Dragoș Pătraru revine pe micile ecrane. Unde va fi difuzată STAREA NAȚIEI începând cu 20 august

Dragoș Pătraru revine pe micile ecrane. Unde va fi difuzată STAREA NAȚIEI începând cu 20 august
Publicat: 17/08/2018, 16:45

„Ne-am propus de la început să îndeplinim principalale funcții ale mass-media, într-un singur produs, încercând seară de seară să folosim umorul pentru a-i informa pe telespectatori. Prin ceea ce facem vrem să combatem stereotipurile de gândire, să creștem rezistența la manipulare și să activăm spiritul critic în fiecare telespectator” spune Dragoș Pătraru.

Rubricile deja consacrate vor continua din 20 august. Astfel, Cristina Hurdubaia prezintă în fiecare marți Ceasul bun, Răzvan Anghelescu vine cu Vax populi și nu vor lipsi scenetele acide.

Joia, telespectatorii vor asculta Starea nației Unplugged,iar echipa va acorda, în noul sezon, o mai mare atenție reportajului SOCIAL.

Pătraru promite noutăți, o rubrică inedită, o emisiune realizată de o echipă mai numeroasă. De asemenea, Starea nației va avea o nouă grafică și duminica va fi difuzat un Best Of, de la ora 17.00.

Echipa Starea nației a devenit casă de producție și și-a amenajat propriul spațiu unde va fi realizată emisiunea, difuzată de luni până joi, la Prima Tv, de la ora 22.30 și în reluare, a doua zi, de la ora 5.50 dimineața. Tot în același spațiu va funcționa, din această toamnă, și ȘCOALA NAȚIEI, un nou proiect al lui Pătraru.

Dragoș Pătraru este nerăbdător să înceapă treaba: „Într-o societate din ce în ce mai polarizată ne lipsește normalitatea. Vom încerca să sancționăm derapajele, indiferent de autorii lor, fie că e vorba de abuzuri ale instituțiilor sau ale corporațiilor la adresa cetățenilor. În același timp, ne propunem să adresăm, împreună cu telespectatorii noștri – pe care îi cărăm după noi, iată, la a patra televiziune și îmi pare rău pentru asta, dar n-a fost de fiecare dată vina noastră – întrebările importante, întrebările care contează pentru a putea să înțelegem cât mai mult din ceea ce se întâmplă în societatea asta dementă.”

Scandal între Pătraru și TVR, finalizat cu rezilierea contractului

La sfârșitul lunii iunie, Dragoș Pătraru a reacționat dur pe Facebook după ce televiziunea publică a reziliat contractul pentru emisiunea de satiră Starea nației.

Misiunea TVR e clară. Să fie o goarnă a PSD-ului, în următorii doi ani, cu alegeri grele pentru partid”, a scris Pătraru pe Facebook.

„Pentru că sunt în concediu, iar telefonul îmi sună ca-n gară, spre disperarea Monicăi și a copiilor (vă mulțumesc pentru mesaje), fac aici câteva precizări, pentru cei interesați:

1. Decizia SRTV, de a denunța unilateral contractul cu Starea nației, nu face decât să confirme ceea ce noi am susținut cu argumente, în ultimele luni. Că noua conducere a televiziunii publice a primit, la instalare, misiunea clară de a scoate această producție de pe post, cu orice preț. După mai multe încercări eșuate și tot felul de șicane (diminuare contract, anularea reluării de pe TVR 2, decalarea reluării de pe TVR 1, pentru a i se reduce audiența), intimidări și încercări de cenzură, s-a reușit acum. Pentru că asta fac slugile cărora li se dau funcții, execută ordinele venite de la partid. Simplu și trist pentru democrația noastră.

2. Nu există încălcări ale contractului din partea noastră. Tot ce am făcut a fost să încercăm să apărăm televiziunea publică de niște oameni care ar face orice pentru funcțiile în care i-a pus partidul. Doina Gradea spune: televiziunea sunt eu. Și acționează ca atare, fără să fie deranjată de cineva. De ce? Pentru că sunt foarte puțini oamenii care mai au pretenții de la TVR, care cred că televiziunea publică trebuie să acționeze în interesul publicului, nu în interesul puterii politice. Timpul va confirma că noi am avut dreptate. Timpul și justiția, desigur.

3. Le mulțumesc angajaților TVR care ne-au ajutat să vă oferim un produs de calitate, celor care nu se lasă călcați în picioare și celor care rămân acolo, să lupte din interior, atât cât pot, cu o conducere politizată și obtuză. Nu cred că vom avea curajul să revenim a treia oară la televiziunea publică.

Cifrele de audiență confirmă că emisiunea Starea nației este cea mai bună producție zilnică (luni-joi) din grila televiziunii publice. Mai mult, este – mă rog, a fost deja – singura producție care își produce banii din publicitate, așa cum prevede și contractul, că finanțarea se face din surse proprii. Contractul meu s-ar fi prelungit automat la 30.06., în condițiile îndeplinirii fără probleme a clauzei de audiență minimă (1,5 puncte de rating), clauză care nu mai există în niciun contract din TVR, pentru simplul motiv că asta ar duce la închiderea emisiunilor respective, de aceea graba conducerii de a denunța contractul.

4. Misiunea TVR e clară. Să fie o goarnă a PSD-ului, în următorii doi ani, cu alegeri grele pentru partid. Nu că televiziunea publică n-ar mai fi fost folosită pentru asta în ultimii 30 de ani, dar credeam sincer să acele vremuri s-au dus. Ei bine, nu încă. Sunt ultimele zbateri disperate ale unor mentalități care trebuie să dispară cât mai rapid, dacă vrem să ne facem o țară.

5. Sigur că emisiuneaStarea nației nu se va opri.Asta e, suntem din nou dați afară pentru că nu am vrut să ne ținem gura, pentru că n-am vrut „s-o facem mai soft”, cum ne îndemna Doina Gradea. Și vă mulțumim vouă, telespectatorilor, pentru forța pe care ne-o dați. Fără voi, emisiunea asta n-ar fi adunat nici zece ediții, de aceea nu ne vom opri acum, după aproape o mie. Astfel, deși nu știm încă unde, vă anunțăm că vom face tot ce depinde de noi să începem noul sezon la începutul lunii august. Nu uitați să fiți buni, da? 🙂 Mulțumim pentru că sunteți.”, scria Pătraru pe Facebook la acea vreme.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
Cum încarcă un român DACIA Spring. Fotografia e VIRALĂ
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
PERCHEZIŢII la CONSTANŢA! BĂRBAT, ARESTAT pentru TRAFIC de DROGURI
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Se schimbă banii! Anunțul venit chiar acum de la cel mai înalt nivel: "După 20...
O nouă sărbătoare pentru români! Ziua care va avea o însemnătate aparte! Legea a fost...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...