După banana de 120.000 de dolari expusă la Miami, la New York apare o expoziție de legume și fructe

Redactor:
Departamentul Life
După banana de 120.000 de dolari expusă la Miami, la New York apare o expoziție de legume și fructe
După ce în luna decembrie a fost expusă o banana a fost transformată în lucrare de artă și expusă la Târgul Art Basel din Miami, acum Muzeul Whitney din New York a fost deschisă o expoziție de frunte și legume, informează NY Post.

La debutul expoziției cu lucrarea artistului Darren Bader catalogată drept „fructe, legume; salată de fructe și legume”, prima reacție a vizitatorilor a fost să chicotească. Legumele și fructele sunt așezate pe mai multe piedestale de lemn, un știulete de porumb într-o parte a sălii, un avocado încrețit în cealaltă parte.

Printre acestea se regăsesc legume și fructe în diferite stadii de coacere și perfecțiune, unde câteva banane cu pete maronii, două rânduri de roșii cherry, un bulb de mărar cu „volănașe” și un castravete de seră.

Aria de legume și fructe expuse variază, iar curatorul muzeului Whitney Christie Mitchell a spus că acest lucru îți oferă un mix de legume și fructe obișnuite dar și exotice.

„Ghidul realizat de Darren te instruiește, însă nu specifică nimic în mod deosebit”, a declarat Christie Mitchell.

„Darren este interesant de o echilibru între reprezentarea fructelor și legumelor și o varietate cât se poate de mare a acestora”, a mai spus ea.

Unul dintre manipulatorii operelor muzeului de artă cumpără produsele de la Piața Chelsea. La fiecare două zile, toate produsele sunt înlocuite, iar precedesorii, legumele și fructele, sunt transformate în salată.

Angajații muzeului spală, taie și amestecă fructele și legumele luni, miercuri, vineri seara și duminică după-amiaza, iar munca lor se reflectă în timp real pe un perete al galeriei. Mostre gratuite sunt distribuite oricui dorește să le deguste.

„Am avut o repetiție marți”, spune Mitchell, rupând eticheta de pe o rodie. „A fost delicioasă!”.

Proiectul nu este o replică la lucrarea lui Maurizio Cattelan, banana în valoare de 120.000 de dolari care a făcut senzație anul trecut, când a fost expusă în muzeul Art Basel din Miami, de vreme ce Bader a vândut conceputul operei sale de arată în urmă cu cinci ani.

Lucrarea nu a fost expusă niciodată până acum. Anterior, opere mai mici au apărut în alte locuri.

Mesajul din spatele expoziției de legume și fructe

Artistul nu a dorit să ofere explicații asupra sensului lucrării sale, însă curatorul Christie Mitchell s-a aventurat să facă ceva precizări: „E haioasă și serioasă în același timp. Este vorba despre context și aprecierea unui produs pentru ceea ce reprezintă și este un lucru frumos”.

Impresiile din ziua deschiderii expoziției au fost bune.

„Am fost intrigați de banana de la muzeul Art Basel”, a afirmat Sam Buchbauer, student în anul al doilea la Facultatea de Drept care a văzut expoziția împreună cu un prieten. „Acum avem ocazia să vedem o întreagă băcănie”.

Un olar din Conneticut, Nicola Boxall a spus despre lucrare: „E frumoasă. Îmi pare rău doar că nu vom fi aici pentru salată”.

Lucrarea de artă în valoare de 120.000 de dolari expusă de Maurizio Cattelan la Târgul Art Basel din Miami, constând într-o banană lipită de perete cu bandă adezivă, a fost mâncată, la încetul lunii decembrie a anului trecut, de către artidul David Datuna, potrivit The Guardian.

Imaginea lucrarării „Comedian”, semnată de Maurizio Cattelan, a făcut înconjurul lumii în prima săptămână a lunii decembrie. Vândută cu 120.000 de dolari, lucrarea a trezit interesul publicului și a ajuns unul dintre cele mai folosite motive în glumele de pe rețelele sociale.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
O nouă lovitură în „Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden ar urma să...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide