DOODLE 4 GOOGLE – ROMÂNIA MEA ESTE, concursul în urma căruia Google a ales logo-ul google.ro pentru 1 decembrie, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

DOODLE 4 GOOGLE - ROMÂNIA MEA ESTE, concursul în urma căruia Google a ales logo-ul google.ro pentru 1 decembrie, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI
Publicat: 01/12/2012, 12:35
Actualizat: 25/08/2014, 21:44

Un desen realizat de Iasmina Maria Răceanu – elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național Petru Rareș din Suceava – a fost desemnat câștigător al concursului „Doodle 4 Google” și va fi publicat pe pagina de start a Google România, pe 1 DECEMBRIE, de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI.

Google a anunțat joi, într-un eveniment organizat la București, câștigătorul primei ediții a concursului DOODLE FOR GOOGLE în România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Desenul Iasminei Maria Răceanu, elevă în clasa a VIII-a B, la Colegiul Național Petru Rareș din Suceava, a fost desemnat de public câștigător dintre cele peste 10.000 lucrări participante în competiția DOODLE 4 GOOGLE, cu tema „ROMÂNIA MEA ESTE…”.

Logoul Google imaginat de Iasmina va fi publicat pe pagina de start a Google România în data de 1 DECEMBRIE, putând fi admirat de milioane de români. Iasmina a primit și un premiu în valoare de 15.000 de lei și o bursă de tehnologie de 20.000 de lei pentru școala unde învață.

În desenul ei, Iasmina și-a imaginat România ca pe „o țară verde cu munți și văi, dealuri și câmpii, colorată de obiceiuri frumoase ce trebuie păstrate, înnobilată de artiști și sportivi ce i-au înălțat numele la cer. România mea merită iubită!”.

Desenul câștigător a fost ales de public dintre cele 30 selectate de juriu. Alături de marele câștigător, 10 alți finaliști, cinci la categoria clasele I-IV și cinci de la clasele I-VIII, au fost premiați în cadrul unei gale desfășurate în București, primind fiecare câte o tabletă.

Cei cinci copii premiați din clasele I-IV sunt: Ania Perta (clasa a III-a D, la Școala cu clasele I-VIII nr. 4, Râmnicu-Vâlcea); Dogan Buket (clasa a III-a – The International School of Bucharest); Eva Popa (clasa a IV-a – Olga Gudynn International School, Voluntari); Paul Vancea (clasa a III-a B – Școala cu clasele I-VIII, nr 1, Bicaz); Peter Bernad (clasa a II-a B – Școala Generală Vaskertes, Gheorgheni).

Premianții claselor V-VIII sunt: Ana Maria Buretea (Liceul de Arta N. Tonitza, București); Dorina Teodora Sfabu (clasa a VIII-a D – Școala Gimnazială, nr 11, Botoșani); Iasmina Maria Răceanu (clasa a VIII-a B – Colegiul Național Petru Rareș, Suceava); Ioana Zah (clasa a VIII-a – Școala Generală cu clasele I-VIII Mihai Eminescu; Alba-Iulia); Tatiana Topa (clasa a VIII-a – Colegiul Național A. Șaguna, Brașov).

Concursul a premiat și școlile în care învață cei cinci elevi care au obținut cele mai multe voturi în faza finală a concursului. Premiile reprezintă burse în valoare de 20.000 de lei cu ajutorul cărora instituțiile de învățământ pot achiziționa echipamente și tehnică de calcul.

Astfel, au fost premiate: Liceul de Artă N. Tonitza, București – Buretea Ana Maria; Școala cu clasele I-VIII nr 4, Râmnicu Vâlcea – Perta Ania, clasa a III-a D; Școala Gimnazială, nr 11, Botoșani – Sfabu Dorina Teodora, clasa a VIII-a D; Colegiul Național Petru Rareș, Suceava – Raceanu Iasmina Maria, clasa a VIII-a B; Școala Generală cu clasele I-VIII Mihai Eminescu, Alba-Iulia – Zah Ioana, clasa a VIII-a.

Concursul „Doodle 4 Google”, cu tema „România mea este…”, organizat în parteneriat cu Ministerul Educației și TVR, s-a adresat tuturor elevilor din clasele I-VIII din România. Până pe 27 noiembrie, publicul a avut posibilitatea să îi aleagă pe cei 10 finaliști dintre cele 30 de desene selectate de juriu și să îl desemneze pe marele câștigător.

Juriul concursului „Doodle 4 Google România” a fost format din personalități din domeniul artistic, media și educație: Nicolae Alexi, Adrian Boțan, Adrian Brăescu, Andreea Esca, Medeea Marinescu, Ioan T. Morar și Cătălin Ștefănescu. Din juriu a făcut parte și Sophia Foster-Dimino, membră a echipei care se ocupă de redesenarea logoului Google la aniversările pe care compania le sărbătorește la nivel internațional și local.

Competiții similare pentru a decora pagina Google în momente speciale s-au organizat în peste 30 de țări, România aflându-se la prima ediție în acest an.

Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afișat pe prima pagină Google, ce au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii Google din întreaga lume.

În 1998, fondatorii Google – Larry și Sergei au participat la festivalul Burning Man din deșertul Nevada. Pentru că au vrut să-și anunțe utilizatorii că vor fi plecați în acea perioadă, au adăugat emblema festivalului în spatele logoului Google. Primul doodle astfel creat a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neașteptat de bine primită de către utilizatorii Google, care au apreciat natura jucăușă a acestor modificări.

Doi ani mai târziu, în 2000, Larry și Sergei l-au numit Dennis Hwang managerul echipei Doodle Google.

De atunci, Google a creat peste 1.000 de logouri pentru paginile de start Google din întreaga lume, sărbătorind personalități ca Marie Curie, Mahatma Gandhi și personaje ca Batman. Unele dintre aceste logouri sunt publicate la nivel global (pe toate paginile de start locale ale Google), iar altele sunt create special pentru o anumită țară.

Doodle-urile Google au început ca simple ilustrații, dar în timp acestea au evoluat, ca și tehnologia. Astfel, au fost prezentate publicului logouri sofisticate, precum cel dedicat aniversării primei publicări a poveștii lui Pinocchio, și doodle-uri interactive, precum cele ce omagiau opera lui Jules Verne („20.000 de leghe sub mări”) sau chitara electrică Les Paul.

Logo-ul google.ro a fost selectat după concursul DOODLE 4 GOOGLE, cu tema „ROMÂNIA MEA ESTE…”. Ce schimbări a mai făcut Google pentru România

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice