Dragoș Bucur va juca într-un film produs la Hollywood, alături de Ice Cube și John Leguizamo

Dragoș Bucur va juca într-un film produs la Hollywood, alături de Ice Cube și John Leguizamo
Publicat: 11/12/2012, 14:45
Actualizat: 03/07/2013, 18:34

Actorul Dragoș Bucur a terminat recent filmările pentru „Ride Along”, o comedie de acțiune americană turnată la Universal Studios, din distribuția căreia fac parte, printre alții, Ice Cube, John Leguizamo, Bruce McGill și Kevin Hart, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Filmul regizat de Tim Story va avea premiera, cel mai probabil, în 2014.

Tim Story este și un producător de succes, cunoscut pentru filmele „Cei patru fantastici/ Fantastic 4” (2005 și 2007) și „Think Like a Man” (2012).

Ice Cube este, în acest film, un dur, un polițist cu ștate vechi, în vreme ce Kevin Hart este iubitul imatur al surorii sale. Ca să-i scoată din cap prietenia cu ea, respectiv să-i bage mințile în cap, Ice Cube îl ia cu el pe adolescent în tura de noapte, un „ride along”. Ceea ce se voia a fi o simplă lecție de viață se transformă într-un coșmar.

Dragoș Bucur joacă rolul unui mafiot sârb. Acesta participă la o întâlnire de afaceri cu polițistul jucat de Ice Cube, care se dovedește a fi o ambuscadă. Dragoș are de tras cu pistolul după niște polițiști sub acoperire, inclusiv după Ice Cube, apoi trebuie să încalece o motocicletă și să execute un fel de cursă cu obstacole.

Acesta este primul rol al lui Dragoș Bucur pe teritoriul Statelor Unite, la un studio atât de important cum este Universal, dar nu este primul său rol în afara țării. În 2010, el a jucat în „Drumul de întoarcere/ The Way Back”, în regia lui Peter Weir („The Truman Show”, „Master and Commander: La capătul Pământului/ Master and Commander: The Far Side of the World”, „Cercul poeților dispăruți/ Dead Poets Society”), alături de Colin Farrell, Ed Harris și Jim Sturgess.

„Audiția pentru rolul ăsta s-a făcut prin ceea ce ei numesc «self-tape». Adică actorul este propus de agentul său (în cazul meu, agenția Conway van Gelder din Londra). Ulterior, el se filmează singur și trimite proba prin intermediul unor site-uri specializate de casting. În cazul meu, mi-a dat replica Andrei Mateiu (actorul principal din filmul «O lună în Thailanda») și am filmat-o asistați de Dorian Boguță… Pot să spun că ne-am amuzat copios și am improvizat toți trei pe indicațiile din text”, povestește Dragoș Bucur despre proba pe care a dat-o pentru acest rol.

„Când am ajuns în Atlanta, am aflat că accentul exotic a contribuit foarte mult la alegerea mea. Pronunția de est-european mă făcea deodată mai potrivit decât ceilalți actori americani care dăduseră proba până atunci. În plus, personajul meu are o secvență destul de grea pe motocicletă, așa că era obligatoriu ca actorul să aibă carnet și să știe să alerge puțin pe motor. Norocul meu că Dana (Dana Nălbaru, soția lui Dragoș, n.r.) a adus ca zestre o Honda Shadow și de șapte ani îmi petrec verile pe motocicletă”, mai spune actorul.

Rolul său presupune ca Dragoș să tragă câteva focuri înspre Ice Cube, personajul principal. „Filmul începe cu o secvență cu mine (mafiotul sârb) și cu Ice Cube (polițistul sub acoperire), una clasică între doi mafioți, într-un bar părăsit, plin de sticle și fum. A fost interesant, pentru că am putut să ne jucăm, să propunem, să improvizăm… Cred că, în final, a ieșit o scenă tensionată, dar și amuzantă… Mai târziu încep să împușc niște polițiști, dar, evident, toate gloanțele trec pe lângă Ice Cube. Star system-ul funcționează impecabil în industria cinematografică de la Holywood: starurile trebuie să rămână intangibile”, a mai spus amuzat Dragoș.

De asemenea, Dragoș Bucur a povestit că, pentru siguranța lor, actorii au fost instruiți de personal specializat pentru scenele din film în care folosesc arme de foc. „Pe platou, nimeni nu are voie să îndrepte arma spre cineva, nici măcar replicile din cauciuc. Armurierul aduce actorului arma încărcată înainte de a se da «Motor!», îi spune câte gloanțe are pe țeavă și, imediat după «Stop!», actorul trebuie să rămână pe loc, cu arma îndreptată spre pământ, până vine cineva să i-o ia.Toată lumea are dopuri de urechi când se trage și sunt semne peste tot că vor fi focuri de armă”, a mai povestit Bucur.

De asemenea, acesta a mărturisit că pentru film a făcut cascadorii, dar până la un punct. „Filmul are o secvență de acțiune în care personajul meu gonește printr-un mall pe o motocicletă, sare apoi cu ea printr-un geam și, în cele din urmă, se rostogolește pe niște trepte. Ei bine, am alergat printre oameni cu motocicleta și am sărit pe ea în mers, dar trecerea prin geam și rostogolirea le-am lăsat în seama cascadorilor. Prefer să renunț la orgoliul personal de a mă da macho pe platoul de filmare, dar să rămân întreg și să mai fac și alte filme”, râde Bucur.

Actorul a povestit că, în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit, din întâmplare, cu Arnold Schwartzenegger. „Am stat în Atlanta opt zile, într-un hotel de cinci stele, care înțeleg că este folosit de către producțiile cinematografice din zonă. Se numeste Lowe și e foarte ok. L-am văzut și pe Arnold Schwartzenegger de câteva ori prin lobby, înțeleg că filma pentru o altă producție, tot în oraș”.

Dragoș Bucur a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, secția Actorie și a început să joace la teatrul Podul, sub îndrumarea profesorului Cătălin Naum. Timp de cinci ani, Bucur a jucat în numeroase piese și a predat actoria în facultăți de teatru și film. Primele roluri de film au fost în „Marfa și banii”, regizat de Cristi Puiu (selectat în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2001) și „Furia” lui Radu Muntean, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineaștilor din România. Dragoș Bucur a jucat și în următoarele lungmetraje ale lui Radu Muntean: „Hârtia va fi albastră” (2006), „Boogie” (selectat în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2008) și în „Marți, după Crăciun” (selectat în secțiunea Un Certain Regard la Cannes în 2010).

Dragoș Bucur a jucat rolul principal și în lungmetrajul „Polițist, adjectiv”, în regia lui Corneliu Porumboiu (Premiul Juriului și premiul FIPRESCI în secțiunea Un Certain Regard, Cannes, 2009). Tot în regia lui Corneliu Porumboiu, Dragoș Bucur a mai jucat în scurtmetrajele „Visul lui Liviu” (2003) și „Post telefonic suspendat temporar” (2002), urmate de „Apa” (2006), în regia lui Constantin Popescu, și de filmul de debut al regizoarei Cristina Ionescu, „După ea” (2007).

În televiziune, după câteva emisiuni pe care le-a realizat sau le-a produs, actorul a jucat în serialul polițist „Băieți buni” (Pro TV, 2004), urmat de filmele TV „Contra Timp” (2008) și „Contra Timp 2” (2009), în regia lui Jesus del Cerro.

În 2010, Bucur a fost selectat în programul Shooting Stars din cadrul Festivalului de Film de la Berlin, care promovează în fiecare an cei mai buni zece tineri actori europeni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×