Deceit”, scrisă de reporterul Ken Bensinger – care nu a fost încă publicată -, în care este prezentat scandalul de corupție de la FIFA, personajul principal al volumului fiind americanul Chuck Blazer, fost oficial al forului fotbalistic mondial, iar Ben Affleck și Matt Damon negociază în această perioadă pentru a produce împreună acest film.

Chuck Blazer (foto sus stânga), fost membru al Comitetului Executiv al FIFA, a pledat vinovat în 2013 la zece capete de acuzare, incluzând complot, înșelătorie, fraudă electronică, și a plătit o amendă de 1,9 milioane de dolari. Alte trei persoane, printre care doi fii ai lui Jack Warner, și două companii de marketing sportiv au pledat, de asemenea vinovate, în acest caz.

Potrivit publicației Entertainment Weekly, Gavin O’Connor ar urma să regizeze filmul, iar Anthony Tambakis va scrie scenariul peliculei. Până în prezent, nu a fost organizat niciun casting pentru alegerea actorilor, deși au existat zvonuri potrivit cărora Ken Bensinger ar dori ca Blazer să fi interpretat de John Goodman, un actor care ar aduce „furie și comedie rolului”.

Această informație vine la doar o lună de la lansarea filmului „Marea pasiune/ United Passions”, în care Tim Roth îl interpretează pe președintele FIFA, Sepp Blatter – care și-a dat demisia la doar cinci zile după ce a câștigat un al cincilea mandat consecutiv la președinția FIFA -, și care a fost o „catastrofă” de box office, obținând încasări de doar 607 dolari în primul weekend.

Ben Affleck și Matt Damon dețin împreună compania de producție Pearl Street Films (care se bazează pe studiourile Warner) și au jucat împreună în mai multe filme. Cei doi au apărut pentru prima dată împreună în „Terenul de baseball/ Field of Dreams” (1989) și au continuat să joace împreună în „Good Will Hunting” (1997), „Dogma” (1999) și „Întâlnire cu bucluc/ The Third Wheel” (2002).

Ben Affleck este cunoscut pentru rolurile din filme precum „Good Will Hunting” – pentru scenariul căruia a fost recompensat cu un premiu Oscar, împreună cu bunul său prieten Matt Damon -, „Armageddon – Sfârșitul lumii?”, „Dogma”, „Pearl Harbour”, „Daredevil” și „Despre bărbați și nu numai…”. El a regizat, printre altele, filmele „Dispărută fără urmă/ Gone baby gone” și „The Town”, pentru care actorul Jeremy Renner a fost nominalizat la Oscar, în 2011. Cineastul a fost recompensat în 2013 cu premiul Oscar la categoria „cel mai bun film”, pentru lungmetrajul „Argo”, pe care l-a regizat și în care a jucat rolul principal.

Matt Damon a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul „Good Will Hunting”. Francizele cinematografice „Ocean’s” și „Jason Bourne” i-au adus actorului Matt Damon statutul de star la Hollywood și, totodată, numeroase colaborări cu regizori și actori de succes. Astfel, Matt Damon a jucat, printre altele, în „Cârtița”, regizat de Martin Scorsese, „Agenția secretă”, de Robert de Niro, și „Syriana”, de Stephen Gaghan. El apare și pe afișul filmului „Informatorul!/ The Informant!”, regizat de Steven Soderbergh, în drama „Invictus”, regizată de Clint Eastwood, dar și în „Frații Grimm”, de Terry Gilliam, lansat în 2005. De asemenea, Matt Damon a jucat alături de Jodie Foster în superproducția hollywoodiană „Elysium”.

FIFA se confruntă cu un uriaș scandal de corupție, după ce justiția americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreședinți FIFA și șapte oficiali ai forului.

Șapte oficiali ai forului mondial au fost reținuți, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiție al SUA, în legătură cu fapte de corupție: Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepreședinte al FIFA și președinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, însărcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), atașat la cabinetul președintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepreședinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, și Jose Maria Marin (Brazili), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.

Oficiul Federal de Justiție din Elveția a precizat că persoanele reținute sunt cercetate pentru luare de mită și primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 și până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari. Acțiunile lor ilegale ar avea legătură cu unele turnee de fotbal din America Latină.

Totodată, Parchetul elvețian a confiscat, la 27 mai, documente electronice de la sediul FIFA din Zurich, în cadrul urmăririi penale începute cu privire la fapte, pentru „spălare de bani și management defectuos”, în procesul de atribuire a organizării Cupei Mondiale, edițiile din 2018 Rusiei și 2022 Qatarului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice