Dragoș Pătraru revine pe micile ecrane. Unde va fi difuzată STAREA NAȚIEI începând cu 20 august

Dragoș Pătraru revine pe micile ecrane. Unde va fi difuzată STAREA NAȚIEI începând cu 20 august
Publicat: 17/08/2018, 16:45

„Ne-am propus de la început să îndeplinim principalale funcții ale mass-media, într-un singur produs, încercând seară de seară să folosim umorul pentru a-i informa pe telespectatori. Prin ceea ce facem vrem să combatem stereotipurile de gândire, să creștem rezistența la manipulare și să activăm spiritul critic în fiecare telespectator” spune Dragoș Pătraru.

Rubricile deja consacrate vor continua din 20 august. Astfel, Cristina Hurdubaia prezintă în fiecare marți Ceasul bun, Răzvan Anghelescu vine cu Vax populi și nu vor lipsi scenetele acide.

Joia, telespectatorii vor asculta Starea nației Unplugged,iar echipa va acorda, în noul sezon, o mai mare atenție reportajului SOCIAL.

Pătraru promite noutăți, o rubrică inedită, o emisiune realizată de o echipă mai numeroasă. De asemenea, Starea nației va avea o nouă grafică și duminica va fi difuzat un Best Of, de la ora 17.00.

Echipa Starea nației a devenit casă de producție și și-a amenajat propriul spațiu unde va fi realizată emisiunea, difuzată de luni până joi, la Prima Tv, de la ora 22.30 și în reluare, a doua zi, de la ora 5.50 dimineața. Tot în același spațiu va funcționa, din această toamnă, și ȘCOALA NAȚIEI, un nou proiect al lui Pătraru.

Dragoș Pătraru este nerăbdător să înceapă treaba: „Într-o societate din ce în ce mai polarizată ne lipsește normalitatea. Vom încerca să sancționăm derapajele, indiferent de autorii lor, fie că e vorba de abuzuri ale instituțiilor sau ale corporațiilor la adresa cetățenilor. În același timp, ne propunem să adresăm, împreună cu telespectatorii noștri – pe care îi cărăm după noi, iată, la a patra televiziune și îmi pare rău pentru asta, dar n-a fost de fiecare dată vina noastră – întrebările importante, întrebările care contează pentru a putea să înțelegem cât mai mult din ceea ce se întâmplă în societatea asta dementă.”

Scandal între Pătraru și TVR, finalizat cu rezilierea contractului

La sfârșitul lunii iunie, Dragoș Pătraru a reacționat dur pe Facebook după ce televiziunea publică a reziliat contractul pentru emisiunea de satiră Starea nației.

Misiunea TVR e clară. Să fie o goarnă a PSD-ului, în următorii doi ani, cu alegeri grele pentru partid”, a scris Pătraru pe Facebook.

„Pentru că sunt în concediu, iar telefonul îmi sună ca-n gară, spre disperarea Monicăi și a copiilor (vă mulțumesc pentru mesaje), fac aici câteva precizări, pentru cei interesați:

1. Decizia SRTV, de a denunța unilateral contractul cu Starea nației, nu face decât să confirme ceea ce noi am susținut cu argumente, în ultimele luni. Că noua conducere a televiziunii publice a primit, la instalare, misiunea clară de a scoate această producție de pe post, cu orice preț. După mai multe încercări eșuate și tot felul de șicane (diminuare contract, anularea reluării de pe TVR 2, decalarea reluării de pe TVR 1, pentru a i se reduce audiența), intimidări și încercări de cenzură, s-a reușit acum. Pentru că asta fac slugile cărora li se dau funcții, execută ordinele venite de la partid. Simplu și trist pentru democrația noastră.

2. Nu există încălcări ale contractului din partea noastră. Tot ce am făcut a fost să încercăm să apărăm televiziunea publică de niște oameni care ar face orice pentru funcțiile în care i-a pus partidul. Doina Gradea spune: televiziunea sunt eu. Și acționează ca atare, fără să fie deranjată de cineva. De ce? Pentru că sunt foarte puțini oamenii care mai au pretenții de la TVR, care cred că televiziunea publică trebuie să acționeze în interesul publicului, nu în interesul puterii politice. Timpul va confirma că noi am avut dreptate. Timpul și justiția, desigur.

3. Le mulțumesc angajaților TVR care ne-au ajutat să vă oferim un produs de calitate, celor care nu se lasă călcați în picioare și celor care rămân acolo, să lupte din interior, atât cât pot, cu o conducere politizată și obtuză. Nu cred că vom avea curajul să revenim a treia oară la televiziunea publică.

Cifrele de audiență confirmă că emisiunea Starea nației este cea mai bună producție zilnică (luni-joi) din grila televiziunii publice. Mai mult, este – mă rog, a fost deja – singura producție care își produce banii din publicitate, așa cum prevede și contractul, că finanțarea se face din surse proprii. Contractul meu s-ar fi prelungit automat la 30.06., în condițiile îndeplinirii fără probleme a clauzei de audiență minimă (1,5 puncte de rating), clauză care nu mai există în niciun contract din TVR, pentru simplul motiv că asta ar duce la închiderea emisiunilor respective, de aceea graba conducerii de a denunța contractul.

4. Misiunea TVR e clară. Să fie o goarnă a PSD-ului, în următorii doi ani, cu alegeri grele pentru partid. Nu că televiziunea publică n-ar mai fi fost folosită pentru asta în ultimii 30 de ani, dar credeam sincer să acele vremuri s-au dus. Ei bine, nu încă. Sunt ultimele zbateri disperate ale unor mentalități care trebuie să dispară cât mai rapid, dacă vrem să ne facem o țară.

5. Sigur că emisiuneaStarea nației nu se va opri.Asta e, suntem din nou dați afară pentru că nu am vrut să ne ținem gura, pentru că n-am vrut „s-o facem mai soft”, cum ne îndemna Doina Gradea. Și vă mulțumim vouă, telespectatorilor, pentru forța pe care ne-o dați. Fără voi, emisiunea asta n-ar fi adunat nici zece ediții, de aceea nu ne vom opri acum, după aproape o mie. Astfel, deși nu știm încă unde, vă anunțăm că vom face tot ce depinde de noi să începem noul sezon la începutul lunii august. Nu uitați să fiți buni, da? 🙂 Mulțumim pentru că sunteți.”, scria Pătraru pe Facebook la acea vreme.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață