Efectul întârziat al zilei de 1 Aprilie. Gluma care l-a costat scump pe un primar: „O să te votăm cu toții la următoarele alegeri…”

Efectul întârziat al zilei de 1 Aprilie. Gluma care l-a costat scump pe un primar: „O să te votăm cu toții la următoarele alegeri...
Publicat: 08/04/2018, 16:37

Caroline Cayeux a anunțat pe Facebook și Twitter că în Beauvais se va construi un magazin Ikea, iar mulți dintre urmăritorii săi au crezut „veștile sale grozave”.

Câteva ore mai târziu, însă, edilul a lămurit lucrurile și a comunicat că totul a fost doar o păcăleală de 1 Aprilie, iar localnicii nu au fost deloc fericiți să afle că oportunitățile anunțate nu sunt reale.

Cayeux a transmis ulterior că gluma nu a fost una „foarte înțeleaptă”, iar social media nu a făcut decât să amplifice totul. Aceasta le-a spus jurnaliștilor francezi că îi pare rău că „acest tip de umor nu a fost împărtășit de toată lumea”, adăugând că e foarte posibil ca în viitorul apropiat scenariul să devină, totuși, realitate, pentru că se discută despre sosirea în regiune a unui important jucător de pe piața economică, ce va aduce, la modul real, 4.000 de locuri de muncă în nordul orașului.

Internauții au sancționat gafa imediat: „O să te votăm cu toții la următoarele alegeri… de 1 Aprilie”.