După 27 de ani de trândăvie, un soț trebuie să plătească: A fost condamnat să-și despăgubească fosta soție pentru muncile din timpul căsniciei cu o sumă uriașă

Redactor:
Florin Jinga
După 27 de ani de trândăvie, un soț trebuie să plătească: A fost condamnat să-și despăgubească fosta soție pentru muncile din timpul căsniciei cu o sumă uriașă
Veste proastă pentru un bărbat din Argentina. Acesta trebuie să-i plătească fostei soții aproximativ 180.000 de dolari pentru muncile casnice făcute în timpul celor 27 de ani de căsătorie.

Femeia de 70 de ani, identificată doar cu inițialele M.L. și absolventă de economie, și-a dedicat întreaga perioadă petrecută alături de fostul soț educației copiilor și muncilor casnice, scrie USA Today.

„Dependența economică a femeilor de soții lor este unul dintre mecanismele centrale prin care femeile sunt subordonate în societate”, a spus judecătoarea.

„În cele mai multe familii, femeia îți asumă încă cele mai multe munci casnice și are grijă de copii, chiar și când mai au și alte activități”, mai spune aceasta.

Magistratul a stabilit o „sumă rezonabilă pentru a reechilibra situația economică total diferită a soților”.

După 27 de ani de căsătorie soțul a părăsit-o atunci când avea 60 de ani, vârstă la care femeile primesc pensia, fără să poată avea acces la piața muncii, reiese din hotărârea judecătorească.

Cuplul a început separarea în 2009, dar a divorțat abia doi ani mai târziu.

Compensarea economică a fost introdusă în Codul civil din Argentina în 2015, iar aceasta poate consta într-o singură plată, venit, uzufruct al anumitor bunuri sau în orice altă modalitate convenită de părți.

Foto: Hepta

Inchide